نمره انضباط حذف می‌شود

معاون آموزش و پرورش عمومی از حذف نمره انضباط در کارنامه دانش‌آموزان از سال تحصیلی آینده خبر داد و گفت: انضباط دیگر بر اساس معیار نمره سنجیده نمی‌شود. 


به گزارش فارس، حسین احمدی در نشست خبری که امروز در ساختمان زنده‌یاد علاقه‌مندان وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار داشت: اصلاح آیین‌نامه ارزشیابی دو نوبته مدارس هم‌اکنون در شورای عالی آموزش و پرورش مراحل تصویب را می‌گذراند.


وی ادامه داد: بر اساس آیین‌نامه جدید، انضباط دانش‌آموز دیگر بر اساس ملاک نمره سنجیده نمی‌شود بلکه جایگزین آن کلماتی مانند عالی، خوب، نیاز به راهنمایی بیشتر و غیره درج می‌شود.

احمدی افزود: در ارزشیابی مستمر نیز در نظر داریم که والدین را نیز سهیم کنیم که میزان سهم والدین فعلا یک نمره است و در صورتی که والدین ارتباط نزدیک‌تری با مدارس داشته باشند این میزان افزایش می‌یابد.

وی اضافه کرد: در صورتی که این آیین‌نامه امسال در شورای عالی آموزش و پرورش تصویب شود از همین امسال اجرا می‌شود البته بحث جایگزین کیفیت به جای کمیت در انضباط دانش‌آموزان در شورای عالی آموزش و پرورش تصویب شده است.

 آغاز فعالیت ستاد اعتلای درس دینی در آموزش و پرورش

احمدی با بیان اینکه ستاد اعتلای درس دینی با قوت و فعالیت جدیدی در آموزش و پرورش آغاز به کار کرده است، گفت: این ستاد با اقداماتی از قبیل آموزش معلمان دینی، توجه به مسائل فوق برنامه و وضعیت درس دینی جلساتی را تشکیل داده و به بازآموزی معلمان می‌پردازد.

وی اضافه کرد: توجه به امر نماز نیز اقدام دیگر بود که آموزش و پرورش عمومی به آن توجه کرده است. برپایی نمایشگاه نماز و برگزاری مسابقه انشا پیرامون سال پیامبر اعظم (ص) از نمونه برنامه‌ها در این خصوص است.

معاون آموزش و پرورش با اشاره به توجه به قرآن در دوره پیش‌دبستانی ادامه داد: حدود 800 هزار نوآموز پیش دبستانی در سال گذشته با مفاهیم قرآنی آشنا شندند و حدود 17 هزار نفر از معلمان نیز آموزش قرآن دیدند.

وی افزود: در تابستان امسال نیز 400 مدرس قرآن در تهران آموزش دیدند و مقرر شد که هر یک از این مدرسان 50 مربی قرآن را در استان‌های کشور آموزش دهند.

25 هزار دختر محروم از تحصیل جذب آموزش و پرورش شدند

وی اضافه کرد: 25 هزار دختر که بین 6 تا 10 سال سن دارند و به دلیل مسائل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی از تحصیل محروم بودند، طی سال گذشته در آموزش و پرورش جذب شدند.

احمدی اظهار داشت: این تعداد دختران محروم از تحصیل دارای محرومیت عمیق بودند که همکاران فرهنگی با صحبت با خانواده‌ها و نامه‌نگاری‌های مختلف توانستند آن‌ها را در مراکز مختلف آموزش و پرورش جذب کنند.

نرخ جذب دانش‌آموز 6 ساله به آموزش و پرورش به 6/98 درصد است

معاون آموزش و پرورش عمومی با بیان اینکه آموزش دانش‌آموزان تا پایان دوره راهنمایی اجباری است، اظهار داشت: باید تلاش شود که همه دانش‌آموزان تحصیل کنند. متأسفانه بعضی از دانش‌آموزان که از تحصیل باز می‌مانند در جایی مشغول تکدی‌گری یا مشغول به کار هستند و جاذبه‌های شغلی و درآمدزایی مانع از ادامه تحصیل آنان می‌شود.

وی ادامه داد: نرخ جذب دانش آموزان 6 ساله در سال 82_1381، 97 درصد بود که هم‌اکنون به 6/98 درصد رسیده است.

احمدی گفت: پراکندگی جمعیت و بزرگی کشور باعث می‌شود که نتوان جذب را به 100درصد رساند. باید دانش‌آموزان را در کارگاه‌ها، مزارع و غیره یافت و جذب آموزش و پرورش کرد.

