وصیت نامه دکتر بقایی کجاست؟
ـمهدی نیاکی: مدیران کتابخانه مجلس شورای اسلامی مفقود شدن وصیت نامه دکتر مظفر بقایی را از درون صندوق کارپردازی مجلس شورای اسلامی به شدت تکذیب کردند. احسان الله شکراللهی مدیر روابط عمومی کتابخانه مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی آفتاب در پاسخ به این سوال که آیا وصبتنامه دکتر بقایی در حال حاضر از صندوق کارپردازی مجلس شورای اسلامی مفقود شده است یا خیر آن را قویا تکذیب کرده و گفت: «این خبر بر اساس حدس و گمان های یکی از کارشناسان نسخ خطی منتشر شده است.»
وی افزود: «در حال حاضر یک گروه کارشناس با مسئولیت دکتر حائری مشغول بررسی و ارزیابی اسناد داخل صندوق کارپردازی کتابخانه مجلس هستند. خبرهایی که در مورد وصیتنامه دکتر مظفر بقایی منتشر شدهاست پایه درستی ندارد. چرا که این گروه کارشناس هنوز در جریان بررسی اسناد درون صندوق کارپردازی به این سند نرسیده اند.»
شکراللهی دلیل این امر را حجم زیاد و تعداد بسیار این اسناد دانست و با بیان اینکه این گروه که در حال بررسی این اسناد است هنوز به بخش بررسی اسناد مربوط به وصیتنامه دکتر بقایی نرسیده است گفت:
«این گروه هفتهای یکبار به کتابخانه مجلس شورای اسلامی می آیند و این اسناد را بررسی میکنند. ما درباره انتشار این خبر به خبرنگار و رسانه مربوطه اعتراض کردهایم. آنها میخواهند این موضوع را بیش از اندازه حساس نشان دهند. این خبر مبنا و معیار درستی ندارد چرا که خبرنگار مربوطه این خبر را بر اساس حدس و گمانهای یکی از کارشناسان عضو تیم بررسیکننده منتشر کرده است و این در حالیاست که این تیم هنوز نتوانستهاست به بررسی وصیتنامه بپردازد.»صندوق کارپردازی چیست؟
کتابخانه مجلس شورای اسلامی یکی از بزرگترین و معتبرترین کتابخانههای کشور است که در آن بسیاری از اسناد خطی و اسناد مربوط به مجالس ایران از ابتدای تشکیل پارلمان در ایران نگهداری میشود. در این کتابخانه صندوقی وجوددارد که به صندوق کارپردازی معروف شده که در بخش ویژهای نگهداری میشود.بر اساس قانون،بازگشایی این صندوق تنها با طی مراحل قانونی میسر است. در قانون آمده است که این صندوق باید رییس مجلس شورای اسلامی،رییس سازمان موزه،اسناد و کتابخانه مجلس شورای اسلامی، مدیرکل امور مالی کتابخانه مجلس،مدیر سازمان اداری کتابخانه مجلس و تنی چند از کارشناسان باسابقه و معتمد بازگشایی شود.
این صندوق تا پیش از سال 1385 نزدیک به 20 سال بود که بازگشایی نشدهبود که سرانجام برای بررسی اسناد و همچنین اطمینان از وجود نسخ خطی نادر و قیمتی موجود در آن در تاریخ بیستم تیرماه سال جاری در مراسمی با حضور دکتر غلامعلی حداد عادل به عنوان رییس وقت مجلس شورای اسلامی، حجتالاسلام و المسلمین محمد علی احمدی ابهری رییس سازمان مو.زه،اسناد و کتابخانه مجلس شورای اسلامی،استاد دکتر عبدالحسین حائری یکی از فهرست نویسان و کارشناسان برجسته نسخ خطی در کشور و رییس سابق کتابخانه مجلس از دوران ریاست دکتر ریاضی بر مجلس شورای اسلامی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و روسای سازمان اداری و امور مالی کتابخانه مجلس شورای اسلامی بازگشایی شد.
در این مراسم تعدادی از نسخ موجود در این کتابخانه به شرح زیر اعلام شد:
«متمم قانون اساس دوره مشروطه
توبه نامه منسوب به محمدعلی باب
وصیت نامه دکتر مظفر بقایی
تعدادی از اسناد مربوط به دوران مشروطیت و برخی نسخ خطی دیگر مانند برخی نامه های مربوط به مجالس سنا و شورای ملی.»
مسئولیت اصلی بازگشایی و نگهداری و کلید این صندوق در اختیار رییس وقت مجلس شورای اسلامی است و دکتر حداد عادل همزمان با تصدی ریاست مجلس شورای اسلامی اهتمام خود را بر بازگشایی و بررسی و همچنین اطمینان از وجود نسخ ارزشمند خطی و تاریخی در این صندوق قرار داده بود.
این اسناد پس از بازگشایی صندوق توسط برخی از کارشناسان مورد عکسبرداری قرار گرفته و این عکسها در نمایشگاهی به مناسبت یکصدمین سال انقلاب مشروطیت در ایران در محل سالن مشروطه کتابخانه مجلس شورای اسلامی در معرض دید علاقمندان قرار گرفته و در نخستین روز برپایی همایش و نمایشگاه یکصدمین سالروز مشروطه شخصیت های سیاسی مانند محمود احمدی نژاد رییس جمهوری، غلامعلی حدادعادل رییس مجلس، علی اکبر ناطق نوری رییس مجلس پنچم و .. از آن بازدید به عمل آوردند.وصیت نامه دکتر بقایی کجاست؟
وصیت نامه دکتر مظفر بقایی یکی از اسناد مهم تاریخ معاصر ایران محسوب میشود. در این سند خطی و تاریخی برخی از اطلاعات مهم در خصوص ترور تیمسار افشارطوس رییس شهربانی دولت دکتر محمد مصدق افشا شده است.
دکتر بقایی در این وصیت نامه همچنین مطالبی را پیرامون مجالس شورای ملی و همچنین حقایقی را در خوص دولت ملی دکتر محمد مصدوق درج کردهاست.
پیش از این و در زمان بازگشایی صندوق محمدعلی احمدی ابهری رییس کتابخانه مجلس شورای اسلامی و دکتر عبدالحسین حائری اعلام کردهبودند این سند در جای مخصوص خود در صندوق کارپردازی مجلس شورای اسلامی نگهداری شده و محفوظ است.
با این همه امروز خبرگزاری مهر خبر داده بود که این سند از درون صندوق کارپردازی مجلس شورای اسلامی مفقود شده است.
مسئولان کتابخانه مجلس شورای اسلامی این خبر را تکذیب کردهاند.