تبلیغ جراحی با لیزر شیادی است

تبلیغ جراحی با لیزر شیادی است

رئیس جامعه جراحان ایران گفت: هر فردی که تبلیغ کند که با لیزر خدمات پزشکی و اعمال جراحی را به صورت ویژه انجام می‌دهد شیاد است و عوام‌فریبی می‌کند.

به گزارش فارس، ایرج فاضل‌ امروز در نشست خبری در جمع خبرنگاران‌ افزود:‌ لیزر نیز مانند نخ جراحی یکی از ابزار پزشکی است که بیش‌تر در چشم پزشکی کاربرد دارد اما متأسفانه برخی پزشکان با تبلیغ این‌که خدمات پزشکی و اعمال جراحی را با لیزر انجام می‌دهند در صدد القای این پیام هستند که خدمات بهتری ارائه می‌کنند و این عوام‌فریبی مثل این است که فردی نخ جراحی خارجی خود را به رخ مریض بکشد و پول بیش‌تری بگیرد.
وی ادامه داد:‌ به طور کلی تبلیغات در پزشکی ممنوع است مگر این‌که پزشکی بخواهد برای نخستین بار محل مطب خود را اعلام کند اما متأسفانه عده‌ای از پزشکان با تبلیغات گمراه کننده مردم را فریب می‌دهند که البته حل این موضوع با بگیر و ببند و چوب و چماق امکان‌پذیر نیست. فاضل همچنین درباره اختلاف نظر پزشکان در زمینه جراحی پلاستیک بینی توضیح داد: فقط جراحان دوره دیده که برد تخصصی داشته باشند می‌توانند عمل جراحی پلاستیک زیبایی بینی را انجام دهند و این امر در صلاحیت جراحان فک و صورت نیست زیرا این پزشکان فقط در ناحیه فک و دهان باید کار کنند مگر یک یا دو نفر جراح فک و صورت دوره دیده که استثنا هستند. وی گفت: جامعه جراحان ایران می‌تواند مرجع مشاوره مردم در تعیین پزشکان صاحب صلاحیت باشد و اگر نیاز باشند تشکیلات سازمانی لازم را برای این کار فراهم می‌کنیم اما تاکنون چنین مراجعه‌ای به جامعه جراحان ایران نبوده است به همین علت هنوز بانک اطلاعاتی کاملی نداریم ولی امکان ایجاد چنین بانکی وجود دارد.رئیس جامعه جراحان ایران درباره مسئله تعرفه‌های پزشکی نیز توضیح داد: مسئله تعرفه‌های پزشکی در ایران یک بحث کهنه و یک بیماری مزمن است و تا زمانی که دولت سهم سلامت را در بودجه کشور نبیند حل نمی‌شود و ما معتقدیم با وجود تمام محدودیت‌های دولت امکان افزایش سهم سلامت در بودجه کشور حداقل در حد کشورهای منطقه وجود دارد.

وی گفت: ما نمی‌خواهیم وضعیت کشور را با اروپا و آمریکا مقایسه کنیم اما حتی در مقایسه با کشورهای عربی اطراف یا حتی پاکستان و بنگلادش نیز می‌بینیم که معدل ویزیت یک پزشک عمومی در این کشورها 4 برابر تعرفه پزشک عمومی در کشور ماست و در حالی که در این کشورها متوسط‌ ویزیت یک پزشک عمومی 20 دلار است هزینه یک خودرو 12 هزار دلار است اما در کشور ما بدون دلیل قیمت یک خودرو 3 برابر است و هیچ کس هم اعتراض نمی‌کند. فاضل افزود:‌ حتی تعرفه‌های پزشکی بخش خصوصی که نطام پزشکی اعلام می‌کند نیز عادلانه و واقعی نیست و حداقل باید 10 برابر شود و متأسفانه این خود ما هستیم که با واقعی نکردن تعرفه‌های پزشکی زمینه رشوه گرفتن و پول‌های زیرمیزی و اجحاف در حق بیمار و پزشک را فراهم می‌کنیم. وی گفت: این وضعیت نابسامان باعث شده است که تعداد زیادی از پزشکان جوان اکنون در حاشیه خطر فقر زندگی می‌کنند، تعداد زیادی از پزشکان وضعیت معیشتی بیماران و مردم را در نظر می‌گیرند اما هیچ‌وقت درباره آن صحبت نمی‌شود اما همین که یک پزشک پول زیادی گرفت همه رسانه‌ها می‌نویسند. رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران افزود: نظام سلامت ما از اول و از زمان پذیرش دانشجو تا آخر اشکال دارد، بسیاری از جوانان 17ساله بدون این‌که شناخت و علاقه‌ای داشته باشند وارد یک دوره دکترای 7 ساله می‌شوند و بی آن‌که راه بازگشت داشته باشند، مجبورند این مسیر را تا آخر طی کنند. فاضل با اشاره به طرح جدید دادستانی برای نظارت بر وضعیت خدمات پزشکی در بیمارستان‌ها گفت: نظارت خوب است اما شکل آن و چگونگی آن مهم است و نباید کرامت انسان‌ها لطمه ببیند، مشکل اساسی ما در همه بخش‌ها این است که کرامت انسانی را نادیده می‌گیریم خیلی راحت دروغ می‌گوییم، حق یکدیگر را پایمال می‌کنیم، هر وقت این مسائل حل شد مشکلات جامعه پزشکی و همه بخش‌های کشور حل می‌شود.

وی همچنین به برگزاری سی و یکمین کنگره بین‌المللی جامعه جراحان ایران که از 15 تا 19 اردیبهشت‌ امسال در مرکز همایش‌های رازی برگزار می‌شود، اشاره کرد و گفت: این کنگره جزء محدود کنگره‌های بین‌المللی است که در ایران برگزار می‌شود و اکثر کنگره‌هایی که با عنوان بین‌المللی برگزار می‌شود فقط نام آن را یدک می‌کشند. به گفته وی این کنگره 25 امتیاز بازآموزی دارد و طی آن 8 سخنران مدعو، 250 سخنران کنگره، 194 میزگرد، 128 مقاله و 6 کارگاه آموزشی ارائه و برگزار می‌شود.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.