سفر فرمانده سنتکام به اسرائیل همزمان با آرایش نظامی آمریکا؛ناو لینکلن هنوز در برد حمله به ایران نیست

برد کوپر، فرمانده سنتکامشبکه دولتی «کان» اسرائیل گزارش داد که برد کوپر، رئیس ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) قرار است روز شنبه و همزمان با تشدید استقرار نیروها و تجهیزات نظامی آمریکا در منطقه خاورمیانه، برای دیدار با مقام‌های ارشد اسرائیل به آنجا سفر کند.

این خبر در شرایطی منتشر شده که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در بحبوحه تشدید برخوردهای امنیتی با اعتراضات در ایران، تاکید کرده است که گزینه حمله به ایران همچنان روی میز باقی مانده است.


همچنین گفته شده است که فرستادگان ویژه آقای ترامپ شامل استیو ویتکاف و جارد کوشنر نیز روز شنبه برای گفت‌وگو با بنیامین نتانیاهو، به اسرائیل خواهند رفت. هرچند که به گفته این شبکه، محور اصلی گفت‌وگوی آن‌ها موضوع حماس و وضعیت غزه خواهد بود و تمرکز ویژه‌ای بر تلاش‌ها برای فراهم کردن زمینه بازگشت ران گویلی، آخرین گروگان باقی‌مانده در نوار غزه خواهند داشت؛ اما احتمال می‌رود مسئله ایران نیز در دستور کار این دیدارها قرار گیرد.

این در حالی است که ناو هواپیمابر «یواس‌اس آبراهام لینکلن» به همراه سه ناوشکن، دریای جنوبی چین را ترک کرده و اکنون در اقیانوس هند است، اما شبکه خبری فاکس نیوز آمریکا به نقل از یک منبع دولتی گزارش داد که هنوز وارد حوزه عملیاتی سنتکام نشده و تا رسیدن به برد حمله به ایران دست‌کم چند روز تا یک هفته زمان می‌برد. این ناوگروه پس از ورود به منطقه به چند کشتی رزمی دیگر مستقر در بحرین و خلیج فارس ملحق خواهد شد و حدود ۵۷۰۰ نیروی نظامی دیگر به منطقه می‌افزاید.

در حال حاضر ناو هواپیمابر «روزولت» در دریای سرخ، ناوشکن موشک‌انداز «میچر» در خلیج عمان و ناوشکن «مک‌فال» در خلیج فارس، در حوزه فرماندهی سنتکام فعال هستند.

همزمان، آمریکا حضور «جنگنده‌های اف-۱۵ئی» در خاورمیانه را تایید کرده و گزارش‌ها از انتقال ده‌ها هواپیمای ترابری نظامی به منطقه حکایت دارد.
سند امنیت دفاعی آمریکا:
جمهوری اسلامی مانعی برای حرکت خاورمیانه به‌سوی ثبات و شکوفایی است
در بخش‌های مرتبط با ایران از سند راهبردی امنیت دفاعی ایالات متحده، جمهوری اسلامی به‌عنوان رژیمی «ضعیف‌تر و آسیب‌پذیرتر از دهه‌های گذشته» توصیف شده، اما هم‌زمان نسبت به تلاش تهران برای بازسازی توان نظامی و احتمال ازسرگیری برنامه هسته‌ای هشدار داده شده است.

بر اساس بخش‌هایی از سند راهبردی امنیت دفاعی آمریکا که به ایران اختصاص دارد و از سوی وزارت جنگ ایالات متحده منتشر شده، دولت دونالد ترامپ بار دیگر تاکید کرده است که اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد. در این سند، عملیات نظامی موسوم به «چکش نیمه‌شب» به‌عنوان نمونه‌ای از اقدام «قاطع، گسترده و بی‌سابقه» معرفی شده که به ادعای سند، برنامه هسته‌ای ایران را «به‌طور کامل نابود کرده است».

در این بخش‌ها آمده است که نیروهای مسلح آمریکا در جریان جنگ ۱۲روزه، پشتیبانی تعیین‌کننده‌ای در دفاع از اسرائیل فراهم کردند و این حمایت، نقش مهمی در موفقیت‌های عملیاتی و راهبردی اسرائیل داشته است. سند تاکید می‌کند که در نتیجه این تحولات، رژیم ایران اکنون در ضعیف‌ترین وضعیت خود طی چند دهه اخیر قرار دارد.

سند امنیت دفاعی آمریکا همچنین به تضعیف شدید آنچه «محور مقاومت» ایران خوانده شده اشاره می‌کند. در این چارچوب، حزب‌الله و حماس به‌دلیل عملیات‌های اسرائیل «به‌شدت تخریب‌شده» توصیف شده‌اند. افزون بر این، سند به عملیات دیگری با عنوان «سوارکار خشن» اشاره می‌کند که به گفته واشینگتن، با هدف قرار دادن توان تهاجمی حوثی‌ها، آنان را وادار به توقف حمله به کشتی‌های آمریکایی و پذیرش صلح کرده و آزادی ناوبری برای شناورهای ایالات متحده را بازگردانده است.

با وجود این ارزیابی‌ها، در بخش‌های مرتبط با ایران هشدار داده شده که تهران به‌رغم شکست‌های اخیر، همچنان در پی بازسازی نیروهای متعارف خود است. نویسندگان سند تصریح می‌کنند که رهبران جمهوری اسلامی احتمال تلاش دوباره برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را رد نکرده‌اند و حتی ممکن است با امتناع از ورود به مذاکرات معنادار، این مسیر را دنبال کنند. در همین حال، نیروهای نیابتی حکومت ایران نیز ممکن است درصدد بازسازی زیرساخت‌ها و توانمندی‌های ازدست‌رفته خود برآیند.

در این سند، حکومت ایران همچنان به‌عنوان تهدیدی پایدار برای منافع آمریکا و متحدانش معرفی شده است. به‌طور مشخص، تاکید شده که جمهوری اسلامی «خون آمریکایی‌ها را بر دست دارد»، همچنان نابودی اسرائیل را دنبال می‌کند و از طریق خود و نیروهای نیابتی‌اش به‌طور مداوم بحران‌های منطقه‌ای ایجاد می‌کند؛ بحران‌هایی که هم جان نظامیان آمریکایی را به خطر می‌اندازد و هم مانع حرکت خاورمیانه به‌سوی ثبات و شکوفایی اقتصادی می‌شود.

در عین حال، سند امنیت دفاعی آمریکا فرصت‌های تازه‌ای را نیز در نتیجه تضعیف ایران برجسته می‌کند. در بخش‌های مرتبط با ایران، اسرائیل به‌عنوان «متحدی الگو» توصیف شده که نشان داده با حمایت محدود اما حیاتی آمریکا قادر به دفاع از خود است. واشینگتن اعلام می‌کند که قصد دارد با تکیه بر ابتکارهای پیشین، از جمله توافق‌نامه‌های ابراهیم، توان دفاعی اسرائیل را بیش از پیش تقویت کند.

همچنین در این سند آمده است که شرکای آمریکا در حوزه خلیج فارس به‌طور فزاینده‌ای آماده‌اند مسئولیت بیشتری در دفاع از خود در برابر ایران و نیروهای نیابتی‌اش بر عهده بگیرند؛ از جمله از طریق خرید و استقرار سامانه‌های نظامی آمریکایی. این روند، به‌گفته سند، امکان همگرایی امنیتی بیشتر میان اسرائیل و کشورهای عربی خلیج فارس را فراهم می‌کند.

در جمع‌بندی بخش‌های مربوط به ایران، وزارت جنگ آمریکا اعلام می‌کند که راهبرد واشینگتن بر واگذاری مسئولیت اصلی بازدارندگی و دفاع در برابر ایران به متحدان منطقه‌ای استوار خواهد بود، در حالی که ایالات متحده توان خود را برای اقدام‌های «متمرکز، قاطع و سریع» در دفاع از منافعش حفظ می‌کند. به‌ادعای این سند، چنین رویکردی زمینه‌ساز «صلح پایدار از مسیر قدرت» در خاورمیانه خواهد بود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۸۳
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
ابلهانی فکر میکردند از ته حکومت مصدق حکومت بلشویکی بیرون میزند. حالا همان ابلهان روی اسب مرده ی حکومت اسلامی شرط بسته اند تا به جبر تاریخی در اوهام خودشان برسند!
شنبه ۰۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۲
۶۰
Geelongcats - سیدنی، استرالیا
جهان بی صبرانه در انتظار خبر نابودی سر مار کثیف.
شنبه ۰۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۲
۲۷
romano - تهران، ایران
آمریکا به عراق دوبار حمله کرد بار اول بوش به کردها و شیعه ها، قیام کنید ما پشت شما هستیم. نتیجه قتل عام و سرکوب گسترده در عراق بدون همراهی آمریکا بود و این ترفند قدیمی آمریکا بود بار دوم پس از سالیان نسلکشی عراقیان توسط تحربمها ، آمریکا مجددا حمله کرد. شب حمله جورج دبلیو بوش خطاب به مردم عراق، ما دیکتاتور شما را بر میداریم و زندگی شما پر ثروت و برکت و آزاد میشود. نتیجه این آزادی ۱ میلیون کشته بود. نیروهای خارجی پیشتر دو بار در قرن ۲۰ دوبار طعم آزادی را به ایرانیان چشانده اند نتیجه اش یک شاه مخلوع و یک کودتا و یکبار ۱ میلیون و بار دیگر هولوکاستی در حد ۹ میلیون نفربود. خبر بد برای ان خارج نشین که تنها نبردشان در زندگی نبرد با سوسک در حمام بوده و فرمانده شیر کردن جوانان بی دفاع از هزاران کیلومتر آنورترند. دوره بزن برو اربابتان پایان یافته مثل سگ میزنیمتان. اوکراین و پوتین را دیدید؟ برای ایران آنرا به توان ۱۰ برسانید. گرچه رژیم مورد پسند نیست اما نیستیم پس سربازم. یادتان باشد این سرشاخ شدن دو قدرت اتمی و کل اروپا با ماست زدیم باز هم میزنیم. به وطن پرستی کیبوردیتان ادامه بدهید.
شنبه ۰۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۰
۲۵
کمال تعجب - هنگکنگ، تاجیکستان
کله هویجی،الکی اون بار ضامن جون آغا شد!!!. بزن کتلت کن پیرمرد مفعول رو و خلاص
شنبه ۰۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.