مروری بر زندگی دیکتاتور سابق شیلی

 

«اگوستو پینوشه» دیکتاتور سابق شیلی که روز گذشته در سن 91 سالگی در بیمارستانی در این کشور درگذشت، در طول 17 سال حکومت مستبدانه خود، بیش 3 هزار تن از مخالفانش را ترور، اعدام و یا ناپدید کرد.


به گزارش فارس به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه «فیگارو»، «اگوستو پینوشه» از تاریخ 11 سپتامبر سال 1973 که با کودتا نظامی به قدرت رسید تا سال 1990 که از قدرت برکنار شد، در مجموع بیش از سه هزار نفر از مخالفانش اعدام و سر به نیست کرد که گاه شمار آن به ترتیب در پی می‌‌آید:


در سال 1973، بعد از کودتا صدها نفر از کسانی که در برابر وی مقاومت کرده بودند بدون هیچ گونه محاکمه‌ای از کشته شدند.
در اکتبر همین سال، حدود یکصد تن از طرفداران سندیکا و رهبران چپگرا که در زندان بودند توسط واحدی که بعدا «کاروان مرگ» نام گرفت ربوده و اعدام شدند.

در 30 سپتامبر سال 1974، ژنرال «کارلوس پراتس» فرمانده ارتش قبل از پینوشه که در بوینس آیرس در تبعید بسر می‌برد در انفجار خودروی بمب گذاری شده است به همراه همسرش کشته شد.

در سال 1975، در سوء قصدی که به جان «برناردو لیگتون» معاون سابق رئیس جمهوری شیلی در رم صورت گرفت، وی به همراه همسرش کشته شد.

در سال 1976، «لته لیر»، وزیر امور خارجه سوسیالیست سابق شیلی و رهبر جناح مخالفان در تبعید به همراه منشی دفترش در انفجار خودروی بمب گذاری شده اش در واشنگتن کشته شد.

در سال 1978، اجساد 14 دهقان که در کوره‌های آهک دفن شده بودند، در غرب سانتیاگو کشف شد.
سال 1984، وقوع ماجرای فرناندز. در این سال «ماریو فرناندز لوپز» رهبر دموکرات مسیحی اتحادیه حمل و نقل در 18 اکتبر این سال در پادگان دستگاه اطلاعاتی وقت شیلی زیر شکنجه جان خود را از دست داد.

در سال 1985، جسد سر بریده شده «توکاپل خیمنز» رهبر سندیکای سوسیال دموکرات در فوریه این سال بعد از بازجویی در نزدیکی سانتیاگو پیدا شد.
در سال 1985، اجساد سربریده شده «خوزه مانوئل پارادا» استاد دانشگاه و «سانتیاگو ناتینو» طراح و از اعضای حزب کمونیست که ممنوع الفعالیت شده بود در تاریخ 30 مارس این سال پیدا شد.

در سال 1986، اجساد سوزانده شده «رودریگو روخاس» عکاس و «گلوریا کینتانا» دانشجو که به طور زنده زنده سوزانده شده بودند، در حوالی سانتیاگو پایتخت کشور پیدا شد.

در هشت سپتامبر همین سال، «خوزه کاراسکو» روزنامه نگار و مدیر مسئول هفته نامه بین‌المللی «آنالیسیس» در رگبار مسلسل یک فرد ناشناس کشته شد. این حادثه درست یک روز بعد از سوء قصد جبهه میهنی به پینوشه صورت گرفت که در جریان آن پنج نفر از اسکورت‌های پینوشه کشته شدند.

در سال 1987، عملیات آلبانی رخ می دهد. عوامل اطلاعاتی شیلی 12 تن از اعضای جبهه میهنی را ترور کردند.
ـ در همین سال طرح «کوندور» شکل گرفت. بر اساس این طرح دیکتاتورهای کشورهای جنوب آمریکا توافق کردند برای حذف مخالفان خود به عوامل اطلاعاتی یکدیگر اجازه دهند تا از مرز کشورهای یکدیگر عبور کنند و اهداف خود را ترور کنند.

ـ عملیات کلمبو: در این عملیات 119 تن از مخالفان پینوشه به اشکال مختلف به قتل رسیدند.
ـ ماجرای «ویلا گریمالدی»: نام زندانی مخفی دستگاه اطلاعاتی شیلی است که در آن بیش از 4500 نفر از مخالفان رژیم پینوشه شکنجه شدند که از سرنوشت 226 نفر آنها هنوز هیچ خبری در دست نیست.


رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.