ابوالقاســـــــــم فندرسکی را میشناسید؟

ابوالقاســـــــــم فندرسکی


ابوالقاسم در قصبه فندرسک زاده شد و ظاهرا مقدمات علوم را در همان نواحی فراگرفت، ولی بعد برای ادامه تحصیل به اصفهان رفت و نزد علامه "چلبی بیک تبریزی" به تحصیل حکمت و علوم پرداخت.


وی سپس در همانجا به‌تدریس مشغول شد، ولی محیط فکری و علمی آن روزگار با روحیه آزادی طلب او سازگار نبود و اوعازم هندوستان شد. میرفندرسکی در سال1049فوت کرد و در مقبره بابا رکن‌الدین ، در محلی که امروز به تخت فولاد و تکیه میر معروف است، به خاک سپرده شد.

مقبره میر همیشه در اصفهان حرمت خاص داشته و زیارتگاه مردم بوده است و گفته‌اند که پس از مرگ وی طبق وصیتش کتابهای او به کتابخانه سلطنتی شاه صفی منتقل شد. از نوادگان او تنها میرابوطالب بن میرزا بیک معروف است که از شاگردان علامه مجلسی و مردی فاضل و شاعر بوده است و آثار فراوان دارد و بازماندگان این خاندان، تا همین اواخر از سادات محترم منطقه استراباد بوده اند.

میرفندرسکی از معاصران میرداماد و شیخ بهایی بوده و چند تن از مدرسان علوم و حکمای معروف آن عصر چون ملا صادق اردستانی، آقا حسین خوانساری، میرزا رفیعای نائینی و شیخ رجبعلی تبریزی از شاگردان او بوده‌اند.

از میرفندرسکی چند رساله مختصر در موضوعات علمی و فلسفی، مقداری حواشی و توضیحات بر ترجمه "جوگ بسشت هندویی" و بعضی اشعار و قطعه‌های منظوم بر جای مانده است. مهم‌ترین اثر "میر فندرسکی" رساله فارسی معروف به "صناعیه" است که به عنوان "حقایق الصنایع" نیز شهرت دارد.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.