اسپنتا: اخراج پناهجویان از ایران تاثیرات نیک ندارد

اسپنتا: اخراج پناهجویان از ایران تاثیرات نیک ندارد

وزیر خارجه افغانستان می گوید اخراج کتله ای (گروهی) مهاجران افغان از ایران مخالف برخی از اصول و معیارهای بین المللی است و ممکن است ادامه این وضعیت تاثیر منفی بر روابط دو کشور بگذارد.
ایران اخیرا ده ها هزار پناهجوی غیرقانونی افغان را از خاک خود اخراج کرد

به گفته وزیر خارجه افغانستان، این کشور به تلاشهای دیپلماتیک خود برای حل این مشکل ادامه می دهد و قرار است حامد کرزی رییس جمهور افغانستان در این مورد به رییس جمهور ایران نامه ای نیز بفرستد.

آقای اسپنتا می گوید پیش از این که دولت ایران به اخراج کتله ای مهاجران از ایران اقدام کند، جانب افغانستان تلاش کرد تا مشکلات کنونی را با مقامات ایران در میان بگذارد و بارها در صحبت های مستقیم با مقامات بلند پایه ایران، تاثیرات ناگوار چنین اقدامی را بر اوضاع امنیتی و اجتماعی افغانستان با وزرای خارجه و داخله ایران درمیان گذاشت و امیدوار بود که ایران در این مورد تجدید نظر کند.

آنگونه که وزیر خارجه افغانستان می گوید اخراج کتله ای مهاجرین، ولو اینکه مهاجران غیر قانونی باشند، مخالف اصول و معیارهای قبول شده بین المللی است و این مساله ممکن است تاثیر منقی بر روابط دو کشور همسایه بگذارد.

آقای اسپنتا در عین حال افزود: "ادامه این وضعیت سایه نیکی بر روابط افغانستان و ایران نخواهد داشت و امیدوارم کشور دوست و برادر ایران، این حساسیت را درک کند."

وزیر خارجه افغانستان گفت هنوز هم دولت افغانستان امیدوار است راه حل مناسبی برای این مشکل بیابد و او سعی می کند تا با همتای ایرانی اش، منوچهر متکی، در این مورد تلفنی صحبت کند.

روابط دو کشور
 ادامه اخراج پناهجویان افغان از ایران، سایه نیکی بر روابط افغانستان و ایران نخواهد داشت و امیدوارم کشور دوست و برادر ایران، این حساسیت را درک کند
 
اسپنتا، وزیر خارجه افغانستان

آقای سپنتا همچنین گفت نامه ای نیز خطاب به محمود احمدی نژاد، رییس جمهور ایران آماده شده که بزودی از سوی رییس جمهور کرزی به همتای ایرانی اش فرستاده خواهد شد.

این درحالی است که مقامات ایران می گویند از یک سال به این سو برنامه اخراج مهاجران غیر قانونی را، اعلام کرده بودند و انتظار داشتند دولت افغانستان و سازمانهای بین المللی آمادگی پذیرش آنها را می داشتند.

اوایل این هفته سفیر ایران در کابل گفته بود ممکن است بنا بر تقاضای دولت افغانستان، روند اخراج مهاجران افغان آهسته تر انجام شود اما در اصل برنامه اخراج تغییری ایجاد نخواهد شد.

آقای سپنتا که در یک کنفرانس خبری سخن می گفت، همچنین شایعاتی مبنی بر برکناری از سمت وزارت خارجه افغانستان را نیز رد کرد، چیزی که اخیرا در محافل مطبوعاتی و سیاسی افغانستان مطرح بود.

آقای اسپنتا گفت او شامل تغییراتی که قرار است در کابینه انجام شود نخواهد بود.

او افزود: "به شما اطمینان می دهم که بحث اصلاحات در وزارت خارجه نه در گذشته مطرح بود و نه حالا مطرح است."

ولی او گفت که تغییراتی در سطح کابینه افغانستان اعمال خواهد شد اما در این مورد توضیح بیشتری نداد.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره: جمهوری اسلامی در حال تولید موشک‌هایی است که به‌زودی به آمریکا می‌رسند
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند
  • رسانه‌های اسپانیا از سرکوب، سایه جنگ و بازگشت نام پهلوی به ایران می‌نویسند
  • دونالد ترامپ افکار عمومی آمریکا را برای حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی آماده می‌کند
  • ادعای بدون شاهد «مجاهدین خلق» مبنی بر حمله به بیت رهبری + حمله ایرج مصداقی به این ادعا
  • تهران اظهارات ترامپ درباره کشتار معترضان و برنامه موشکی قاره‌پیمای ایران را «دروغ بزرگ» خواند
  • ترامپ در کنگره جمهوری اسلامی را به «ساخت موشک برای حمله به آمریکا» متهم کرد
  • حمله تند محسن نامجو به شاهزاده رضا پهلوی و ذوق‌زدگی رسانه‌های جمهوری اسلامی در انتشار آن
  • در لبه جنگ؛ جمهوری اسلامی از رویای ابرقدرتی تا مهار اعتراض داخلی
  • خطابه تاریخی و تلخ پدر جاویدنام آرمان گرجیان در ممسنی: نفرین بر تلخ‌ترین زمستان ایران