من از شکنجه گاه سیا می آیم

من از شکنجه گاه سیا می آیم

سیدجلال شرفی دبیر دوم سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد که 57 روز درعراق ربوده شد و تحت بدترین شکنجه‌ها قرار گرفت پس از درخواست فراوان رسانه های داخلی و خارجی برای شرکت‌در کنفرانس خبری از بیمارستان به وزارت امور خارجه منتقل شد و نحوه ربوده و شکنجه شدن خود را تشریح کرد.

 

شرفی با بیان اینکه پانزدهم بهمن 1385 در مقابل بانک ملی ایران در بغدادربوده شد افزود: افرادی که لباس نظامی بر تن داشتند و خودشان را کارمند وزارت دفاع معرفی می کردند برای پاره ای توضیحات مرا به داخل ماشینی‌انداختند و بردند.

وی اضافه کرد: در حالی که چندین بار تاکید کردم که دیپلمات هستم و ازمصونیت سیاسی برخوردارم آنها بدون توجه به این موضوع مرا به مکانی‌نامعلوم منتقل کردند.

دبیر دوم سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد با بیان اینکه چهار یا پنج‌روز در این مکان نامعلوم و تحت شدیدترین شکنجه ها قرار داشتم گفت: گروهی‌8 نفره به صورت نوبتی و با ضربات شدید مشت و لگد مرا کتک می زدند به‌صورتی که بر اثر این ضربات گوش من پاره شد و خونریزی داخلی هم پیدا کردم‌و خودشان به همین دلیل برای مدتی شکنجه ها را متوقف کردند.

شرفی به ضربات شدیدی که با کابل به پا و کمر او می زدند اشاره و تصریح‌کرد: در حین زدن ضربات سوالاتی مطرح شد که می خواستند با طرح آنها وپاسخ مثبت من‌, اتهاماتی واهی را متوجه من کنند اما در نهایت مشخص شد که آنها در پی تخریب روابط تهران - بغداد هستند.

وی افزود: این گروه ابتدا تلاش کردند خود را به عنوان گروهی تروریستی‌معرفی کنند اما مشخص شد که انها فقط یک گروه تروریستی نیستند.

شرفی به انتقال خود به مکانی دیگر اشاره کرد و گفت: در این مکان چشمان ودست و پای مرا بستند و داخل دهانم پنبه گذاشتند و صحنه اعدام را برای من‌صحنه سازی کردند و در عین حال مرا مورد ضرب و شتم شدید قرار دادند.

شرفی گفت: در مسیر انتقال از این مکان به مکان دیگر بیهوش و صبح روز بعدمتوجه شدم که دوباره چشمهای مرا بسته اند و امپولی به من تزریق کرده اندکه بر اثر ان سه روز تعادل روحی و روانی خود را از دست داده ام.

وی با بیان اینکه بعد از این سه روز به زیرزمینی در نزدیکی فرودگاه‌بغداد منتقل شده است گفت: در آنجا یک نفر که خودش را امریکایی معرفی کردو انگلیسی نیز صحبت می کرد از من بازجویی و ابتدا سعی کرد با روشی‌مسالمت آمیز پاسخهای مورد نظرش را دریافت کند اما بعد از مقاومت من باشدیدترین ضربات کابل روی ناحیه سر و گیجگاه من که با کمک یک عراقی انجام‌می داد, آسیب های فراوانی به من رساند.

دبیر دوم سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد اضافه کرد : این آمریکایی‌همچنین مرا تهدید کرد که اگر همکاری نکنم از چند قلاده سگ برای کشتن من‌استفاده خواهد کرد.

شرفی همچنین مرحله دیگری از این شکنجه ها را سوراخ کردن مچ پاهایش بادستگاههایی شبیه مته برشمرد و افزود: با این دستگاه به گونه ای مچ پای‌مرا سوراخ کردند که استخوانهای پای خود را می دیدم و پس از ان متن سوال‌و جواب عربی را برای من اوردند که من به انها اعتراف کنم.

وی افزود: در این برگه سوالاتی این گونه طرح شده بود:آیا جمهوری اسلامی ایران به گروههای اسلامی کمک می کند جواب مثبت‌بدهید و بگویید کدام گروهها,  چرا جمهوری اسلامی ایران به دولت مالکی و مردم عراق کمک می‌کند, آیاروابط پشت پرده ای در این زمینه وجود دارد چرا با علمای اهل سنت ارتباط دارید و به آنها کمک می کنید بارزانی و طالبانی با جمهوری اسلامی ایران چه رابطه ای دارند و چه‌اطلاعاتی از دیپلماتهای ربوده شده ایرانی در اربیل دارید، ایران از کدام کشورها اورانیوم و جیوه قرمز خریداری کرده است؟

 شرفی پس از پایان این سوالات بار دیگر تاکید کرد که گروهی تروریستی نمی‌تواند چنین اطلاعاتی را طرح کند و در عین حال مکانی هم که من در انجابودم 24 ساعته برق داشت در حالی که حتی نهادها و دستگاههای دولتی عراق‌روزی بیش از سه ساعت برق ندارند.

وی در پایان به چگونگی رها کردن خودش اشاره کرد و افزود: سیزدهم فروردین‌در نزدیکی بغداد در یکی از جاده های عبوری رها شدم و خودم را به‌نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در عراق رساندم و سپس با کمک دولت عراق وشخص آقای مالکی به ایران آمدم .

