احتمال پیگرد رامسفلد در ارتباط با شکنجه زندانیان

دونالد رامسفلد، وزیر دفاع آمریکا سابق آمریکا که در پی انتخابات میان دوره ای این کشور از مقام   خود استعفا داد، قرار است در یک پرونده قضایی تحت پیگرد قرار گیرد که در آن ادعا شده وی در اذیت و آزار زندانیان پایگاه گوانتانامو و زندان ابوغریب بغداد، نقشی موثر داشته است.

 گروهی متشکل از تعدادی وکیل دعاوی که مقر آنها در آمریکا است، گفته است قصد دارد هفته آینده در کشور آلمان این پرونده را علیه آقای رامسفلد مطرح کند.این گروه وکالت یازده عراقی را بر عهده گرفته که در زندان ابوغریب بوده اند. همچنین محمد قحطانی، از اتباع عربستان سعودی که در پایگاه گوانتانامو زندانی بوده و متهم به تلاش برای پیوستن به هواپیمارباهای واقعه یازده سپتامبر بوده است، از موکلین این گروه است.این وکلا می گویند دونالد رامسفلد شخصا استفاده از شکنجه را برای گرفتن اقرار از زندانیان تایید کرده است.

 وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، هنوز در این باره اظهار نظر نکرده است. این وکلا همچنین تصمیم دارند آلبرتو گونزالس، دادستان کل و جورج تنت، مدیر سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، را نیز تحت پیگرد قرار دهند. در آوریل سال گذشته نیز یک گروه طرفدار حقوق بشر گفته بود آمریکا باید دادستان ویژه ای برای بررسی نقشاحتمالی دونالد رامسفلد، وزیر دفاع آمریکا، در سوء رفتار و شکنجه زندانیان عراقی تعیین کند.

 سازمان دیده بان حقوق بشر در آن زمان گفت "آزار و شکنجه زندانیان عراقی ممکن است تحت امر" وزیر دفاع آمریکا صورت گرفته باشد. این سازمان گفته بود درباره نقش دیگر شخصیت های آمریکایی از جمله جورج تنت، مدیر سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، در قضیه نیز باید تحقیق شود.

 دیده بان حقوق بشر گفته بود آقای رامسفلد ممکن است مشمول اصل "مسئولیت آمریت" باشد. این قانونی است که افراد رده بالا را مسئول عملکرد زیردستان آنها در زمانی تلقی می کند که یا می دانند یا باید بدانند که جرمی در حال وقوع است اما برای متوقف کردن آن کاری نمی کنند.در آوریل سال 2004، انتشار تصاویری که از سوء رفتار و شکنجه زندانیان عراقی در زندان ابوغریب واقع در نزدیکی بغداد حکایت داشت، جهان را تکان داد و به انتقادهای گسترده بین المللی از آمریکا

منبع : سایت بی بی سی فارسی 

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +321ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +274شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +242اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +195نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +183ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +164فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +161شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +154پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید