حوادث رانندگی در کشور روزانه جان ۷۶ نفر را میگیرد
حوادث رانندگی در کشور روزانه جان 76 نفر را میگیرد
مخبر کمیسیون بهداشت مجلس با اعلام تصویب تشکیل دانشکده پزشکی ترافیک هشدار داد: با وجود کاهش 15درصدی تلفات رانندگی در ایران، هنوز با مرگ روزانه 76 نفر در حوادث ترافیکی رتبه اول دنیا را داریم. نورالدین پیرموذن در گفت و گو با فارس، افزود: در جلسه دیروز کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با حضور سردار رویانیان، فرمانده پلیس راهنمایی و رانندگی کشور، سرهنگ هاشمی، رئیس راهنمایی و رانندگی تهران، مسئولان هلال احمر، معاون سلامت وزارت بهداشت و مسئولانی از وزارت راه و کشور، هر 5 ارگان گزارشهای تفصیلی خود را در مورد وضعیت ترافیک کشور اعلام کردند. وی ادامه داد: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال 2002 روزانه 96 نفر در ایران بر اثر حوادث رانندگی جان خود را از دست میدانند اما طی 5 سال گذشته با اعمال دقیقتر مقررات راهنمایی و رانندگی از جمله کمربند ایمنی در کشور، تجهیز اورژانسهای پیش بیمارستانی با ورود 2400 آمبولانس جدید، فعالیت گستردهتر هلال احمر، کاهش نقاط حادثه خیز جادهها، حضور تکنسینهای طب اورژانس برای کاهش مرگهای در محل، این میزان 3/15 درصد کاهش یافته و به روزانه 76 مرگ کاهش یافته است.
وی گفت: با این حال هنوز از نظر مرگهای ناشی از تصادفات رانندگی در دنیا اولیم و باید با فعالیت گستردهتر این ارگانها به اضافه فرهنگ سازی از طریق صدا و سیما و مدارس با ارتقای فرهنگ ترافیک کشور به کاهش بیشتر این مرگها همت کنیم البته استفاده از 8 میلیون همیار پلیس از بین دانش آموزان گامهایی در این زمینه برداشته شده است، اما هنوز کافی نیست.
پیرموذن افزود: با وجود رشد عمودی شهر تهران و ورود روزانه هزار خودرو به این شهر در حالی بزرگراههای آن افزایش چندانی ندارد باید منتطر افزایش میزان این حوادث بود ضمن اینکه پیش بینی میشود با این روند شهر تهران تا چند سال آینده به یک پارکینگ بزرگ تبدیل شود.
وی افزود: در گزارشهای دیروز عنوان شد که 97درصد تقاطعهای تهران همسطح است و با چراغ کنترل میشود در حالی که با توجه به وضع موجود نیازمند تحولات جدیدی از نظر مهندسی ترافیک و راهها در تهران هستیم.
مخبر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد: کمیسیون بهداشت مجلس دیروز برای حل این معضل سه مصوبه داشت اول پیگیری تصویب هر چه زودتر لایحه رسیدگی به تخلفات و جرایم رانندگی که در مجلس مانده است، دوم ایجاد هماهنگی بین دستگاههای مسئول در حوزه ترافیک شامل، وزارت بهداشت، شهرداری، وزارت کشور و راهنمایی و رانندگی است و مصوبه دیگر ایجاد دانشکده پزشکی ترافیک در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.
وی گفت: بر اساس مصوبه آخر این دانشگاه از سال آینده از بین فارغ التحصیلان پزشکی در رشته mph پزشکی ترافیک دانشجو میپذیرد و در مراحل بعد زمینه برای ایجاد این رشته در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا فراهم میشود.
پیرموذن اضافه کرد: بر اساس آخرین آمارها تا آخر آبان امسال 17 هزار و 476 نفر بر اثر حوادث رانندگی در کشور جان خود را از دست دادند در حالی که مدت مشابه آن در سال 85 میزان تلفات رانندگی در کشور 20 هزار و 612 نفر بود که کاهش 15درصدی را نشان می دهد.
|
|