پژوهشگران بازداشتی در ایران اعتراف کرده اند

پژوهشگران بازداشتی در ایران اعتراف کرده اند

معاون امور امنیتی دادستان تهران در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری دانشجویان ایران گفته پژوهشگرانی که اخیراً به اتهام جاسوسی در ایران بازداشت شده اند پذیرفته ‌اند که اقداماتی انجام داده اند ولی بیان می ‌کنند که قصدشان کمک بوده است.
معاون امنیتی دادستان تهران می گوید تشکیلات تحت مدیریت او حکمی برای بازداشت علی شاکری صادر نکرده است

به گفته وی، در ارتباط با پرونده این دو پژوهشگر، افراد دیگری نیز شناسایی شده اند.

حسین حداد، معاون دادستان تهران همچنین به این خبرگزاری گفته که اتهام پرناز (نازی) عظیما که وی نیز تحت پیگرد قرار گرفته، همکاری با رادیو فردا (مستقر در جمهوری چک) بوده که وی از آن با عنوان رادیوی ضدانقلابی نام برده است.

به گفته وی، پرونده‌ خانم عظیما مراحل تحقیق را سپری کرده و آماده ارسال به دادگاه است.

به گفته آقای حداد، نازی عظیما قبلاً تعهد داده بود که دیگر با رادیو فردا همکاری نخواهد کرد اما بر خلاف این "تعهد" عمل کرده و به همین دلیل دستگیر شده است.

هاله عظیما، کیان تاجخش و نازی عظیما که معاون دادستان تهران درباره آنان سخن گفته، تابعیت آمریکایی نیز دارند و دولت آمریکا و گروهها و افراد فعال در زمینه حقوق بشر خواستار آزادی فوری آنان شده اند اما دولت ایران این درخواستها را دخالت در امورداخلی خود خوانده و خاطر نشان ساخته که این افراد به عنوان شهروندان ایرانی، صرف نظر از تابعیت خارجی شان تحت پیگرد قرار گرفته و متهم به اقدام علیه امنیت ملی ایرانند.

ایران هیچگاه تابعیت دوگانه را به رسمیت نشناخته و بنابر قانون مدنی ایران، ایرانیانی که تابعیت خارجی کسب کرده باشند هنگامی که در ایران به سر می برند تابعیت خارجی شان "کان لم یکن" تلقی می شود.

دولت آمریکا اعلام کرده که یکی دیگر از ایرانیان تبعه آمریکا به نام علی شاکری نیز در ایران بازداشت شده اما آن گونه که معاون امنیتی دادستان تهران گفته، تشکیلات تحت مدیریت او حکمی برای بازداشت علی شاکری صادر نکرده است.

وی توضیح نداده که آیا امکان دارد نهاد دیگری دست به بازداشت علی شاکری زده باشد یا نه.

علی شاکری در زمینه اخذ وامهای بانکی و امور ملکی در لس آنجلس فعال است و در عین حال عضو اتحاد جمهوریخواهان ایران و تشکیلاتی با عنوان ابتکار شهروندان برای صلح است که در دانشگاه کالیفرنیا تشکیل شده است.

معاون دادستان تهران همچنین در این مصاحبه اشاره ای به مهرناز سلوکی، ایرانی تبعه فرانسه نکرده است.

خانم سلوکی در حال تحقیق در زمینه نا آرامیهای سیاسی دهه نخست مدتی را در بازداشت گذرانده و با توقیف گذرنامه و صدور قرار وثیقه برای او، امکان خروج از ایران از وی سلب شده است.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +315ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +274شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +226اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +195نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +180ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +164فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +161شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +159شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +154پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید