روزنامه های بریتانیا: جمعه ۲ مارس
روزنامه های امروز چاپ لندن گزارشهای متنوعی درباره ایران به چاپ رسانده اند که برخلاف روزها و هفته های گذشته به بحث درباره ابعاد برنامه هسته ای ایران منحصر نمی شود.
نشریات بریتانیا روزنامه گاردین در گزارشی از تهران خبر می دهد که ۵۴ تن از دانشجویانی که در جریان بازدید محمود احمدی نژاد از دانشگاه امیر کبیر در تهران نسبت به سیاستهای او اعتراض کردند، از دانشگاه اخراج شده اند و قرار است به سربازی اعزام شوند.
به نوشته این روزنامه مقامات دانشگاه امیرکبیر که گاردین آن را "بستر سنتی اعتراضهای دانشجویی" خوانده، دلیل اخراج این دانشجویان را "مردود شدن های پیاپی" عنوان کرده اند.
گاردین یادآوری کرده است که این دانشجویان در جریان بازدید آقای احمدی نژاد از دانشگاه امیرکبیر در ماه دسامبر، از او با شعار "مرگ بر دیکتاتور" استقبال کرده بودند.
شماره امروز روزنامه گاردین در گزارش دیگری نیز اشاره هایی به ایران دارد. در این گزارش تحت عنوان "چه شد که نور به قلب پرزیدنت بوش تابید و او سیاست خارجی اش را تغییر داد" آمده است که از این تحول به عنوان لحظه بازگشت جورج بوش به دامان عیسی مسیح یاد شده است.
این گزارش تصمیم آقای بوش به تغییر سیاست خارجی آمریکا آنهم در ششمین سال زمامداری او را به تصمیمی که در میانسالی برای ترک میخوارگی و بازگشت به مسیحیت گرفته بود تشبیه کرده و چرخش از یک سیاست خارجی مبتنی بر ایدئولوژی به سوی یک سیاست مبتنی بر عمل گرایی را به فال نیک گرفته است.
از دید نویسنده گاردین موافقت با تماس با ایران و شرکت دادن آن در گفتگوهای مربوط به عراق از جمله نشانه های این چرخش است.
روزنامه دیلی تلگراف در گزارشی به قلم آلکس اسپیلیوس نوشته است که محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران به فشارهای فزاینده بین المللی و انتقاد هایی که از سیاست هسته ای او صورت می گیرد با حمله لفظی به اسرائیل و تشبیه دولت آن به "تجسم واقعی شیطان" پاسخ داده است.
به نوشته این روزنامه آقای احمدی نژاد که خصومتش با اسرائیل برهمگان آشکار است و پیش از این خواهان محو این کشور از روی نقشه جغرافیا شده بود، این بار در یک سخنرانی در سودان، اسرائیل را نماد بی بند و باری و تجسم روح قدرتهای ستمگرتوصیف کرده و تماشاگران سودانی نیز خطاب به او شعار داده اند: "الله اکبر".
در همین حال روزنامه فایننشال تایمز خبر می دهد که چین، سه کشور ایران، سودان و نیجریه را از فهرست کشورهایی که کمپانیهای چینی برای معامله با آنها تسهیلات دولتی دریافت می کنند خارج کرده است.
به نوشته این روزنامه این تصمیم را کمیسیونهای توسعه ملی و اصلاحات چین گرفته اند که عالیترین مراجع تصمیم گیری در امور اقتصادی و بازرگانی آن کشور به شمار می آیند.
فایننشال تایمز می نویسد هنوز مشخص نیست که آیا این تصمیم مبنای سیاسی دارد یا اینکه اصولا شرکتهای چینی علاقه ای به معاملات کوتاه مدت با کشورهای نامبرده ندارند.
روزنامه ایندیپندنت گزارشی دارد درباره یک خانواده پرجمعیت ایرانی که تعداد زیادی از اعضای آن به بیماریهای مختلف قلبی و عروقی مبتلا هستند.
به نوشته این روزنامه اعضای این خانواده که در ایران زندگی می کنند، به پیشرفت تحقیقات پزشکی در بریتانیا، یعنی کشوری که در آن بیماری قلبی بزرگترین عامل مرگ و میر است، کمک شایانی کرده اند.
یک جهش ژنتیک در میان اعضای این خانواده موجب مرگ زودرس بسیاری از اعضای آن شده است.
ایندیپندت می نویسد که دانشمندان ایرانی، آمریکایی و بریتانیایی اینک این ژن را در DNA اعضای این خانواده پیدا کرده اند و امیدوارند این یافته علمی بتواند در آینده دیگران را از مرگ زودرس نجات دهد.