کمبود زن در شرق آلمان

جوانان آلمانی یک مسابقه ورزشی را تماشا می کنند

آخرین آمار منتشر شده در سال گذشته میلادی در مورد تعداد آلمانی هایی که از شرق به غرب آلمان مهاجرت کرده اند، نشان می دهد که از شدت این مهاجرت کاسته شده است. آنچه این مهاجرت درون کشوری را جالب می کند، تعداد زیاد زنانی است که به غرب آلمان آمده اند و در نتیجه ایالت های شرقی آلمان با کمبود زنان جوان روبرو شده اند.

آمار منتشر شده در سال گذشته میلادی نشان می دهد که به نسبت یکسال گذشته حدود 52 هزار نفر از تعداد مهاجران شرق به غرب آلمان کاسته شده است، اما این موضوع از نگرانی دولتمردان شرق آلمان نکاسته است.

مهاجرت این گروه آلمانی ها، ایالت های شرقی آلمان را با مشکلاتی روبرو کرده است و به نظر می رسد که این دشواری ها در سالهای آینده به معضلی جدی تبدیل شود.

نیروی جوان، به دنبال یافتن امکانات بهتر کاری و رفاهی به ایالات غربی آلمان رفته اند و سالمندان، که نیروی مصرف کننده تلقی می شوند، در شرق ماندگار شده اند.

در سالهای اولیه اتحاد مجدد دو آلمان در سال ۱۹۸۹، موج عظیمی از آلمانی های ساکن شرق آلمان به غرب آلمان آمدند. این رقم تا کنون به دومیلیون نفر می رسد. این درحالی است که تنها ۶۰۰ هزار نفر از غرب به شرق رفته اند.

باید در نظر داشت که آمارهای ذکر شده شامل شهر برلین که به دوقسمت شرقی و غربی تقسیم شده بود، نمی شود .

زنان مهاجر

آنچه در این مهاجرت بطور ویژه جالب است، مهاجرت زنان است.

 

 من به دنبال امکانات بهتر کاری به غرب آلمان آمدم . ما سالیان درازی در رویای زندگی در غرب بودیم؛ شاید هم می خواستیم کاری را انجام دهیم که از آن منع شده بودیم . البته این علت سالهای اول بعد از فرو ریختن دیوار بود بعدها بیشتر مسائل اقتصادی علت آمدن به غرب بود

 
رناته بلوم، مهاجر از شرق به غرب آلمان

 

روی آوردن زنان به غرب آلمان باعث شده است که از تعداد زنان در شرق آلمان بطور محسوسی کاسته شود.

طبق آماری که در سالگرد اتحاد دو آلمان در سال گذشته میلادی منتشر شد، در کنار ۱۰۰ مرد با میانگین سنی ۱۸ تا ۲۹ سال تنها 9/85 زن وجود دارد. گفته می شود که مردان جوان آلمانی به شکل جدی با مشکل یافتن همسر و دوست زن روبرو هستند .

"رناته بلوم"، از زنانی است که دوسال بعد از اتحاد مجدد دو آلمان از شهر "لایپزیک"، در شرق، به " دورتموند"، در غرب، آمده است.

او درباره علل مهاجرت بیشتر زنان می گوید: "به نظر من این موضوع به نوع زندگی زنان در رژیم گذشته برمی گردد. با وجود همه مشکلاتی که در گذشته وجود داشت در مورد برابری حقوق زنان و توانائی های آنها زیاد صحبت می شد و این موضوع به زنان اعتماد به نفس می داد. من به دنبال امکانات بهتر کاری به غرب آلمان آمدم . ما سالیان درازی در رویای زندگی در غرب بودیم؛ شاید هم می خواستیم کاری را انجام دهیم که از آن منع شده بودیم . البته این علت سالهای اول بعد از فرو ریختن دیوار بود بعدها بیشتر مسائل اقتصادی علت آمدن به غرب بود."

"تورینگر"، در شرق آلمان، از جمله شهرهائی است که در آن تعداد زنان جوان از مردان جوان کمتر است. در همین رابطه شهرداری این شهر به دنبال یافتن پروژه هائی است که شهر را برای زنان جذاب کند و زنان از شهرهای دیگر آلمان را به آنجا جذب کند.

"سوزانه دوماس"، از این شهر به کلن آمده است: "من به دنبال کار به کلن آمدم. به علاوه اینجا شهر بزرگتری است و امکانات بیشتری دارد. در مورد مهاجرت زنان، طبعا این شامل زنانی که خانواده دارند، نمی شود. زنان تنها تحرک بیشتری دارند و می توانند به دلخواه خودشان محل زندگیشان را انتخاب کنند. من در کلن درس می خوانم . کار دانشجوئی در غرب دستمزد بیشتری دارد و بهتر می شود زندگی کرد."

 

 در مورد اینکه چرا زنان بیشتر از مردان از شرق به غرب آلمان مهاجرت می کنند نظرات متفاوت است. از راحت طلبی مردان در شرق گرفته تا تلاش زنان برای جستجوی آینده بهتر.

 

 

مرد جوانی که از "درسدن"، در شرق، به دیدار دوست دختر خود در" بن" آمده است، می گوید: "به نظر من بیشتر تصادفی است که زنان بیشتر به غرب آمده اند. امکانات کاری که در شرق وجود دارد برای زنان مناسب نیست و به هرحال در غرب رفاه بیشتری وجود دارد و شاید این موضوع غرب را جذاب می کند. ولی اینکه آنها مردان را با کمبود زن روبرو می کنند کار درستی نیست. آنوقت آنها مجبور می شوند مثل من راه درازی را برای دیدن دوست دختر خود طی کنند."

در مورد اینکه چرا زنان بیشتر از مردان از شرق به غرب آلمان مهاجرت می کنند نظرات متفاوت است. از راحت طلبی مردان در شرق گرفته تا تلاش زنان برای جستجوی آینده بهتر.

"هانس مارتین" تحقیقی در دانشگاه "لایپزیک " در این زمینه انجام داده است. به نظر او: "زنان در مهاجرت راه نزدیک، راحت تر عمل می کنند. در مردان بر عکس است مهاجرت های بین کشوری در آنها بیشتر اتفاق می افتد. اما آنچه در مهاجرت از شرق به غرب آلمان بیشترین نقش را بازی می کند مسئله اقتصادی است."

بیشترین میزان مهاجرت درون کشوری در آلمان بین سالهای ۱۹۸۹ تا۱۹۹۲ روی داده است که طی آن یک میلیون آلمانی از شرق به غرب آلمان مهاجرت کردند.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.