وزیر امور خارجه آلمان: ایده تغییررژیم کنترل‌شده در ایران غیرواقعی است

واده‌فول: وقوع هرج‌ومرج در ایران نه به نفع آلمان است، نه به نفع منطقه و نه به نفع منافع مردم ایرانیوهان واده‌فول، وزیر امور خارجه آلمان، روز سه‌شنبه ۱۷ مارس (۲۶ اسفند) در جریان رویدادی در برلین به میزبانی گروه رسانه‌ای "تسایت" (ZEIT)، اظهار داشت که راهکار نظامی برای مناقشه ایران واقع‌بینانه نیست.

واده‌فول تصریح کرد که تغییر رژیم کنترل‌شده در ایران یک گزینه واقع‌بینانه محسوب نمی‌شود و وقوع هرج‌ومرج در این کشور نه به نفع آلمان است، نه به نفع منطقه و نه به نفع منافع مردم ایران.


او  که در این مراسم همراه با همتای فرانسوی خود حضور داشت، گفت: «راهکار نظامی وجود نخواهد داشت و به اعتقاد من، یک تغییر رژیم کنترل‌شده در ایران، یک ایده فرضی است که با واقعیت همخوانی ندارد.»

وزیر خارجه آلمان در ادامه افزود که علیرغم ماهیت رژیم ایران، بی‌ثباتی در این کشور برای منطقه و ساکنان آن آسیب‌زا خواهد بود.

ساعاتی پیش‌تر کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفت که این اتحادیه مایل است به ایالات متحده، اسرائیل و ایران کمک کند تا به درگیری‌های رو به گسترش در خاورمیانه پایان دهند "به گونه‌ای که بتوانند دو طرف آبرومندانه از این جنگ خارج شوند".

کالاس تأکید کرد که  دیپلماسی تنها راه پیش‌رو است.

۲۷ وزیر امور خارجه اتحادیه اروپا این هفته در بروکسل گرد هم آمدند و با اکثریت قاطع با  درخواست‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر اعزام ناوهای جنگی برای بازگشایی نظامی تنگه هرمز مخالفت کردند. تنگه هرمز مسیر حیاتی برای تجارت جهانی نفت است که از ابتدای جنگ توسط ایران مسدود شده است.

 کالاس افزود: «ما مایل هستیم از نظر دیپلماتیک نیز کمک کنیم تا طرفین را گرد هم آورده و واقعاً این جنگ را متوقف کنیم. ما با کشورهای منطقه مانند کشورهای حوزه خلیج [فارس]، اردن و مصر در حال رایزنی هستیم تا بررسی کنیم آیا می‌توانیم پیشنهادهایی را به ایران، اسرائیل و آمریکا ارائه دهیم تا از این وضعیت خارج شوند، به طوری که همگی بتوانند آبروی خود را حفظ کنند.»

کشورهای اروپایی پیش از آنکه ایالات متحده در تاریخ ۲۸ فوریه (۱۰ اسفند) در حملات علیه ایران به اسرائیل بپیوندد، مورد مشورت قرار نگرفته بودند. آن‌ها می‌خواهند از کشیده شدن به این درگیری خودداری کنند، اما همچنان به شدت از ایران انتقاد می‌کنند و این کشور را مسئول تنش‌های منطقه‌ای می‌دانند. هلند پیشنهادی را برای اعمال تحریم علیه کشورهایی مانند ایران که مسیرهای کشتیرانی بین‌المللی را مسدود می‌کنند، ارائه کرده است.
آغاز تحقیقات سازمان ملل درباره حمله مرگبار به مدرسه میناب
هیئت تحقیق سازمان ملل تحقیقات خود را درباره حمله مرگبار به یک مدرسه ابتدایی در نخستین روز حملات ایالات متحده و اسرائیل به ایران آغاز کرده استیکی از اعضای هیئت تحقیق سازمان ملل روز سه‌شنبه، ۱۷مارس (۲۶ اسفند) به خبرنگاران گفت که این سازمان تحقیقات خود را درباره حمله مرگبار به یک مدرسه ابتدایی در نخستین روز حملات ایالات متحده و اسرائیل به ایران آغاز کرده است.

مقامات ایرانی روز دوشنبه در ژنو اعلام کردند که حمله به مدرسه "شجره طیبه" شامل دو حمله موشکی پیاپی (با فاصله زمانی اندک) بوده است که منجر به کشته شدن ۱۶۸ کودک شده، که اکثر آن‌ها دختر بودند.

خبرگزاری رویترز در تاریخ ۵ مارس گزارش داد که بازرسان نظامی ایالات متحده معتقدند احتمالاً نیروهای آمریکایی مسئول این حادثه بوده‌اند، اما هنوز به نتیجه نهایی نرسیده و تحقیقات خود را تکمیل نکرده‌اند. پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) از آن زمان سطح تحقیقات را ارتقا داده است.

ماکس دو پلسیس، عضو هیئت حقیقت‌یاب سازمان ملل در مورد ایران، در یک کنفرانس مطبوعاتی در ژنو گفت: «ما در مراحل اولیه این تحقیقات هستیم.» وی افزود که گزارش‌های معتبری در دست است که آمار تلفات اعلام شده از سوی ایران را تأیید می‌کند.

او اظهار داشت: «برای ما روشن است که با توجه به جان‌های بی‌گناهی که از دست رفته‌اند، فارغ از اینکه چه اتفاقی در مورد این رویداد افتاده باشد، نیاز مبرمی به انجام چنین تحقیقاتی و حصول یک نتیجه مستقل وجود دارد.»

اگر تقصیر ایالات متحده در این حادثه تأیید شود، این واقعه در زمره بدترین حوادث مرگ‌ومیر غیرنظامیان در دهه‌های اخیرِ حملات نظامی آمریکا قرار خواهد گرفت.
اسرائیل «معتقد است» جمهوری اسلامی «در حال فروپاشی نبوده و آماده جنگ تا آخر» است
روزنامه آمریکایی «واشینگتن‌پست» روز سه‌شنبه ۲۶ اسفند به نقل از یکی از مکاتبات داخلی وزارت خارجه ایالات متحده نوشت که مقام‌های ارشد اسرائیلی، به رغم تشویق علنی معترضان ایرانی برای بازگشت به خیابان‌ها، معتقدند که در این صورت، آن‌ها «قتل عام» خواهند شد.

بر اساس این گزارش، مقام‌های اسرائیلی این موضوع را در گفت‌وگو با دیپلمات‌های آمریکایی اعلام کرده بوده‌اند.

این یادداشت داخلی که جمعه گذشته در سفارت ایالات متحده در اورشلیم دست به دست شده، حاوی ارزیابی اسرائیل از وضعیت کنونی حکومت ایران است.

بر اساس این ارزیابی، با وجود کشته‌شدن علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی در روز اول جنگ و ادامه حملات هوایی اسرائیل و آمریکا، این نظام «در حال فروپاشی نیست» و همچنان برای «ادامه‌ جنگ تا پایان» انگیزه و اراده دارد.

در این یادداشت داخلی آمده که با وجود این چشم‌انداز تیره‌وتار، مقام‌های اسرائیلی گفته‌اند که به یک خیزش مردمی امیدوارند و آمریکا را هم تشویق کرده‌اند که در صورت بازگشت معترضان ایرانی به خیابان، از آن‌ها حمایت کند.

این یادداشت داخلی، شامل جمع‌بندی نشست‌های مقام‌های آمریکایی با اعضای ارشد شورای امنیت ملی اسرائیل، نمایندگان وزارت دفاع و وزارت خارجه این کشور در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه گذشته بوده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۵
FTH12 - تبریز، ایران

کی از تو قاشق نشسته نظر خواست ؟ گورتونو ‌ گم کنین بزارین بی بی جون کارشو بکنه ، نکبتا ایرانو بردید دویست سال عقب بازم دست برنمیداریدحرام لقمه ها 😡
‌سه شنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۳:۳۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • ماجرای کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج و ۳۰۰ مسوول میدانی بسیج در یک روز
  • مدیر مرکز ضد تروریسم آژانس امنیت ملی آمریکا در مخالفت با جنگ ایران استعفا داد
  • وزیر امور خارجه آلمان: ایده تغییررژیم کنترل‌شده در ایران غیرواقعی است
  • ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد
  • اسرائیل خطاب به بسیجیان: آیا ارزش دارد جانتان را برای رهبران پوشالی به خطر بیاندازید؟
  • واشنگتن پست: اسرائیل ایرانیان را به شورش فرا می‌خواند به‌رغم آنکه از احتمال «قتل‌عام» آنها آگاه است
  • هشدار شاهزاده رضا پهلوی به سرکوبگران در شب چهارشنبه سوری: از ساعت ۶ بعدازظهر خیابان‌ها را ترک کنید
  • شیرین عبادی همکاری با تیم حقوقی رضا پهلوی را تأیید کرد:رژیم می‌خواهد زمین سوخته تحویل دهد
  • ترامپ : ناتو در این جنگ کنار ما نیست؛ نیازی هم به آن نداریم
  • +327ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +275شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +256اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +185ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +165فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +163شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +154پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید
  • +142شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد