رسانه اسرائیلی: پیام‌های تهران از نگرانی نسبت به حمله احتمالی اسرائیل حکایت دارد

ایران اینترنشنال: اظهارات اخیر مقام‌های جمهوری اسلامی، هم‌زمان با گزارش‌ها درباره نگرانی اسرائیل از برنامه موشکی حکومت ایران، نشان می‌دهد تهران در حال ارسال پیام‌هایی بازدارنده و دیپلماتیک برای کاهش احتمال حمله نظامی جدید است؛ پیام‌هایی که هم متوجه اسرائیل است و هم آمریکا و روسیه.

روزنامه اورشلیم‌پست سه‌شنبه دوم دی در گزارشی نوشت در روزهای اخیر و هم‌زمان با انتشار گزارش‌ها درباره افزایش نگرانی اسرائیل از تهدید موشکی ایران، مقام‌های جمهوری اسلامی مجموعه‌ای از مواضع هماهنگ رسانه‌ای و دیپلماتیک را مطرح کرده‌اند که به نظر می‌رسد هدف آن بازدارندگی از حمله احتمالی اسرائیل باشد.


این مواضع در حالی بیان می‌شود که طی ماه‌های گذشته، گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال آغاز دور تازه‌ای از درگیری مستقیم میان ایران و اسرائیل افزایش یافته است.

وای‌نت سه‌شنبه در گزارشی نوشت طی روزهای اخیر موجی از افشاگری‌ها و نشست‌های توجیهی در اسرائیل منتشر و برگزار شده که بر افزایش تنش‌ها با ایران و بحث درباره احتمال آغاز دور جدید اقدامات علیه تهران تمرکز دارد.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، در یک نشست خبری، اسرائیل را به طراحی و اجرای «عملیات‌های پرچم دروغین» متهم کرد و گفت چنین اقدام‌هایی سابقه‌ای طولانی دارد و بسیاری از آن‌ها بعدها اثبات شده‌اند.

او هم‌زمان تاکید کرد ایران در جنگ اوکراین نقشی ندارد و روابط تهران و مسکو را «گسترده و عادی» توصیف کرد.

بقایی همچنین آمریکا را به نقض تعهدات پیشین متهم کرد و گفت دارایی‌های مسدودشده ایران همچنان آزاد نشده‌اند.

در بخش دیگری از این مواضع، رسانه‌های رسمی در ایران به‌طور مشخص به گمانه‌زنی‌ها درباره تلاش بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیری اسرائیل، برای متقاعد کردن رییس‌جمهوری آمریکا به اقدام نظامی علیه ایران واکنش نشان دادند.

بقایی در پاسخ به این گزارش‌ها گفت برنامه موشکی جمهوری اسلامی «صرفا دفاعی» است و برای حفظ حاکمیت کشور طراحی شده و «به هیچ وجه قابل مذاکره یا چانه‌زنی نیست».

این موضع‌گیری، به‌طور مستقیم در برابر نگاه اسرائیل و بخشی از سیاست‌گذاران آمریکایی قرار می‌گیرد که برنامه موشکی حکومت ایران را بخشی از تهدید راهبردی می‌دانند.
پیام بازدارنده برای اسرائیل و آمریکا
هم‌زمان، رسانه‌های حکومتی ایران تلاش کرده‌اند حمایت روسیه از موضع تهران را برجسته کنند.

خبرگزاری ایرنا به نقل از میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، نوشت ایران بر اساس پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای حق ادامه برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز را دارد.

این پیام در شرایطی منتشر شد که گزارش‌هایی درباره احیای فعالیت‌های هسته‌ای ایران و نگرانی از عبور از آستانه‌های حساس فنی مطرح شده است.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، نیز در گفت‌وگو با شبکه راشا تودی گفت تهران آماده دستیابی به «توافقی عادلانه و متوازن» درباره برنامه هسته‌ای است، اما «دیکته» را نمی‌پذیرد.

او گفت اگر آمریکا به این نتیجه برسد که مذاکره با «تحمیل» تفاوت دارد، امکان بازگشت به گفت‌وگو وجود خواهد داشت.

به نوشته اورشلیم‌پست، در داخل ایران نیز نشانه‌هایی از احتیاط بیشتر دیده می‌شود. محمد کرمی، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران، در سخنرانی اخیر خود به‌جای تهدیدهای معمول، بر پیوند امنیت با رشد اقتصادی و علمی تاکید کرد و از ظرفیت‌های توسعه‌ای جنوب‌شرق ایران سخن گفت.

این تغییر لحن، از نگاه برخی ناظران، می‌تواند نشانه‌ای از درک محدودیت‌های کنونی جمهوری اسلامی در عرصه نظامی و اقتصادی باشد.

به نوشته این روزنامه اسرائیلی، در مجموع، مجموعه پیام‌های اخیر تهران، از تاکید بر ماهیت دفاعی برنامه موشکی تا برجسته‌سازی آمادگی مشروط برای مذاکره و پرهیز از لحن تهاجمی، حاکی از نگرانی جمهوری اسلامی نسبت به احتمال اقدام نظامی اسرائیل است؛ نگرانی‌ای که در شرایط فشار اقتصادی داخلی و توازن شکننده منطقه‌ای، اهمیت بیشتری یافته است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۳
اخوند شیپیشو - اندیمشک، استرالیا
ترجمش میشه بد ریییدن به خودشون 😂 - عباس گفتی اتفاقی نمیافته که 😂- عباس یک زنگ بزن به ویتکاف شاید ایندفعه جوابتو بده 😂- عباس چرا اینقد نفهمی 😉
‌چهارشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۴ - ۰۵:۰۱
۶۳
یا فاطمه زهرا - استانبول ، ترکیه
مثلاً دست پیش رو گرفتند که پس نیافتن. اونی که خودش رو قهوه‌ای کرده خودتون استید.
‌چهارشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۴ - ۰۵:۴۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +523آغاز عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی؛ بیت رهبری در تهران هدف حمله قرار گرفت
  • +463شاهزاده رضا پهلوی: آماده باشید تا در زمان مناسب برای اقدام نهایی به خیابان‌ها باز گردید
  • +329علی خامنه‌ای، دیکتاتور ایران کشته شد ؛ رویترز: جسد خامنه‌ای پیدا شد
  • +322شاهزاده رضا پهلوی: به لطف رئیس‌جمهور ترامپ، ساعت آزادی ایران فرارسیده است
  • +267در پی انتشار خبر کشته شدن علی خامنه‌ای، جشن و پایکوبی سراسر ایران را فرا گرفت + ویدیو
  • +260پس از ساعت‌ها انکار، رسانه‌های جمهوری اسلامی کشته‌شدن علی خامنه‌ای را اعلام کردند
  • +260محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین ایران در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شد
  • +220خبرگزاری فارس می‌گوید خبر کشته‌ شدن دختر خامنه‌ای به همراه داماد و نوه خامنه‌ای صحت دارد
  • +211دونالد ترامپ: علی خامنه‌ای، یکی از شرورترین افراد تاریخ در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شده است
  • +202رویترز: همسر مجتبی خامنه‌ای (دختر حداد عادل) و داماد علی خامنه‌ای ( همسر دختر خامنه ای) کشته شده‌اند