خواهشمند است تکنولوژی به خرج ندهید

خواهشمند است تکنولوژی به خرج ندهید

دیروز ایران و آژانس انرژی اتمی به توافقی رسیدند که گویا اهمیت زیادی داره. در این زمینه هیچ تخصصی ندارم پس حرفی نمی زنم. داستان اما گویا از گزارشی شروع شد که ایران به آژانس داد. تصویر این گزارش در سایت آژانس قرار داده شده و مایه اصلی این پسته.

این سربرگ متنیه که از طرف هیات ایرانی به آژانس فرستاده شده.

موضوع قسمتیه که خط قرمز زیرش کشیده شده. در نگاه اول بنظر می رسه برای تسریع ارتباط با آژانس انرژی اتمی، بخصوص حالا که شرایط بحرانی هم هست، هیات ایرانی ایمیلی رو هم در گزارشهاشون قید کردند.

اگر به صفحه مراودات آژانس (Information Circulars) نگاه کنید، ۷۱۱ مورد درش وجود داره. اگر در مراودات از شماره ۶۵۱ تا ۷۱۱ (یعنی حوالی ۱۰% کل مکاتبات آژانس) به دنبال Communication بگردید و اونهایی رو انتخاب کنید که درشون علاوه بر تلفن و فاکس، آدرس ایمیل هم ذکر شده مجموعه بزرگی بدست میاد که جز دوتاش بقیه مکاتبات هیات ایران هستند. این نشون می ده که، گذشته از اینکه موضوع ایران در آژانس داغه، این آدرس ایمیل بکررات استفاده شده. حالا نگاه کنیم به آدرس های ایمیلی که استفاده شدن.

دو کشوری که آدرس ایمیل هم داشتند یکی ایرلنده و دیگری قزاقستان. ایمیل ایرلندی ها در gov.ukه. قزاقها ایملشون خوانا نیست اما جاییه در قزاقستان دات یک چیزی. ایمیل ایرانی اما در وبسایتیه به نام chello.at. این سایت در دیتابیس whois به نام شرکت Elvedin Music ثبت شده. به کمک مترجم میشه فهمید که این سایت یک ارایه دهنده سرویس اینترنت در اتریش (مقر آژانس)ه. این یعنی هیات ایرانی داره از یک ایمیل شدیدا نا امن برای تبادل اطلاعات قاعدتا محرمانه استفاده می کنه. سوال اینه که با وجود اینهمه وبسایت با پسوند ir چرا باید از همچین ایمیلی استفاده کرد. به عقل من این مثل اینه که در یک مکاتبه رسمی از ایمیل یاهو استفاده کنی.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.