بیکاری، اعتیاد، فقر و طلاق‌ مشکلات عمده ایران

بیکاری، اعتیاد، فقر و طلاق‌ مشکلات عمده ایران

مرکز پژوهشهای مجلس ایران خلاصه نتایج گزارشی را در باره آسیب های اجتماعی منتشر کرده که در آن بیکاری، اعتیاد، فقر و طلاق به عنوان مهمترین مشکلات اجتماعی معرفی شده اند.
مرکز پژوهشهای مجلس ایران، در باره طرحها و لوایح به نمایندگان نظرهای کارشناسی ارائه می دهد

این گزارش نتایج یک نظرسنجی است که در زمینه آسیب های اجتماعی انجام شده و در آن یک هزار نفر از اعضای هیات علمی دانشگاهها، قضات، فرهنگیان، کارشناسان، روحانیون و مدیران شرکت داشتند.

در این پژوهش از این هزار نفر خواسته شده تا نظر خود را در باره ۲۸ مسئله اجتماعی بنویسند و مهمترین آن را به ترتیب مشخص کنند.

بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس ایران، اغلب پاسخگویان از بیکاری، اعتیاد، فقر و طلاق به عنوان مهمترین مشکلات اجتماعی کنونی ایران نام برده اند.

در این پژوهش هم چنین روند اعتیاد، خودکشی، سرقت، فرار از خانه، قتل و جرایم جنسی نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

نتایج بررسی روند آسیب های اجتماعی نشان می دهد که "برخی از آسیب ها همانند اعتیاد روندی کاملا صعودی دارد به گونه ای که میزان آن در یک دوره هفت ساله تقریبا دو برابر شده است."

بر اساس نتایج این گزارش، نزاع و سرقت نیز روندی صعودی دارند و روند آسیب هایی همچون خودکشی، فرار از خانه و قتل متغیر است.

بنابر اعلام مرکز پژوهشهای مجلس، روند جرائم جنسی نیز در ابتدای دوره مورد بررسی در این پژوهش صعودی بوده اما بعد روند آن نزولی شده است.

در خلاصه گزارش مرکز پژوهشهای مجلس ایران هیچ اشاره ای به دوره زمانی این پژوهش نشده و مشخص نیست که این گزارش از چه زمانی آغاز شده و چه وقت به پایان رسیده است.

در خلاصه گزارش مرکز پژوهشهای مجلس در باره جزئیات این آسیب ها و نحوه بررسی آنها توضیحی داده نشده است.

مرکز پژوهشهای مجلس تاکید کرده که مسائل اجتماعی یکدیگر را بازتولید می کنند و "اولین و مهمترین گام برای مقابله با مسائل اجتماعی باور به اجتماعی بودن این پدیده ها و توجه به این نکته است که ریشه آنها را باید در درون جامعه جستجو کرد."

مرکز پژوهشهای مجلس یکی از مراکز وابسته به مجلس ایران است که از اوایل دهه 1370با هدف ارائه نظرهای مشورتی و کارشناسی به نمایندگان مجلس ایجاد شد.

هم اکنون این مرکز علاوه بر بررسی و ارائه نظرهای کارشناسی در باره طرح ها و لوایح، به طور مستقل نیز به جمع آوری اطلاعات و تحقیق در باره مسائل مختلف می پردازد و آن را در اختیار نمایندگان مجلس قرار می دهد.

احمد توکلی نماینده محافظه کار مجلس ریاست این مرکز را برعهده دارد و این مرکز در دو سال گذشته گزارش های بحث انگیزی در باره برخی مسائل اجتماعی و اقتصادی نظیرنرخ تورم 24 درصدی منتشر کرده است که اختلاف زیادی با آمارهای رسمی داشت.

مسلم - ایران - شیراز
در جامعه ما فقر بیداد میکند و هیچکس کاری نمی کند همه قول می دهند ولی عملی در کار نیست و من واقعا برای سیاستمداران کشورم متاسفم.
شنبه 12 آبان 1386

سید مائده موسوی - ابران - ابران
خیلی خوب بود تشرازاینکه به فکرما بیکاران بودید
چهار‌شنبه 16 آبان 1386

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +203شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +151شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +138حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +124اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم