ایران: مانور مشترک آمریکا تحریک آمیز است

یک منبع آگاه در وزارت خارجه ایران مانورهای مشترک آمریکا و چند کشور ساحلی خلیج فارس را مخاطره آمیز و هدف از برگزاری آن را بحران آفرینی توصیف کرده است.
مقر فرماندهی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در پایتخت بحرین واقع است

روز سه شنبه، 24 اکتبر، خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - به نقل از این منبع آگاه، که نخواسته نام وی فاش شود، گزارش کرد که مانورهای مشترک هفته آینده ایالات متحده، بحرین و کویت "دارای اغراض سیاسی و امنیتی خاص"، تحریک آمیز و مشکوک است.

به گزارش ایرنا، این منبع وزارت خارجه این مانورها را در راستای تقویت امنیت و ثبات منطقه خلیج فارس ارزیابی نکرده و در عوض، هدف از اجرای آن را "تضعیف توسعه اقتتصادی و تجاری و بحران آفرینی بیشتر آمریکا در منطقه" دانسته است.

به نظر وی، تقویت امنیت منطقه مستلزم اتکای به منابع بومی، تقویت همکاری امنیتی و سیاسی کشورهای گروه موسوم به 2+6 شامل اعضای شورای همکاری های خلیج فارس، ایران و عراق و همچنین "بی توجهی به سیاست های جنگ افروزانه نو محافظه کاران آمریکا" است.

این منبع آگاه افزوده است که اقدام آمریکا در حمله به عراق و افغانستان و تحولات اخیر لبنان باعث شده تا، به گفته وی، مقامات آمریکایی به تدریج ناکامی دهه 1970 در ویتنام را تجربه کنند.

وی اظهار نظر کرده که این وضعیت باعث ناخرسندی رای دهندگان آمریکایی و تضعیف موقعیت حزب جمهوریخواه آمریکا در انتخابات آینده شده و هدف دولت این کشور از مانورهای هفته آینده این است که با ایجاد اختلاف در میان کشورهای منطقه، موقعیت اسرائیل تقویت شود و شانس این حزب در انتخابات بهبود یابد.

ارزیابی سپاه

روز یکشنبه این هفته نیز سرلشگر پاسدار یحیی رحیم صفوی، فرمانده کل سپاه پاسداران جمهوری اسلامی، در اشاره به مانور مشترک آمریکا، بریتانیا، فرانسه، کویت و بحرین و آنچه که حضور بیکانگان در مرزهای مشترک کشورهای همسایه ایران می خواند، گفت که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی تحرکات دشمن در منطقه را زیر نظر دارند.

وی گفت که ارتش و سپاه پاسداران استراتژی بازدارندگی و دفاع همه جانبه را دنبال می کنند.

بحرین و کویت از جمله کشورهایی هستند که جورج بوش، رییس جمهوری آمریکا، آنها را "متحدان غیر عضو ناتو" خوانده است و بر همین اساس، از برخی امتیازات در روابط نظامی با ایالات متحده برخوردار هستند.

همچنین، از سال 1996، دفاتر فرماندهی ناوگان پنجم ایالات متحده در منامه، پایتخت بحرین، قرار دارد.

خبرنگار بی بی سی در تهران می گوید که مانورهای هفته آینده شامل تمرین عملیات توقف و بازرسی کشتی های مظنون به حمل جنگ افزارهای کشتار جمعی و موشک نیز خواهد بود.

این تمرین ها در حالی برنامه ریزی شده که ایالات متحده خواستار وضع تحریم های بینن المللی علیه ایران در زمینه همکاری و فروش تجهیزات موشکی است هر چند مشخص نیست که قطعنامه احتمالی شورای امنیت شامل بازرسی کشتی های به مقصد ایران نیز باشد.

منبع : بی بی سی فارسی

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • پزشکیان: همه ما کشور را به اینجا رساندیم؛ دولت آمریکا حمله به بیمارستان ایلام را جنایت علیه بشریت خواند
  • سخنگوی دولت ایران می‌گوید قیمت‌ کالاهای اساسی از هفته آینده بین «۲۰ تا ۳۰ درصد» افزایش می‌یابد
  • شاهزاده رضا پهلوی: نیازی به مداخله نظامی نیست، تغییر در ایران به‌دست خود مردم رقم می‌خورد
  • شواهدی از قصد «مداخله هدفمند» آمریکا برای کمک به جنبش اعتراضی در ایران
  • فریاد «مرگ بر دیکتاتور» یک معترض پس از بازداشت در نارمک تهران
  • نشریه بریتانیایی: آمریکا برای حمله به ایران پس از سرکوب‌ معترضان جنگنده اعزام کرده است
  • رسانه اسرائیلی: نتانیاهو از طریق پوتین به تهران پیام داد «اسرائیل قصد حمله به ایران را ندارد»
  • پزشکیان و وزارت بهداشت از «بررسی» حمله مأموران به بیمارستان ایلام خبر دادند
  • مدودف: سرنوشت مادورو برای صدراعظم آلمان هم قابل تصور است
  • تصاویر از مدال گرفتن فردین از دست شاه تا عکس یادگاری مرتضی عقیلی و پوری بنایی در کناردریا
  • اعتراضات به صفوف نماز جمعه رسید! ؛ آقای امام جمعه می‌دونم که کاری نمی‌کنی ولی گفتم که بشنوی!
  • معترض زخمی: پشیمان نیستم؛ به خدا من هم جوانم، دنبال رهن خونه و گرفتارم و گرسنه
  • رادان: لیدرهای دستگیر شده اعتراف کرده‌اند که دلار گرفته‌اند / اعتراضات در هشتمین روز ادامه دارد
  • هشتمین روز اعتراضات: از جاوید شاه گفتن مادر معترض کشته شده تا ایستادگی مردم معترض در بازار مولوی
  • ۷ کشور که بی‌ادب‌ترین مردم دنیا را در قبال توریست‌ها دارند!
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ایستادگی برای حق کارگر (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هفتادویکم
  • ویدیوی پر بازدید از رد و بدل کردن مکالمه ای بدون حرف از ترامپ و خامنه ای پس از دستگیری مادورو
  • صداوسیما سقوط و دستگیری نیکلاس مادورو و همسرش را انکار کرد + ویدیو
  • تصاویر: نگین میرصالحی، کارآفرین و فشن بلاگر خودساخته ایرانی‌تبار هلند
  • انتشار اولین ویدیو از عبور ذلیلانه مادورو از کریدورهای اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا