سه موفقیت جهانی برای محققان ایرانی

سه موفقیت جهانی برای محققان ایرانی

بر اساس بررسی به عمل آمده از سوی ISI ، دانشگاه تهران طی سال 2007 توانست در چاپ مقاله در زمینه حسگرهای اختصاصی یونی، رتبه اول در بین دانشگاههای دنیا را کسب کند و ایران نیز پس از آمریکا رتبه دوم را در بین کشورهای جهان کسب نمود.

این موفقیت توسط مرکز عالی الکتروشیمی دانشگاه تهران و ازسوی دکتر محمدرضا گنجعلی و دکتر پرویز نوروزی به دست آمده است.

براساس این بررسی، دکتر گنجعلی (دارنده مقام دوم کشوری در بین ده دانشمند بین المللی کشور) موفق شد رتبه اول ISI را در زمینه چاپ مقاله در مورد حسگرهای اختصاصی و همچنین دکتر پرویز نوروزی نیز رتبه چهارم جهانی را در زمینه حسگرهای الکترودهای اختصاصی یونی، کسب کنند.

مرکز عالی الکتروشیمی دانشگاه تهران، در حال حاضر 2/28 درصد ارجاعات دانشگاه تهران را به خود اختصاص داده و دارای 16 مقاله ارجاعات برتر است.

اما در موفقیت دیگر؛

رگ مصنوعی از نانو الیاف زیست سازگار زیست تخریب پذیر از سوی محققان مرکز تحقیقاتی بن یاخته و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران ساخته شد.

به گزارش مهر، نمونه این رگ که از حدود 9 سال پیش در گردن یک گوسفند پیوند زده شده، پس از گذشت این مدت کارکرد مطلوبی داشته است و این حیوان همچنان به حیات طبیعی خود ادامه می دهد.

ساخت این رگ مصنوعی برای نخستین بار در جهان انجام گرفته است و محققان مرکز تحقیقاتی بن یاخته با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران، این کار را انجام داده اند.

ساخت دستبند خلافکاران مسن!


دستبند ویژه افراد مسن با ابتکار پلیس کانادا برای خوش رفتاری با دستگیرشدگان مسن، طراحی و ساخته شد.

به گزارش مهر، پلیس ویکتوریا درغرب کانادا این دستبند جدید را با هدف حفظ سلامتی پوست دست افراد مسن که به هر دلیلی دستگیر می شوند طراحی و ارایه کرده است.

بر اساس گزارش «کانادا دات کام»، این ابتکار عمل در نوع خود بی نظیر بوده که طی آن به جای استفاده از فلزات سخت، دستبندهای ویژه نایلونی برای این گونه دستگیرشدگان ساخته می شود. قرار است از ماه آینده استفاده آزمایشی این دستبندها آغاز شود.

به گفته پلیس، این دستبندهای نایلونی که بازوی فرد دستگیر شده را به کمرش بند می کند، برای افرادی که از بیماریهای روانی رنج برده و امکان دارد به خود صدمه وارد کنند نیز به کار می رود.

ابداع روش جدید برای جداسازی گلوتن و نشاسته از آرد گندم


تبریز- خبرنگار قدس: پژوهشگر و عضو هیأت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تبریز در طی مطالعات دوره فوق دکترای خود در دانشگاه «واگنینگن هلند» به ابداع روشی جدید برای جداسازی گلوتن و نشاسته از آرد گندم موفق شد. سیدهادی پیغمبردوست در گفتگو با خبرنگاران گفت: با ابداع این روش می توان آردهای با کیفیت متوسط به پایین «گلوتنی» را به آردهایی با کیفیت مطلوب و با قیمت تمام شده پایین تبدیل کرد که به نوبه خود قدم مناسبی برای غنی سازی و بهبود کیفیت نانوایی آردهای ضعیف است.


عضو هیأت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه تبریز افزود: جداسازی گلوتن و نشاسته از آرد گندم یک فرآیند صنعتی غذایی مهم است که در صنایع غذایی از آن به عنوان ماده افزودنی به آرد به منظور بهبود کیفیت نان و نیز به عنوان ماده افزودنی به «سمولینای» گندم که سبب بهبود کیفیت پخت محصولات ماکارونی می شود، می توان استفاده کرد.


به گفته وی، صنعت تولید گلوتن و نشاسته از محصول گندم قدمت چند ساله دارد و روشهای رایج در دنیا هنوز از اصول ابتدایی چند صد سال پیش بهره می گیرند که از لحاظ اقتصادی و فناوری هوشمند، بازدهی مناسبی ندارند.


دکتر پیغمبردوست افزود: در متداول ترین روش جداسازی نشاسته و گلوتن از گندم که به روش «مارتین» معروف است، ابتدا آرد گندم با آب مخلوط و خمیر تهیه می شود و با اعمال مراحل متعدد همچون شست و شو، آب گیری و در نهایت خشک کردن، به صورت پودر به بازار عرضه می شود.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.