 

 

پزشکان معالج شرفی در این کنفرانس خبری توضیحاتی درخصوص فشارهای جسمی وروحی او در مدت ربوده شدن بیان کردند و شرفی هم به چند سوال خبرنگاران‌پاسخ داد.

دبیر دوم سفارت جمهوری اسلامی ایران دربغداد در ادامه کنفرانس خبری خودو در پاسخ به سوالی در باره انگیزه ربایندگان گفت:

این افرادبیشتر به دنبال تخریب روابط جمهوری اسلامی ایرا ن و عراق بودند و درشکنجه ها می خواستند که در نهایت صحبت هایی مبنی بر دخالت ایران درعراق به از زبان من بشنوند و ایران را تهدیدی جدی برای کشورهای منطقه‌جلوه دهند .

به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر سید جلال شرفی در پاسخ به سوال فرانسیس‌هریسون خبرنگار بی بی سی مبنی بر اینکه در چه مقطعی متوجه شدید که‌ماموران سیا از شما بازجویی می کنند گفت:

در اخرین مکانی که به‌هوش آمدم فردی که امد به صراحت خود را آمریکایی معرفی و به انگلیسی‌صحبت کرد و گفت:

مسئول پرونده شما و مرتبط دائمی با سفارت امریکا من‌هستم .

دبیر دوم سفارت ایران در بغداد در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه‌ایا امیدوارید با توجه به روابط وزارت دفاع عراق و امریکا مجازات‌ربایندگان و شکنجه گران شما به سرانجامی برسد گفت امیدوارم زیرامسئولان در تلاش هستند که چنین اتفاقی بیافتد .

وی در پاسخ به سوال خبرنگار نیوزویک آمریکا در خصوص محتوای سوالات بازجویان و ربایندگان و علت پاسخ نگفتنش به این سوالات گفت این‌سوالات واهی در ارتباط با دخالت جمهوری اسلامی ایران در عراق بود و من‌چیزهایی که اطلاع داشتم در سطح دبیر دوم سفارت بود و نمی توانستم به‌این سوالات بی اساس پاسخ دهم گرچه اطلاع دقیقی هم نداشتم .

درآغاز این نشست دکتر حسینی متخصص پوست که از اعضای تیم معالج شرفی‌است در تشریح وضع جسمانی او گفت از روز 14 فروردین و بعداز ازادی اقای شرفی تحت نظارت پزشکی بوده است و با توجه به ضعف بی حالی وبدی حال عمومی اقدامات تشخیصی لازم در این خصوص انجام شد .

وی افزود براساس معاینات آثار ضربات نافذ و غیرنافذ در همه نواحی‌بدن دیده میشود و در برخی نواحی مثل سر ,بینی‌, گوش , کمر و دست و پا آثار واضح تر است.

دکتر حسینی تاکید کرد این زخم ها ناشی از فشارهای ممتد و شدید بوده‌است و حتی بدلیل شرایط نامساعد آنجا زخم های نافذ در مچ دست وپا ,عفونت کرده‌اند.

وی کاهش وزن و خونریزی دستگاه گوارش و مشکلات ادراری را از دیگرشرایط جسمی حال حاضر شرفی برشمرد وافزود زخم و اثار بجا مانده‌نشان دهنده شدت و طولانی بودن ضربات است.

دکتر شریفی متخصص روانپزشکی هم با بیان اینکه با یک قربانی شکنجه های‌شدید روانی مواجه ایم گفت مشخص نبودن هویت ربایندگان حضور در سلول‌انفرادی محروم بودن از رادیو تلویزیون کتاب و حتی نور و صدا شدیدترین فشارهای روحی را برای اقای شرفی در پی داشته است و وی مدتی هم‌به توهم نابینایی و ناشنوایی دچار شده است .

وی بازسازی کردن صحنه اعدام با دست و پای بسته را یکی دیگر از فشارهای‌روحی بر دبیر دوم سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد دانست وافزود تهدید به مرگ با حمله سگ های گرسنه و محروم کردن از خواب‌دیگر فشارهای روحی بود که آقای شرفی با ان دست و پنجه نرم کرده است.

دکتر شریفی با اشاره به حساسیت این دیپلمات ایرانی نسبت به هر نوع‌صدایی گفت چون برای شکنجه کردن درب سلول را با شدت باز می کردندو او را تحت شدید ترین شکنجه ها قرار می دادند هم اکنون آقای شرفی به‌هر صدایی حساس شده است و از پا می افتد و خواب او مختل شده است و حالت تمایل به تنهایی و انزوا و وقوع مجدد حوادث را دارد .

وی اختلال استرسی حاد را بیماری کنونی آقای شرفی اعلام کرد وافزوداین دیپلمات ایرانی برای اینکه به بیماری شدید تری مبتلانشود لازم است ماهها و سالها تحت درمان روانپزشکی قرار گیرد .

در پایان این کنفرانس خبری فیلمبرداران با حضوردر کنار صندلی چرخ‌دار آقای شرفی از اعضای مختلف بدن او که اثار شکنجه بر انها مشخص بود تصویر گرفتند .

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.