برگهایی از زندگی جان باختگان سقوط هواپیمای اوکراین (بخش نهم) :دکتر فروغ خادم

ایران وایر :مریم دهکردی
فروغ خادم؛ جواهری بود که سوخت نگران بود؛ نگران اخباری که از حمله نظامی ایران به پایگاه امریکایی در عراق شنیده بود؛ آن‌هم درست یک شب قبل از پرواز بازگشتش به کانادا.
 
«فروغ خادم» فارغ‌التحصیل دکترا از دانشگاه «مانیتوبا» در وینیپگ کانادا بود. او هم مثل بسیاری از ایرانیان مقیم خارج از کشور از تعطیلات سال نو میلادی برای تجدید دیدار با خانواده‌اش استفاده کرده بود.
 
فروغ وقتی در ایران بود، از رییس خود در دانشگاه پیغامی دریافت کرد که از او پرسیده بود:«همه چیز خوب است؟»
فروغ پاسخ داده بود: «سلام رییس، من خوبم. امشب پرواز برگشت دارم. امیدوارم که به زودی شما را ببینم. فقط به خاطر خبرهایی که شنیدم، کمی نگرانم.»
 مدیر گروهی که فروغ خادم در دانشگاه با آن‌ها همکاری می‌کرد، به تلویزیون سی‌بی‌سی کانادا گفته است او و فروغ برای اولین بار در سال ۲۰۱۰ در یک سمینار که از طرف سازمان بهداشت جهانی در تهران برگزار شده بود، هم‌دیگر را ملاقات کرده بودند: «فروغ یکی از دانشجویانی بود که در این سمینار همراه ما بود؛ به خاطر این که زبان انگلیسی را بسیار عالی حرف می‌زد، خیلی مهربان بود و روابط عمومی فوق‌العاده‌ای داشت.»
 
او گفته است: «کنفرانس که به پایان رسید، من به فروغ گفتم اگر هر زمانی خواستی در مقطع دکترا در خارج از کشورت ادامه تحصیل بدهی، حتما با من تماس بگیر.»
 
فروغ خادم تحصیلاتش را همین امسال به پایان برد. او یکی از کاندیدای زیر ۴۰ سال  امسال تلویزیون سی‌بی‌سی کانادا بود در برنامه‌ای که برای سازندگان، رهبران و ایجاد کنندگان تغییر در زندگی پیش از ۴۰ سالگی برگزار می‌شود.
 
او به دلیل انجام یک‌سری تحقیق در زمینه ایمنی در برابر بیماری‌های عفونی مورد تقدیر قرار گرفته بود. فروغ موفق شده بود داروی جدیدی را برای یک بیماری شناسایی کند که سالانه ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر را می‌کشد. تحقیقات فروغ خادم در پنج مجله تخصصی معتبر منتشر و در یکی از آن‌ها به عنوان سرمقاله کار شده بود.
 
فروغ خادم توانسته بود در رقابتی نفس‌گیر، تمامی دانشجویان دکترای چند دانشکده را در تخصص خود پشت سر بگذارد و به عنوان پاداش، با یکی از برندگان جایزه «نوبل» دیدار کند. او بعد از بازگشت از این مراسم، به رییس‌ خود گفته بود: «اگر امروز بمیرم، به اندازه کافی زندگی کرده‌ام. من خیلی چیزها یاد گرفتم.»
 
مدیر گروه فروغ خادم ‌گفته است: «به جرات می‌توانم بگویم فروغ جواهری بود که بشریت از دست داد.»
 
دانشگاه وینیپگ کانادا حالا با یاد فروغ خادم، یک بورس تحصیلی برای دانشجویان دکترا راه‌اندازی کرده است.
 
پیکر فروغ در امام‌زاده‌ای در ده «ونک» آرام گرفته است. تصاویر منتشر شده از مراسم خاک‌سپاری او، تکان‌دهنده‌اند؛ تصویرهایی که بهت بازماندگان در پی خاک‌سپاری او را نشان‌ می‌دهند. زنان و مردان سیاه‌پوش، در هم گره خورده و هم‌دیگر را به آغوش کشیده‌اند و در فریم بعدی، در بهت و سکوت به سیمان خیس روی گور خیره مانده‌اند.
 
+23
رأی دهید
-4

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۰
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران

    مردم بدبختی که بچه هاشون رو بامید یه لقمه نون مجبورند بفرستند اون سر دنیا ...آیا اونهایی که در این هواپیما سقوط نکردند در مسیر سقوطی بس عمیقتر نیستند؟
    8
    30
    جمعه ۱۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    scandal - برلین، آلمان
    [::آذرمیانه - آذربادگان، ایران::]. گرامی، همه نظرات و تفکرات و برداشت شما در بیشتر پستهای این سایت منو به یاد "قورباغه در چاه" می اندازه! عزیز جان، این حرفها چیه که می زنی؛ مردم بدبخت بخاطر یک لقمه نان! حتی در آلمانی که هستم "هر سال" طبق آمار خودشان چه از تحصیل کرده و بیسواد، پشت به سیستم اقتصادی و مالیاتی و و و کرده و به آمریکا، اتریش، سویس و سایر کشورها برای "زندگی بهتر" کشورشان را ترک می کنند! مهاجرت در دی ان ای انسانها نهفته! فقط آب راکد بودار و آلوده میشود!
    12
    12
    جمعه ۱۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۷:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.