تصمیمات سیاسی برای باشگاه پرسپولیس

تصمیمات سیاسی برای باشگاه پرسپولیس

وقتی شنبه هشتم اردیبهشت ماه متن استعفای رسمی محمدحسن انصاری فرد، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس، روی وب سایت این باشگاه قرار گرفت، همه پذیرفتند که پیش بینی ها درست بوده است و حادثه ای که انتظارش می رفت سرانجام رنگ حقیقت به خود گرفته است.
انصاری فرد، مدیر عامل پرسپولیس، اوایل اردیبهشت ماه از مقام خود استعفا داد.

گمانه زنی ها درباره آینده مدیریتی پرسپولیس یکی از دو تیم پرطرفدار فوتبال ایران، زمستان سال گذشته و چند هفته پس از اعلام نتایج شورای شهر تهران آغاز شده بود. اخباری مبنی بر این که اعضایی از شورای شهر به این باشگاه خواهند پیوست و ترکیب هیأت مدیره و حتی مدیرعامل باشگاه نیز تغییر خواهد کرد.

نامی هم که از ابتدا به عنوان مدیر بعدی پرسپولیس شنیده می شد حبیب کاشانی، یکی از برگزیدگان مردم تهران برای عضویت در شورای شهر، بود. کسی که پیش از انتخابات نام او در فهرست انتخاباتی منتسب به حامیان شهردار قالیباف دیده شده بود.

اما آنچه باعث می شد منتقدان انتخاب کاشانی به مدیریت پرسپولیس را مثبت ارزیابی نکنند، جدا از شخصیت سیاسی او و غریبگی اش برای هواداران، نظراتی بود که گفته می شد کاشانی درباره فوتبال دارد.

مخالفت با استفاده از مربیان خارجی و نزدیکی با مربی تازه کاری مانند حمید استیلی، بازیکن و مربی سابق پرسپولیس، شرایطی را فراهم آورده بود تا رسانه ها و کارشناسان ورود کاشانی به باشگاه پرسپولیس را مساوی با برکناری مصطفی دنیزلی، سرمربی ترک تیم و نشستن استیلی بر نیمکت ارزیابی کنند.

اگرچه با توجه به کارنامه ای که انصاری فرد در دوره هفده ماهه حضورش در پرسپولیس به جای گذاشته بود، کنار گذاشتن او سخت به نظر می‌رسید. انصاری فرد که سابقا بازیکن تیم پرسپولیس بوده، برای کسب مقبولیت از سوی طرفداران باشگاه کمترین مشکلی نداشت.

انصاری فرد همچنین با آوردن مربیان بزرگی چون آری هان هلندی و سپس دنیزلی ترک و ارائه بازیهای تماشاگرپسند از سوی تیم پرسپولیس، پس از مدتها توانسته بود رضایت نسبی تماشاگران را جلب کند.

کشاندن باشگاه بزرگی مثل بایرن‌مونیخ به تهران برای یک دیدار دوستانه و همچنین گرفتن چند بازیکن با ارزش برای تیم در ابتدای فصل همه عواملی بودند که حتی با وجود از دست رفتن قهرمانی لیگ برتر، مدیریت انصاری فرد را قابل دفاع جلوه می داد.

بیست هزار نفری که روز یکشنبه گذشته و هنگام بازی پرسپولیس مقابل صباباتری در حمایت از مدیرعامل مستعفی شعار دادند، احتمالا نگران از دست رفتن ثباتی بودند که با وجود همه مسائل، در ماه‌های اخیر بر باشگاه قرمزها حاکم بود.

در تمام هفته های اخیر، این تحلیل وجود داشت که راهیابی دو عضو شورای شهر و یک نماینده مجلس به هیأت مدیره باشگاه پرسپولیس، حاصل تصمیماتی است که در دفتر ریاست جمهوری گرفته می شود

آرامشی که انصاری فرد می گوید برای حفظ آن مجبور به ترک باشگاه شده است، جایی که در استعفایش نوشت: "بنا به دلایل مختلف که هیچ کدام آنها ریشه در عملکرد بنده و اعضای هیأت مدیره ندارد، این امانت را به دور از هرگونه هیاهو و به خاطر مصالح جامعه و برای حفظ آرامش پرسپولیس تحویل می‌دهم."

اما این کدام دلایل بود که به زعم مدیر مستعفی ریشه در عملکرد او و هیأت مدیره باشگاه نداشت؟

در تمام هفته های اخیر که خبر تغییرات مدیریتی پرسپولیس در محافل مختلف شنیده می شد، این تحلیل وجود داشت که راهیابی دو عضو شورای شهر، حبیب کاشانی و حسن بیادی، و همین طور یک نماینده مجلس، پرویز سروری، به هیأت مدیره باشگاه پرسپولیس، جدا از آنکه به چه نتایجی منجر خواهد شد حاصل تصمیماتی است که در دفتر ریاست جمهوری گرفته می شود.

ناظران، به ویژه پس از جدی شدن عزم انصاری فرد برای استعفا و پس از اعلام آن، بر این نکته تأکید می کردند که راهیابی دو عضو شورای شهر به دایره مدیریتی یک باشگاه مطرح و مدیرعامل شدن یکی از این دو، ارتباط تنگاتنگی با انتخاب شهردار آتی از سوی شورای شهر خواهد داشت.

چند روز پیش دوره سوم شورای شهر آغاز شد و اعضای جدید شورا باید رد روزهای آینده شهردار جدید تهران را انتخاب کنند. احتمال قوی تر آن است که قالیباف، شهردار فعلی تهران، در مقامش ابقا شود. اما نظر اعضای جدید می تواند نقش تعیین کننده ای در انتخاب شهردار داشته باشد.

عده ای بر این باورند که هدیه کردن تکه ای از کیک پرسپولیس به دو عضو شورای شهر و جلب حمایت آنها از سوی نزدیکان رئیس جمهور می توانست تاکتیکی باشد که در نهایت به انتخاب شهردار موردنظر این طیف بینجامد.

آنچه این حدس را تقویت می کرد سکوت سازمان تربیت بدنی به عنوان مالک اصلی باشگاه پرسپولیس بود.

کاشانی (راست) و بیادی (چپ) دو عضو جدید شورای شهر که به عضویت هیات مدیره پرسپولیس هم درآمدند.

جای شگفتی بود که رئیس سازمان ورزش به عنوان رییس مجمع باشگاه پرسپولیس برای تعیین اعضای جدید هیئت مدیره باشگاه به انتصاب کسانی دست می زد که موافقتی با ادامه مدیریت انصاری‌فرد نداشتند.

این در شرایطی بود که همه می دانستند محمدحسن انصاری فرد، فرد مورد وثوق محمد علی آبادی، نفر اول ورزش ایران است که حتی درکمیته انتقالی فدراسیون فوتبال هم به عنوان یکی از نمایندگان سازمان ورزش حضور پیدا کرده است.

جمله‌ای که پس از استعفای انصاری‌فرد از قول علی‌آبادی در روزنامه‌ها نقل شد، ‌کاملا گویا بود: "چاره ای نیست" و این جز به معنای نارضایتی او از وضع موجود نبود.

به هر شکل فشارهای رسانه ای پس از استعفای محمدحسن انصاری‌فرد که به طور همزمان از سوی مطبوعات مستقل و حتی صداوسیمای دولتی صورت می گرفت و اوج آنها آوردن انصاری فرد به پرمخاطب ترین برنامه ورزشی تلویزیون بود، آنقدر ادامه یافت که سروری سخنگوی جدید هیأت مدیره کناره گیری اش را از عضویت در این هیأت اعلام کند و شرایط را برای همکاری نامساعد بخواند.

شرایط ناآرامی که 5 روز پس از استعفای انصاری فرد، موجب شد دو عضو دیگر هیئت مدیره، کاشانی و بیادی نیز صبح روز چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت استعفای خود را از عضویت در هیات مدیره پرسپولیس اعلام کنند.

خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، به نقل از کاشانی و بیادی می گوید پس از گذشت نزدیک به سه ماه از صدور حکم عضویت آنها در هیات مدیره باشگاه پرسپولیس هیات مدیره‌ هیچ جلسه ای تشکیل نداده است و استعفای کنونی در جهت حمایت قاطع از مدیر عاملی انصاری‌فرد است.

از پنجشنبه تاکنون اعضای هیئت مدیره پرسپولیس نتوانسته اند یک جلسه مشترک برگزار کنند. جلسه ای که در آن می بایست استعفای انصاری فرد بررسی و درباره جانشین احتمالی او تصمیم گیری می شد.

اما امتناع مدیرعامل مستعفی از شرکت در جلسات و از آن مهمتر حاضر نشدن علی سعیدلو، رئیس هیات مدیره، هیچگاه زمینه برگزاری چنین جلسه ای را فراهم نیاورد.

بدین ترتیب به نظر می رسد طیف شورای شهر در هیات مدیره به این نتیجه رسیده باشد که با وجود مقاومت سعیدلو و پشتیبانی او از مدیر عامل مستعفی پرسپولیس، تغییر مدیر عامل ممکن نباشد.

اعضای مستعفی هیات مدیره بی آن که دلخوری خود را از سعید لو پنهان کنند، در توضیح استعفای خود از دوستانی می گویند که به دلیل مشغله زیاد امکان حضور در جلسات را نداشته اند و این کنایه روشنی به رئیس هیات مدیره است.

در وضعیت کنونی پیش بینی این که انصاری فرد به باشگاه بر می گردد یا نه بسیار سخت است. آنچه قطعی است این است که سرنوشت باشگاه پرسپولیس و انتخاب شهردار تهران به شدت به هم گره خورده است و هر دو متاثر از هم خواهند بود.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.