رای دادگاه مصر به نفع دانشجوی روبنده پوش
رای دادگاه مصر به نفع دانشجوی روبنده پوش
|
مخالفان روبنده می گویند که این نوع پوشش اسلامی تا کنون در مصر سابقه نداشته است |
با رای دادگاه ، به دعوی پنج ساله دانشگاه آمریکایی قاهره و ایمان الزینی، دانشجوی روبنده پوش مصری پایان داده می شود.
مسئولان دانشگاه آمریکایی قاهره به این دانشجو گفته بودند که به دلایل امنیتی نمی تواند در داخل دانشگاه، با روبنده ظاهر شود.
طرفداران روبنده در مصر، حکم دادگاه را یک پیروزی برای آزادی بیان دانسته اند اما دانشگاه آمریکایی قاهره می گوید این حکم نشاندهنده چرخش به سمت اسلامگرایی افراطی است.
سباستین آشر، خبرنگار بی بی سی در قاهره می گوید که این دعوی نشاندهنده برخورد فرهنگی میان اسلامگرایان و مخالفان آنها در مصر است.
ماجرا از زمانی آغاز شد که ایمان الزینی در سال 2001 به علت پوشیدن روبنده از ورود به کتابخانه دانشگاه آمریکایی قاهره منع شد.
وی در دادگاه اولیه توانست مجوز پوشیدن روبنده کامل را دریافت کند اما مسئولان دانشگاه تقاضای تجدید نظر کردند اما دادگاه تجدیدنظر نیز به نفع دانشجوی روبنده پوش رای داد.
دانشگاه آمریکایی قاهره، پوشیدن روبنده را یک تهدید امنیتی برآورد کرده و می گوید که هویت دانشجویان روبنده پوش را نمی توان به راحتی تشخیص داد. حتی برخی گفته اند که از روبنده برای تقلب در امتحانات دانشگاهی استفاده شده است.
طبق فرمانی که در سال 1994 توسط وزارت آموزش مصر صادر شد، پوشیدن روبنده برای دانشجویان ممنوع اعلام شد اما در عمل بسیاری از دانشگاه ها به دانشجویان خود اجازه پوشیدن روبنده را دادند. در این دانشگاه ها، ماموران امنیتی زن، دانشجویان روبنده پوش را مورد بازرسی قرار می دهند.
طرفداران روبنده می گویند مساله پوشیدن روبنده به آزادی هر فرد باز می گردد و این زنان هستند که باید در این مورد تصمیم بگیرند.
در مقابل مخالفان می گویند که فشارهای زیادی بر زنان مصری برای استفاده از روبنده وارد می شود. آنها می گویند که این نوع پوشش اسلامی تا کنون در مصر سابقه نداشته است.