واکنش ایران به بازجویی از سه دیپلماتش در عراق

واکنش ایران به بازجویی از سه دیپلماتش در عراق

وزارت امور خارجه ایران دستگیری و بازجویی از سه دیپلمات این کشور را توسط نیروهای عراقی و آمریکایی 'به شدت' محکوم کرده ، اما یک سخنگوی نیروهای ائتلاف در عراق می گوید دیپلمات های ایران از جمله کسانی بوده اند که به دلیل رعایت نکردن مقررات منع عبور و مرور بازداشت شده اند.
حسینی گفته سه دیپلمات ایران را نیروهای عراقی بازداشت و نیروهای آمریکایی بازجویی کرده اند

روز جمعه پانزدهم ژوئن (بیست و پنجم خرداد) محمدعلی حسینی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، از 'بازجویی چند ساعته' سه دیپلمات ایرانی خبر داد که به گفته وی 'برای گذراندن مرخصی عازم ایران بودند'. آقای حسینی آمریکا را به نقض کنوانسیون های بین المللی متهم کرد.

کریستوفر گارور، سخنگوی نیروهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا در عراق، به بخش فارسی بی بی سی گفت سه دیپلمات ایرانی از جمله ده نفری بوده اند که خودروی آنها به هنگام منع عبور و مرور در شهر متوقف شده، و پس از آنکه مشخص شده گذرنامه دیپلماتیک دارند، به مقام های سفارت ایران در عراق تحویل شده اند.

وزارت خارجه ایران نیز تحویل دیپلمات ها را تأیید کرده و اعلام کرده که این سه نفر "اکنون در سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد هستند."

خبر بازداشت و بازجویی از سه دیپلمات ایرانی در عراق سه روز پس از آن منتشر می شود که وزیر خارجه ایران با اشاره به ادامه بازداشت پنج مامور کشورش - که پنج ماه پیشتر در کردستان عراق اتفاق افتاد - گفته بود "ما آمریکاییها را از این کار زشت و غیرقانونی پشیمان می کنیم."

منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران روز دوازدهم ژوئن از قصد کشورش برای ارسال نامه ای به دبیرکل سازمان ملل خبر داد و افزود که این نامه "از بی توجهی و بی اقدامی و تبعیض آشکار و غیرقابل دفاع شورای امنیت به خاطر تعلل در قرار دادن موضوع ربوده شدن ماموران کنسولی ایران در دستور کار شورای امنیت انتقاد خواهد کرد."

ایران ساختمان محل کار بازداشتیان را کنسولگری خود معرفی کرده است

روز 11 ژانویه سال جاری نظامیان آمریکایی به ساختمان متعلق به جمهوری اسلامی در شهر اربیل، مرکز منطقه کردستان عراق، حمله کردند و پنج کارمند این محل را با خود بردند.

مقامات جمهوری اسلامی این ساختمان را کنسولگری و بازداشت شدگان را دیپلمات های این کشور معرفی کرده اند، اما منابع آمریکایی گفته اند که این افراد عضو نیروی قدس سپاه پاسداران بوده اند و هدف از حضور آنان در خاک عراق ایجاد ارتباط با شورشیان عراقی و کمک به آنان بوده است.

مقامات آمریکایی اتهامی رسمی علیه بازداشت شدگان وارد نکرده اند اما به نمایندگان کمیته بین المللی صلیب سرخ اجازه داده اند با این افراد ملاقات کنند.

اوایل ماه جاری سفیران ایران و ایالات متحده در بغداد در جلسه ای مسایل امنیتی عراق را بررسی کردند و برخی منابع انتظار داشتند که موضوع بازداشتیان ایرانی نیز در این جلسه مطرح و احتمالا به نتایجی منجر شود.

در ماه فوریه امسال جلال شرفی، دبیر دوم سفارت ایران در بغداد نیز توسط مردان ناشناس ربوده و در اوایل ماه آوریل آزاد شد.

جمهوری اسلامی نیروهای آمریکایی را به دست داشتن در این عملیات متهم کرد اما این اتهام از سوی آمریکاییان رد شد.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +321ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +274شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +241اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +195نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +182ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +164فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +161شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +154پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید