عروس سیاه بخت را ببخشید
عروس سیاه بخت را ببخشید
بیش از ۲۰۰ نفر از هنرمندان، بازیگران سرشناس سینما و تلویزیون و تهیه کنندگان در نامه اى از رئیس قوه قضائیه خواستار بخشش کبرى رحمانپور شدند. پس از بى نتیجه ماندن تلاش هاى مسئولان شوراى حل اختلاف براى کسب رضایت اولیاى دم، پرونده به اجراى احکام دادسراى جنایى تهران ارجاع شد که با توجه به طى شدن مراحل اجراى حکم، قاضى اجراى احکام پرونده را براى کسب تکلیف به دفتر ریاست قوه قضائیه فرستاد.
عروس سیاه بخت، متهم است ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه روز یکشنبه ۵ آبان سال ۷۹ در آپارتمانى واقع در خیابان نیاوران به دنبال اختلاف با همسر ۵۵ ساله اش در غیاب او، مادرشوهر ۷۵ ساله اش را با ضربات کارد از پاى درآورده است. شعبه ۱۶۰۸ سابق دادگاه جنایى به ریاست قاضى همتیار، پس از برگزارى ۴ جلسه محاکمه و شنیدن دفاعیات کبرى و عبدالصمد خرمشاهى، وکیل مدافعش، با توجه به درخواست اولیاى دم و عدم گذشت آنان درباره قتل مادرشان، حکم به قصاص نفس - اعدام - کبرى رحمانپور داد. قضات دیوان عالى کشور پس از رسیدگى به پرونده مطروحه، اعتراض کبرى را وارد ندانستند و حکم قصاص وى را تأیید کردند.
اکنون با گذشت ۷ سال از این ماجرا، کبرى در زندان در انتظار آزادى و بخشش اولیاى دم است و بسیارى از مردم با ارسال طومار به دفتر رئیس قوه قضائیه خواستار آزادى او شدند.عبدالصمد خرمشاهى درباره درخواست بیش از ۲۰۰ نفر از هنرمندان سینما و تلویزیون به خبرنگار ما گفت: چندى قبل تهمینه میلانى، نویسنده و کارگردان سرشناس سینما نامه اى درخصوص وضعیت موکلم، کبرى رحمانپور که به اتهام قتل مادر شوهرش در زندان اوین به سر مى برد، به قوه قضائیه فرستاد و از رئیس قوه قضائیه بخشش کبرى را درخواست کرد که البته نامه مزبور را بیش از ۲۰۰ نفر از هنرمندان سرشناس و معروف سینما و تلویزیون نیز امضا کرده اند. خرمشاهى در ادامه گفت: در نامه خانم میلانى آمده است: در سال ۸۱ به خاطر یک سوءتفاهم ۴ روز در بند ۲۰۹ و سه روز نیز در بند عمومى زندان اوین به سر بردم. در بند عمومى اوین با دخترى به نام کبرى رحمانپور آشنا شدم که به جرم قتل مادر شوهرش زندانى بود. در این مدت درباره وضعیت آن دختر تحقیق و براى نجات او از اعدام اقدام کردم. همچنین پس از تبرئه ارتباط خود را با دادگاه و وکیل مدافع کبرى رحمانپور ادامه دادم. حتى در سفرى که به آمریکا داشتم با یکى از دختران مقتوله - فرح شعاع - در زمینه بخشش کبرى صحبت کردم، اما متأسفانه موفق به جلب رضایتش نشدم.
تهمینه میلانى در بخشى از نامه اش به رئیس قوه قضائیه نوشت: روز ۲۳ اردیبهشت سال جارى به دعوت سهراب سلیمانى، مدیر کل سازمان زندان ها با گروهى از دست اندرکاران و هنرمندان سینما و تلویزیون براى بازدید از بازداشتگاه اوین و تهیه مقدمات ساخت فیلمى به آنجا رفتیم. در این بازدید ۵ ساعته، مجدداً کبرى را ملاقات کردم. او همچنان با وقار و احترام صحبت مى کرد، بى آن که تحت تأثیر جو زندان قرار گیرد.
وقتى موضوع را براى دوستان هنرمندم شرح دادم، آنها نیز علاقه مند به آزادى کبرى شدند و در نتیجه هنرمندان و دست اندرکاران سینما از رئیس قوه قضائیه تقاضا مى کنند در پرونده این دختر جوان، همان گونه که جنابعالى در کتاب «چرا حبس؟» به آن اشاره کرده اید، قربانى فقر فرهنگى و اقتصادى شده است و نه جرم واقعى. در نتیجه پا پیش بگذارید و به این دختر که بیش از ۶ سال در ندامتگاه اوین بازداشت است کمک کنید تا او را به آغوش خانواده اش بازگردانید. به گفته خرمشاهى، نامه تهمینه میلانى هم اکنون در دفتر رئیس قوه قضائیه است. اکنون قشرهاى مختلف مردم از جمله هنرمندان و مقام هاى حقیقى و حقوقى با ارسال پیام هاى مختلف به دستگاه قضایى و خانواده اولیاى دم خواستار بخشش و آزادى کبرى شده اند. این در حالى است که چند روز قبل ۱۵۰ هزار ایتالیایى از طریق یک برنامه رادیویى با امضاى طومارى خواستار آزادى عروس سیاه بخت شدند.