ایران بیش از ۲۰۰ هزار افغان را اخراج کرده است
ایران بیش از 200 هزار افغان را اخراج کرده است
ایران می گوید با اخراج بیش از دوصد هزار مهاجر غیرمجاز، برای همین تعداد شهروند ایرانی، فرصت شغلی فراهم شده است.
صالحی گفته است صد درصد افغانها در ایران، برای اشتغال آمده اند |
به گزارش ایسنا، خبرگزاری دانشجویان ایران، این مقام وزارت داخله (کشور) ایران گفته است در سه ماه نخست طرح دستگیری و اخراج مهاجرین غیرمجاز، 222 هزار و 760 مهاجر از این کشور اخراج شده اند.
دولت ایران، از ماه ثور / اردیبهشت امسال، طرح اخراج آن دسته از پناهجویان را که "غیرمجاز" خوانده شده اند، آغاز کرده است.
اخراج گروهی پناهجویان افغان از ایران، که در مواردی با خشونت همراه بوده و بر اساس برخی گزارشها، تلفاتی نیز برجای گذاشته، اعتراض برخی گروههای مدافع حقوق بشر را درپی داشته است.
دولت افغانستان که هم اکنون درگیر خشونتها و نا آرامی های کم سابقه ای از زمان سقوط طالبان است، پیشتر اعلام کرده که اخراج گروهی پناهجویان افغان، این کشور را با بحران انسانی مواجه کرده است.
'صد درصد'
ایران می گوید در سه ماه گذشته، بیش از دوصد هزار افغان را اخراج کرده است |
حسن صالحی مرام رئیس اداره اشتغال اتباع خارجی وزارت داخله ایران همچنین ابراز عقیده کرده است که صد درصد اتباع افغانی که در ایران حضور دارند، برای اشتغال به این کشور آمده اند.
او به ایسنا گفته است "از آنجایی که صد در صد اتباع افغانی که در ایران کار می کنند، فقط برای اشتغال در کشور حضور دارند، بنابراین، به میزان خروج اتباع بیگانه غیرمجاز، نیروی کار ایرانی جایگزین آنها می شوند".
در حالی که مقامات ایرانی پیشتر اعلام کرده بودند از حدود دو میلیون مهاجر افغان در این کشور، نزدیک به یک میلیون تن از آنها فاقد مدرک مجاز هستند، آقای صالحی این رقم را به دو میلیون افزایش داده و گفته است: "برآورد می شود که دو میلیون تبعه غیرمجاز در کشور وجود داشته باشند که البته با خروج بیش از 200 هزار نفری که در آخرین طرح ما صورت گرفت، می توان این رقم را یک میلیون و هشتصد هزار نفر اعلام کرد".
تمدید در پاکستان
ایران در حالی از ادامه طرح اخراج پناهجویان افغان خبر می دهد که دولت پاکستان، در توافق با دولت افغانستان و آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد، مهلت بازگشت داوطلبانه مهاجران افغان را سه سال دیگر تمدید کرده است.
این توافقنامه در شهر اسلام آباد، پایتخت پاکستان، میان یار محمدخان رند، وزیر امور سرحدات پاکستان، اکبر اکبر نماینده وزارت امور مهاجرین افغانستان و جودی چانگ هاپکینز دستیار رییس آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد به امضاء رسید.
خانم هاپکینز امروز قرار است از پاکستان به ایران سفر کند و با مقامات ایرانی دیدار و گفتگو کند.