هشدار دمکرات‌ها به بوش درباره ایران

هشدار دمکرات‌ها به بوش درباره ایران

هیلاری کلینتون و 29 سناتور دیگر آمریکایی طی نامه ای به جورج بوش، رئیس جمهور این کشور، هشدار داده اند کنگره هیچ مجوزی به او برای حمله به ایران نداده است.
رقبای خانم کلینتون او را متهم می کنند با رای خود به جورج بوش مجوز جنگ داده است

همزمان سناتور براک اوباما، رقیب خانم کلینتون برای کسب نامزدی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری، درحال ارائه طرحی در سنا است که می گوید جورج بوش مجوز لازم برای حمله نظامی به ایران را ندارد.

خانم کلینتون که به خاطر حمایت از قطعنامه ماه سپتامبر دایر بر تروریستی شناختن سپاه پاسداران ایران، هدف حمله دیگر رقبای دموکرات خود قرار دارد، روز پنجشنبه در نامه ای به جورج بوش نسبت به "بیانیه ها و اقدامات تحریک آمیز" دولت او علیه ایران ابراز نگرانی کرد.

در این نامه تاکید شده است که هیچ نوع مجوزی از سوی کنگره برای اقدام نظامی علیه ایران وجود ندارد و قطعنامه ماه سپتامبر که بوش را ترغیب می کند سپاه پاسداران را یک گروه تروریستی اعلام کند، نباید اساس حمله به ایران قرار گیرد.

براک اوباما که این نامه را امضا نکرده است قصد دارد روز جمعه پیش نویس قطعنامه ای را در سنا مطرح کند که قطعنامه قبلی آن مجلس در مورد سپاه پاسداران را بی اثر می کند.

او و تعداد دیگری از اعضای حزب دموکرات ابراز نگرانی کرده اند که دولت بوش ممکن است از آن قطعنامه برای حمله به ایران استفاده کند.

خانم کلینتون استدلال کرده است که آن قطعنامه نه مجوزی برای جنگ بلکه راهی برای تقویت دیپلماسی جهت مهار برنامه اتمی ایران است. ایران اتهام آمریکا دایر بر غیرصلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود را رد می کند.

خانم کلینتون، نماینده ایالت نیویورک در مجلس سنا، تنها سناتور شرکت کننده در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری بود که به آن قطعنامه رای مثبت داد. اوباما در جریان آن رای گیری در سنا حاضر نبود.

'گفتگوی بدون پیش شرط'

اوجگیری اخیر جنگ لفظی میان دولت های ایران و آمریکا به گمانه زنی ها درباره حمله احتمالی آمریکا دامن زده است.

جورج بوش گفته است که مسلح شدن ایران به سلاح اتمی می تواند به جنگ جهانی سوم منجر شود و هفته گذشته او سپاه پاسداران ایران را عامل تکثیر سلاح های کشتار جمعی خواند و تحریم هایی را بر نیروی قدس سپاه تحمیل کرد.

اما گوردون جاندرو، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، روز پنجشنبه بار دیگر تاکید کرد که آقای بوش به یافتن راه حلی دیپلماتیک برای حل مساله مربوط به ایران متعهد است.

براک اوباما که در زمان آغاز جنگ عراق هنوز سناتور نشده بود از ابتدا با آن جنگ مخالفت می کرد و اکنون همان رویکرد را در قبال ایران دنبال می کند.

او روز پنجشنبه به روزنامه نیویورک تایمز گفت که اگر رئیس جمهور شود "شخصا درگیر یک دیپلماسی جدی" با ایران خواهد شد و در ازای معلق کردن بخش های حساس برنامه اتمی به آن کشور مشوق های اقتصادی ارائه خواهد کرد.

وی روشن کرد که قصد دارد بدون هرگونه پیش شرطی با ایران وارد گفتگو شود و افزود "تغییر رفتار" ایران را احتمالا می توان با عضویت در سازمان تجارت جهانی پاداش داد.

اما وی از اظهار نظر در این باره که آیا در صورت عدم انصراف ایران از غنی سازی اورانیوم - که بسیاری در آمریکا هدف آن را تولید بمب اتمی می دانند - اقدام نظامی را مد نظر قرار خواهد داد یا خیر خودداری کرد.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +320ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +274شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +238اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +195نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +181ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +164فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +161شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +154پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید