روزنامه های بریتانیا: سه شنبه ۲ ژانویه
|
روزنامه های بریتانیا |
روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی به قلم رولا خلف می نویسد: موچهر متکی وزیر امور خارجه ایران اخیرا در جلسه ای در بحرین به کشورهای عرب زبان منطقه توصیه کرده است که خواهان خروج نیروهای آمریکا از منطقه خلیج فارس شوند و در عوض با ایران به یک اتحاد امنیتی منطقه ای دست بیابند.
فایننشال تایمز می نویسد که تقاضا برای اتکا به خود در میان اعراب معمولی منطقه که از حضور آمریکا دل خوشی ندارند و از اتکای بیش از حد دولتهای منطقه به آمریکا سرخورده شده اند طرفدارانی دارد.
اما، به نوشته این روزنامه، محافل رسمی هم در منطقه خلیج فارس و هم در ایالات متحده آمریکا اظهارات وزیر خارجه ایران را نشانه ای از بلند پروازی ایران و تمایل آن به ایفای نقش یک ابرقدرت منطقه ای می دانند.
فایننشال تایمز از قول یک مقام آمریکایی که نام او را ذکر نکرده نوشته است که جالب است که ایرانیها به مردم منطقه خلیج فارس می گویند خود را از شر آمریکا خلاص کنید و ما را به عنوان قدرت منطقه ای بپذیرید.
به نوشته این روزنامه، تهران همواره خود را بیشتر از همسایگان عربش مدافع اعراب و فلسطینی ها وانمود کرده اما اکنون نگرانی اعراب سنی منطقه این است که در صورت ناتوانی آمریکا از پایان دادن به درگیریهای فرقه ای در عراق، توازن قدرت در منطقه به سود ایران تغییر کند. این در حالی است که هم اینک نیز همسایگان ایران برنامه های هسته ایران را تهدیدی برای امنیت منطقه به شمار می آورند.
همین روزنامه در بخش نامه های خواندگان خود نامه ای را به چاپ رسانده که نویسنده آن مدعی است تمایل ایران به رویارویی با آمریکا و اسرائیل نشانه ای از توان بالقوه آن برای تبدیل شدن به قدرت برتر خاور میانه است. و آسان ترین راه برای ایران برای رسیدن به این موقعیت، پیش بردن برنامه های هسته ای آن است.
روزنامه گاردین از قول پرستاری که در زندان از صدام حسین مراقبت می کرد، دیکتاتور پیشین عراق را که دو روز پیش اعدام شد یک زندانی نمونه خوانده و نوشته است که او در زندان گیاه پرورش می داد و خمیر داخل نان را برای پرنده ها می گذاشت و به ندرت از وضعش شکایت می کرد!
روزنامه دیلی تلگراف نیز در این مورد نوشته است که آمریکایی ها خواهان به تعویق افتادن اعدام صدام بودند اما مقامات عراقی برای به دار کشیدن او عجله داشتند.
روزنامه تایمز با اشاره به پیوستن رومانی و بلغارستان به اتحادیه اروپا در سرمقاله ای نوشته است که این دو کشور می تواند اعضای ارزشمندی برای این اتحادیه باشند.
نویسنده سرمقاله تایمز این نکته را مهم دیده است که گسترش اتحادیه اروپا تا کرانه های دریای سیاه، با یک افزایش سی میلیونی در جمعیت، یک بازار پانصد میلیونی برای ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا ایجاد کرده است.
با این حال، تایمز یادآوری کرده که اتحادیه اروپا پیش از فکر کردن به گسترش بازهم بیشتر خود، باید ابتدا به خود فرصت بدهد تا بتواند این دوعضو تازه را بطور کامل جذب کند.
روزنامه ایندیپندنت در گزارشی در باره سیاست داخلی بریتانیا، نوشته است که تونی بلر در آخرین پیام سال نوی خود به عنوان نخست وزیر بریتانیا از جانشین خود - که به گمان بسیاری گوردون براون وزیر خزانه داری فعلی خواهد بود - خواسته است که اجرای نظرات و راهبرد های او را که به ایده "نیو لیبر" یا حزب کارگر نو مشهور شده در دولت بعدی ادامه دهد.
آقای بلر گفته است که فلسفه سیاسی او ترتیباتی را در سیاست بریتانیا پدید آورده که حتی حزب مخالف او نیز باید به آنها گردن نهد.