احمد جنتی وارد صدمین سال زندگی شد!

آیت الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، وارد صدمین سال زندگی‌اش شد. 

به گزارش عصر ایران، احمد جنتی در روز ۳ اسفند ۱۳۰۵خورشدی، در روستای «لادان»، واقع در سه کیلومتری غرب اصفهان متولد شد. او تنها فرزند خانواده بود؛ پدرش ملاهاشم، روحانی بود و مادرش جلسات مذهبی برپا می‌کرد. خانواده‌ی او وضع مالی خوبی نداشتند. 


او ابتدا به مکتب‌خانه رفت و سپس راهی حوزه علمیه اصفهان شد و ۱۳۲۴ در آنجا درس خواند و سپس راهی قم شد و تا درجه اجتهاد به تحصیلات حوزوی ادامه داد. 

جنتی از دوره‌ی اول شورای نگهبان در سال ۱۳۵۹ به‌عنوان عضو فقهای این نهاد منصوب شد و از سال ۱۳۷۱ دبیری شورا را بر عهده دارد. 

وی از سال ۱۳۶۰ تا ۱۴۰۰ دبیر شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و از بدو تأسیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در سال ۱۳۷۲ تا اسفند ۱۳۹۶، رئیس این ستاد بوده است. احمد جنتی نخستین فردی بود که با حکم آیت الله خامنه‌ای در ۱۴ فروردین ۱۳۷۱ به امامت جمعه موقت تهران منصوب شد. آخرین حضور او در نماز جمعه در ۱۹ شهریور ۱۳۹۵ بود. او همچنین از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۳ ریاست مجلس خبرگان رهبری را بر عهده داشت. شوخی شجونی با سن جنتی
مرحوم حجه الاسلام جعفر شجونی در سال ۱۳۹۴ در گفت‌وگویی با خبرآنلاین گفته بود: یک بار آقای جنتی مرا دید و گفت: شجونی تو کجایی؟ من مواضع تو را که می‌خوانم، خوشم می‌آید. گفتم آقای جنتی من فرزند انقلابم و از انقلاب دفاع می‌کنم. گفتم من از شما هم دفاع می‌کنم. گفت «از من؟ مگر درباره من چه می‌گویند که تو از من دفاع می‌کنی؟» 

گفتم می‌گویند «اولین خواستگار حضرت حوا تو بودی! منتها چون سنت بالا بود او را به تو ندادند و آدم رفت و با حوا ازدواج کرد!» آیت‌الله جنتی هم شروع کرد به خندیدن. 
شجونی و جنتی
گفت «دیگر چه می‌گویند؟» گفتم می‌گویند «حضرت آدم به خدا گفت خدایا این پیرمرد کیست که اینجا می‌پلکد؟ خدا گفت این جنتی است قبل از من هم اینجا بود.» باز هم خندید و گفت: «دیگر چه می‌گویند؟» گفتم: «می‌گویند خدا رفت بهشت را بسازد دید تو در آنجا نشسته‌ای! گفت تو کی هستی؟ و تو پاسخ دادی من جنتی هستم. لذا خدا بهشت را ساخت و اسم آن را جنت گذاشت!» 
راز طول عمر جنتی از زبان خودش و پسرش
خود آیت الله جنتی هم در گفت و گویی با اشاره به طول عمر خود، درباره چرایی آن گفته بود: «و این یکاد» بخوانید و برفراز کنید. من بعضی مسائل را احتمال می‌دهم که مؤثر باشد اما عقیده‌ام این است که عمر و زندگی به دست خداوند است. غیر از این امر مسئله ایی را موثر نمی‌دانم. من به طور مرتب ورزش می‌کنم. هفته‌ای دو روز در آب راه می‌روم و شنا می‌کنم. 

پسر او، علی جنتی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز درباره علت طول عمر پدر چنین گفته است: در بعضی از خانواده‌ها پدر یا مادر خانواده، استعداد بیماری دارند (مثلا استعداد سرطان)، استعداد یا ژن بیماری باعث می‌شود افراد زود پیر شوند یا از عمر آنان کاسته شود. خوشبختانه در خانواده ما چنین مشکلی نداشته‌ایم. 

البته دلیل طول عمر پدر شاید این باشد که ایشان خیلی حفظ الصحه را رعایت می‌کنند. از جمله در غذا خوردن و در استفاده از دارو ملاحظه دارند. ایشان کمتر از داروهای شیمیایی استفاده می‌کنند. یک بار که عمل جراحی انجام دادند، در دوره نقاهت مدت کوتاهی دارو مصرف می‌کردند. آخرین تصویر منتشر شده از آیت الله جنتی - راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
به هر حال به‌رغم کبر سن، ایشان معمولا صبح و عصر پیاده‌روی می‌کنند. هفته‌ای یک بار، اگر شنا هم نکنند در استخر راه می‌روند. ما هم به همین دلیل عادت کرده‌ایم که بعضی از مسائل را رعایت کنیم. نکته دیگر سحرخیزی ایشان است. در طول ۶۰ سال گذشته هر شب یکی، دو ساعت قبل از اذان صبح برای نماز شب برمی‌خیزند و تا طلوع آفتاب بیدار هستند. این هم در سلامتی و طول عمر ایشان بی‌تاثیر نیست.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۷
setayeshz565 - وین، اتریش
کلا احمق ها زیاد عمر میکنن،احمق های تنبلی که تمام عمرشون یکجا مینشینن و به جز احکام اسلامی که شامل طهارت و مستراح و خلا و اصول رختخواب و لواطی و دست درازی به نوزادان و روابط با حیوانات میشه با چیز دیگه ای کاری ندارند،زیاد عمر میکنن
یکشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۳
۴۶
Momijii - توکیو، ژاپن
این انگل عنچوچک ، ژن لاکپشت رو داره !
یکشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۱
۵۶
غلامرضا مطلبی - بستان، ایران
اینها احتمالا صفاتى هستند که در فامیل و خانواده و هفت نسل شما رواج داشته و چیز عجیبى نیست که بدلیل حس حقارت و شرم که دارید میخواهبم به دیگران بچسبونید، بلند شدى رفتى اتریش فقط توهین و فحاشى و خود برتر بینى یاد گرفتى؟؟ البته جاى تعجب هم نداره این نهایت هنر فرقه فحاش پخلوى هست عرضه که ندارید چیزى رو عوض کنید منتظرید یکى دیگه بیاد بدادتون برسه 😆😆 پخلوى لات کوچه خلوت
یکشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۷
۶۳
یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک
اینشالله پیر شی.
یکشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • واکنش زاکانی، شهردار تهران، به قرار گرفتن نام خود در «لیست ترور اسرائیل» + ویدیو
  • ویدیو و عکسی که میتوان ساعت‌ها‌ با آن گریه کرد؛ چه زمانی بچه‌هایمان در کودکی اینقدر بالغ شدند
  • علیرضا دبیر خانواده‌ها کشته‌شدگان را مسخره کرد: می‌گن ناراحتیم، می‌زنن می‌رقصن
  • تظاهرات مردم آبدانان با شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنه‌ای» در اعتراض به بازداشت یک معلم
  • تصاویر: دانا ادن، تهیه‌کننده سریال «تهران» کیست؟
  • توئیت خبرنگار بی‌بی‌سی در مورد پیام اخیر شاهزاده رضا پهلوی؛ توئیت علی کریمی در مورد تهدیدش به قرآن‌سوزی
  • مجری استرالیایی که در حال مستی روی آنتن رفته بود، عذرخواهی کرد
  • سخنرانی شجاعانه مادر نهایت رحیمی: از این پس تاسوعا و عاشورای ما ۱۸ و ۱۹ دی‌ماه است
  • برندگان جوایز بهترین تک عکس مسابقه جهانی سونی در ۱۰ شاخه؛ از معماری و سبک زندگی تا حیات‌وحش و سفر
  • سخنرانی شیرین عبادی در سنای فرانسه و دفاع از شاهزاده رضا پهلوی