اظهارت تازه مقامات آمریکایی علیه نقش ایران در عراق

به گفته یکی از سناتورهای آمریکایی، فرماندهان ارتش ایالات متحده در عراق شواهد و مدارکی به گروهی از قانونگذاران آمریکایی نشان داده اند که از دخالت ایران در حمایت تسلیحاتی از برخی گروههای مسلح عراقی حکایت می کند.
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز گزارشی با این عنوان منتشر کرده است که به گفته مقامات آمریکایی، مرگبارترین سلاحها در عراق از ایران می آید

سناتور جو لیبرمن، نماینده مستقل ایالت کانکتیکات در مجلس سنای آمریکا به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته با دیدن این شواهد و مدارک قانع شده که ایران به برخی گروههای عراقی اسلحه می دهد تا به نظامیان آمریکایی در کشورشان حمله کنند.

یک شب پیش از او، رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا هنگامی که در حال ترک اجلاس سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در شهر سویل اسپانیا بود در جمع گروهی از خبرنگاران گفت برخی سلاحها و مهماتی که از گروههای شورشی عراقی به دست آمده شماره سریالها و نشانه های ایرانی دارد.

آقای گیتس نخستین مقام بلندپایه دولت ایالات متحده به شمار می رود که از شواهدی در مورد آنچه حمایت تسلیحاتی ایران از گروههای مسلح عراقی می خواند سخن می گوید، هرچند ظاهرا لحن او در مصاحبه با خبرنگاران چندان قاطع به نظر نمی رسیده و اظهارات او چیزی بیش از آنچه برخی فرماندهان و مقامات دون پایه تر آمریکایی در این باره گفته اند نداشته است.

همزمان، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نیز گزارشی با این عنوان منتشر کرده است که به گفته مقامات آمریکایی، مرگبارترین سلاحها در عراق از ایران می آید.

این گزارش، یافته های خود را مبتنی بر اسناد طبقه بندی شده دولت آمریکا و اظهارات برخی فرماندهان آمریکایی در عراق معرفی کرده است. این در حالی است که نظامیان آمریکایی در عراق حدود یک ماه است پنج ایرانی را که طی حمله به دفتر نمایندگی ایران در شهر اربیل عراق دستگیر کرده اند، همچنان در بازداشت خود دارند.

سفیر آمریکا در عراق این افراد را اعضای نیروی قدس سپاه پاسداران ایران معرفی کرده که به گفته او در قاچاق اسلحه از ایران به عراق دست داشته اند، او گفته بود که آمریکا بزودی مدارکی ارائه خواهد کرد که دخالت ایران در حمایت تسلیحاتی از برخی گروههای عراقی را ثابت می کند.

اما با گذشت هفده روز از سخنان وی، هنوز هیچ مدرک مشخصی عرضه نشده و این در حالی است که او گفته بود این مدارک ظرف چند روز منتشر خواهد شد.

ایران نه تنها هر گونه دخالت در نا آرامیهای عراق را تکذیب می کند بلکه مقامات این کشور می گویند رهبران عراقی از آنها خواسته اند برای بازگرداندن ثبات و امنیت به کشورشان به آنان کمک کنند.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • رئیس موساد: تروریست‌ها و فرستندگان ایرانی‌شان را پیدا می‌کنیم و به حسابشان می‌رسیم
  • کارشناس صداوسیما: با توجه به گرانی برنج مردم میتوانند به جای آن جو بخورند
  • ویدیوی دلخراش درگیری جسورانه زوج پیر یهودی با مهاجمان سیدنی و کشته شدن توسط آنها
  • جزایر سه‌گانه؛ آیا چین شیوخ امارات را به روحانیون ایران ترجیح می‌دهد؟ اعداد با شما سخن می‌گویند
  • مدیرعامل ایران‌ایر: ۱۵ میلیون دلار به فرودگاه‌های استانبول، نجف، دبی، جده و مدینه بدهکاریم
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ۲۵ آذر؛ روز مادران ایران (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش شصت و پنجم
  • گسترش قوانین شهروندی کانادا؛ کودکان مهاجران کانادایی متولد شده در خارج امکان دریافت شهروندی می‌یابند
  • تصاویر؛ وضعیت ابر ویلای معروف جاده چالوس بعد از اجرای حکم تخریب
  • ترامپ شهروندان هفت کشور دیگر را به فهرست «منع کامل سفر به آمریکا» افزود
  • یورش کماندوهای آمریکایی به کشتی عازم ایران؛ آیا واشنگتن می‌خواهد چین و جامعه بین‌الملل را محک بزند؟