70 هزار معلم پایه اول ابتدایی تشویق شدند

احمدی با اشاره به این نکته که توجه به دوره ابتدایی یکی از برنامه‌های آموزش و پرورش عمومی است، گفت: تشویق 70 هزار معلم پایه اول، برقراری مزایا برای مدیران مدارس ابتدایی و راهنمایی و راه‌اندازی و احیای نقش مشاوره معلمان از نمونه اقدمات ما در این جهت است.

وی اضافه کرد: ما در ابتدایی مشاور نداریم و این باعث می‌شود که دانش‌آموزان وقتی به مقاطع بالاتر می‌روند با مشکلات بیشتری مواجه شوند.

معاون آموزش و پرورش عمومی ادامه داد: به کمیته هماهنگی تربیت معلم پیشنهاد دادیم که مشاور برای دوره ابتدایی و راهنمایی تربیت شوند.

وی با بیان اینکه 300 هزار معلم ابتدایی در کشور داریم، اظهار داشت: حدود 10 درصد از معلمان، آموزش مشاوره دیدند تا بتوانند مشکلات دانش‌آموزان را شناسایی و به مراجع ذی‌ربط ارجاع کنند.

176 هزار دانش‌آموز عشایری داریم

معاون آموزش و پرورش عمومی ادامه داد: در نظر داریم در شهریور سال آینده همایشی را تحت عنوان « کوچ‌روها» برگزار کنیم.

وی افزود: شهر برگزاری این همایش را شهر کرد پشنهاد کردیم.

احمدی در خصوص تعداد دانش‌آموزان عشایری گفت: تعداد دانش‌آموزان عشایری در سال 1357، 78 هزار نفر بود که این تعداد در سال‌جاری به 176 هزار نفر رسیده است.

وی درباره تعداد دانش‌آموزان دختر عشایری نیز اظهار داشت: در اویل انقلاب تعداد دانش آموزان دختر عشایر 24 هزار نفر بود که هم‌اکنون به 78 هزار نفر افزایش یافته است.

معاون آموزش و پرورش عمومی ادامه داد: دو مرکز تربیت معلم برای دانش‌آموزان عشایر راه‌اندازی شده است.

7 درصد آمار تصادفات مربوط به کودکان و نوجوانان است

احمدی اظهار داشت: توافق‌نامه‌ای میان پلیس راهور ناجا و آموزش و پرورش منعقد شده است تا اقدامات اساسی برای کاهش آمار تصادفات دانش‌آموزی، منظم کردن سرویس مدارس، طرح گذربان مدارس و غیره صورت گیرد.

وی افزود: حدود 7 درصد از آمار تصادقات مربوط به کودکان و نوجوانان است.

معاون آموزش و پرورش عمومی از برپایی 10 هزار نمایشگاه کتاب در مدارس کشور خبر داد و گفت: مراسم نمادین نمایشگاه‌های کتاب هفته آینده با حضور دو وزیر آموزش و پرورش و ارشاد در دبیرستان البرز تهران برگزار می‌شود.

اجرای آزمایشی ارزشیابی توصیفی دو سال تمدید شد

وی از ادامه اجرای آزمایشی ارزشیابی توصیفی نیز خبر داد و افزود: اجرای این طرح به صورت آزمایشی برای پایه‌های اول تا سوم ابتدایی تا دو سال دیگر ادامه دارد. پس از آن ما گزارش اجرایی و پژهشگاه آموزش و پرورش گزارش پژوهشی خود را به شورای عالی آموزش و پرورش برای تصمیم‌گیری ارائه می‌دهند.

احمدی در خصوص آمار ترک تحصیل دانش‌آموزان نیز گفت: قرار شده است که مرکز آمار کشور در اردیبهشت ماه آمارهای مورد نیاز را در اختیار ما قرار دهد.

وی اضافه کرد: آمار قبولی دوره ابتدایی در سال گذشته 3/97 درصد بود که امسال به 5/97 درصد رسیده است. آمار قبولی دوره راهنمایی نیز سال قبل 13/92 درصد بود که امسال 16/92 درصد رسیده است.

معاون آموزش و پرورش عمومی گفت: ما از مجلس شورای اسلامی خواستیم که به بحث عدالت در مورد محرومیت و توجه به معلم ابتدایی عنایت ویژه داشته باشند.

محور کار آموزش و پرورش زبان فارسی است

معاون آموزش و پرورش عمومی در خصوص آموزش زبان انگلیسی در دوره ابتدایی گفت: رسالت آموزش و پرورش در همه دوره‌ها زبان فارسی است. همه کشورها نیز به زبان عمومی خود توجه دارند.

وی افزود: در مورد زبان انگلسیی، مدارس می‌توانند در غیر از ساعت مدرسه با کمک آموزشگاه‌ها و اخذ مجوز نسبت به دایر کردن کلاس انگلیسی و رعایت کردن قوانین و مقررات نسبت به برگزاری کلاس اقدام کنند.

 

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.