مطالب روزنامه های بریتانیا درباره ایران
مطالب روزنامه های بریتانیا درباره ایران
در حالیکه بحران بازداشت ملوانان بریتانیایی در ایران وارد سیزدهمین روز خود شده است، روزنامه های چاپ لندن امروز نیز گزارشها و مقالاتی را به این رویداد اختصاص داده اند.روزنامه ایندیپندنت تمام صفحه اول خود را به بحران میان تهران و لندن اختصاص داده و آن را به یک بازی پرمخاطره شطرنج تشبیه کرده و مهره های پیاده و وزیر و نقشه حرکت نهایی بازی را مشخص کرده است.
در برآورد ایندیپندنت از این بازی شطرنج، علیرغم تکذیبهای دو طرف، عملا این مبادله زندانیان است که امید به آزادی ملوانان بریتانیایی بازداشت شده در ایران را افزایش می دهد.
روزنامه تایمز از نرم شدن موضع ایران در بحران ناشی از بازداشت 15 ملوان بریتانیایی در ایران خبر داده و نوشته است که هر دو طرف تمایل دارند راه حل سریعی برای این مشکل پیدا کنند.
با این حال تایمز از قول منابع بریتانیایی نوشته است که گفتگوهایی که در این مورد صورت گرفته با سردرگمی همراه بوده است.
روزنامه دیلی تلگراف اظهارات مارگارت بکت وزیر خارجه بریتانیا را نقل کرده که هشدار داده است نباید بیش از حد درباره حل سریع بحران خوش بین بود.
روزنامه دیلی تلگراف در سرمقاله ای زیر عنوان "دست کم گرفتن ایران" با اشاره به نمایش یک مجموعه تلویزیونی درباره طرز رفتار سربازان بریتانیا با مردم عراق، زمان نمایش این فیلم را مناسب ندانسته و نوشته است: "تا هنگامی که نیروهای بریتانیایی در منطقه خلیج فارس هستند هیچ زمان مناسبی برای نمایش چنین برنامه هایی وجود ندارد. بدون شک جناح هایی در ایران وعراق از پیام چنین برنامه هایی در تبلیغات خود استفاده خواهند کرد."
نویسنده سرمقاله دیلی تلگراف یاد آوری کرده است که نباید پیچیدگی حکومت تهران را دست کم گرفت و هشدار داده است که نمایش چنین برنامه هایی می تواند بر نحوه اداره بحران جاری اثر نامطلوب به جا بگذارد.
در زمینه تاثیر این بحران بر سیاست داخلی ایران، روزنامه تایمز در گزارشی درباره انتقادات وبلاگ نویسان ایران از نحوه مدیریت بحران توسط مقامات ایران نوشته است که محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران از بحران فعلی ناخشنود نیست زیرا این بحران از توجه نسبت به عدم موفقیت برنامه های اقتصادی او کاسته است.
فایننشال تایمز نیز در همین زمینه می نویسد که بحران ملوانان، جناح های سیاسی ایران را که در ماههای اخیر بحثهای آتشینی در مورد اختلافات خود داشتند؛ بار دیگر متحد کرده است.
فاینشال تایمز از جمله به این نکته اشاره کرده است که روزنامه های متعلق به جناحهای سیاسی مختلف در نخستین روز انتشارشان در سال نوی ایرانی از موضع دولت در قبال این تحول جانبداری کرده اند.
روزنامه گاردین نیز که بیشترین مطالب و گزارشها را در این زمینه به چاپ رسانده، در گزارشی از تهران به قلم رابرت تت، برخی نوشته های روزنامه های تهران درباره این بحران را از مصادیق تئوری توطئه دانسته و از جمله نوشته ای از یکی از آنها را نقل کرده که در آن، نویسنده اظهار عقیده کرده است که ملوانان بریتانیایی عمدا خود را به دام پاسداران انقلاب انداخته اند تا ایران را در جامعه جهانی منزوی کنند.
روزنامه گاردین در سرمقاله خود به قلم جاناتان فریدلند، نوشته است که هیچ چیز نمی تواند مثل یک بحران، ماهیت روابط دیرینه دو کشور را برملا کند و در جریان بحران کنونی دو طرف چیزهای زیادی درباره این که در مورد یکدیگر چه فکر می کنند بر زبان آورده اند.
نویسنده گاردین در بخش دیگری از این سرمقاله، از قول منتقدین، ملوانان بریتانیایی را نیز بخاطر نحوه عمل شان در رسانه های ایران نکوهش کرده و نوشته است که آنها بیشتر به سیاهی لشکرهای فیلم فرار بزرگ، شباهت دارند.
روزنامه دیلی میل نیز ملوانان را بخاطر اینکه در اظهارات خود تنها به ذکر نام، درجه و شماره پرسنلی خود اکتفا نکرده اند سرزنش کرده است.