خانه ها و عمارت های معروف تهران - خانقاه صفی علیشاه

خانه ها و عمارت های معروف تهران - صفی علیشاه

خانقاه صفی علیشاه شاید مشهورترین خانقاه تهران باشد اما احتمالا کمتر کسی است که بداند اینجا منزل مسکونی میرزا حسن ‌بن محمدباقر اصفهانی‌، ملقب به صفی علی نعمت‌اللهی است که ‌در سوم شعبان ۱۲۵۱ قمری، در اصفهان به دنیا آمد و بعد از چند سال به تهران کوچ کرد.

در حال حاضر خانقاه از سه بخش تشکیل شده است‌. دو تالار برای مجالس آقایان و خانم‌ها در طرفین و مقبره‌، که از تالارها در مجالس مذهبی و ترحیم استفاده می‌شود و مقبره نیز زیارتگاه مریدان است‌.

اصل ساختمان به جز مرمت‌هایی که در قسمت‌های لازم انجام گرفته‌، تغییری نکرده است‌، اما بعد از مرگ صفی‌علی‌شاه‌، تزیینات داخلی بسیار زیبایی انجام شد. حدود یک متر پایین دیوارهای مقبره به طرز زیبایی کاشی کاری شده که متشکل از طبیعت‌، حیوانات و چهره‌های افرادی چون حافظ‌، سعدی و دیگر نامداران است‌.

در بالای تصاویر نیز اشعار صفی‌علیشاه نوشته شده است‌. در قسمت بالای کاشی‌کاری‌، آینه کاری زیبایی انجام گرفته و همه جا با کلمات "یا علی‌" و تصویرهایی از این ایشان پوشیده شده و سازهای مخصوص مراسم‌، صندلی‌های مفروش و منبر چوبی بزرگی در انتهای آن قرار گرفته است‌. در سمت راست در ورودی مقبره کشکول طلایی بزرگی به چشم می‌خورد که اشعار صفی علیشاه روی آن نوشته شده است‌.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • رائفی‌پور شورای نگهبان را تهدید کرد: اگر در انتخابات رد صلاحیت شوم، از «خیریه های همسرانتان» خواهم گفت
  • وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی می‌خواهد از ترامپ اوباما بسازد
  • گفتگوی تلفنی دونالد ترامپ و نخست وزیر بریتانیا درباره ایران
  • درگیری لفظی چند ایرانی با کریستین امانپور در رویدادی مرتبط با ایران
  • آکسیوس: اسرائیل برای عملیات نظامی احتمالی طی روزهای آینده علیه ایران آماده می‌شود
  • عقیل جماعتی: به راحتی میتوانیم با مین ریزی در آب راه‌ها و با قایق‌های عاشورا ناوهای آمریکا را غرق کنیم
  • ایران برای ساعاتی تنگه هرمز را بست؛ اسرائیل و آمریکا برای اقدام بعد از «شکست مذاکره» آماده‌اند
  • پوستر ناو غرق شده آمریکا که وبسایت خامنه‌ای و سپاه پاسداران منتشر کرده
  • اعترافات تکان‌دهنده یک مأمور سرکوب: گوشواره‌های دختربچه را کندند و پیکرش را در کامیون بستنی میهن انداختند
  • ایران در بحران، ترامپ در اوج؛ چگونه واشینگتن از چالش‌های جمهوری اسلامی به نفع خود بهره می‌برد؟