'کم تحرکی عامل افزایش نرخ چاقی در زنان ایرانی'
یکی از این دو مقاله که در نشریه بینالمللی قلب و عروق منتشر شده حاصل تحقیق بر روی ۱۲۷۹ زن در شهر رشت در شمال ایران بوده است. خیلی از شهروندان سعی می کنند سبک زندگی سالم تری در پیش گیرند
از جمله شاخصهایی که برای تحقیق اول در نظر گرفته شده میتوان به سن، وزن و سطح تحصیلات افراد اشاره کرد.
مطالعاتی که در سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۰۵ در مورد چاقی انجام شده بود نشان داده است که زنان فربه در ایران از سطح تحصیلات پائینتری برخوردارند و آمار ابتلاء همین گروه از زنان به بیماریهای قلبی-عروقی نیز بالاتر از سایر زنان است.
اما مطالعه جدید نشان داده است که میزان چربی مفید خون که به نام اچ دی ال شناخته میشود نیز در میان زنان با تحصیلات پائینتر کمتر از سایر زنان و حتی مردان است.
در مطالعه دوم که نتایج آن در نشریه اروپایی تغذیه بالینی منتشر شده نسبت تحصیلات و میزان چاقی زنان را در میان ۶۳۷ زن متأهل در شهر اهواز در جنوب ایران مورد بررسی قرار داده و نشان میدهد که زنان با تحصیلات کمتر چاقتر از زنان با تحصیلات بالاتر هستند.
بنابر این تحقیق موضوع چاقی اکنون به موضوع قابل بحثی در خاورمیانه تبدیل شده و به عنوان مثال زنان در کویت ۷۰ درصد و در عربستان تا ۳۵ درصد چاقتر از گذشته هستند و زنان ایرانی نیز با پدیده چاقی روبرو هستند.
بنابر آنچه در نتایج تحقیق دوم آمده حدود نیمی از زنان در اهواز با مشکل چاقی دست به گریبانند و یکی از دلایل آن استفاده از غذاهای آماده است.
با این همه هر دو مقاله در انتها علت چاقی زنان ایرانی را در یک موضوع میبینند: کم تحرکی.
بر اساس تحقیق اول آنچه به بی تحرکی زنان ایرانی و چاق شدن آنها منجر شده است نوع لباسی است که زنان ایرانی به تن دارند و همین پوشش باعث شده تا تحرک و فعالیتهای ورزشی زنان با محدودیت روبرو شود.
تحقیق دوم نیز خاطر نشان کرده است که زنانی که فعالیتهای فیزیکی بیشتری – نظیر ورزش کردن- داشتهاند لاغرتر بودهاند.
بر اساس هر دو تحقیق سهم زنان ایرانی که از تحصیلات کم برخوردارند و فعالیتهای ورزشی ندارند در ابتلاء به بیماریهای قلبی-عروقی که عمدتا ناشی از چاقی است بیشتر از سایر زنان جامعه است.
منبع : بی بی سی فارسی