مسئولان فرودگاه «امام خمینی» تهران: باید مثل فرودگاه‌های ترکیه باشیم

فرودگاه بین‌المللی «امام خمینی» نیاز به توسعه دارد
رادیو فرانسه: به گفته مسئولان فرودگاه بزرگ تهران، «اولین اولویت ما جذب شرکت‌های هواپیمایی خارجی است، مانند همان اتفاقی که در فرودگاه‌های ترکیه رخ داده است...» این در حالی است که تحریم‌های بین‌المللی، محدودیت‌های فنی و مالی و کمبود امنیت، توسعه فرودگاه «امام خمینی» را تقریباً غیرممکن کرده است.

رامین کاشف‌آذر، سرپرست شرکت «شهر فرودگاهی امام خمینی» به خبرگزاری ایلنا می‌گوید: «ترکیه زمانی فرودگاه خود را توسعه داد که توانست ایرلاین‌های زیادی را جذب کند و ما هم باید همین مسیر را برویم.» این در حالی است که بخش عمده ایرلاین‌های اروپایی، تهران را از مسیرهای خود حذف کرده‌اند.


اگرچه منابع رسمی جمهوری اسلامی مدعی‌اند که فرودگاه «امام خمینی» سالانه ظرفیت جابه‌جایی ۱۳ میلیون مسافر را دارد، اما در شرایط کنونی ورود هم‌زمان چند پرواز، ظرفیت پذیرش این فرودگاه را اشباع می‌کند.

طبق آمار بین‌المللی، فرودگاه اصلی پایتخت ایران طی سال ۲۰۲۴ به حدود ۷ میلیون مسافر خدمات رسانی کرده است. این رقم در مقایسه با ظرفیت فرودگاه‌های بزرگ منطقه و به ویژه فرودگاه‌های ترکیه بسیار ناچیز به نظر می‌رسد.

فرودگاه جدید استانبول که در سال ۲۰۱۸ افتتاح شد، پنج سال بعد به پذیرش بیش از ۷۰ میلیون مسافر رسید و به دومین فرودگاه پررفت و آمد اروپا تبدیل شد.

به گفته رامین کاشف‌آذر «مطالعات توسعه فاز دوم فرودگاه امام خمینی سال‌های گذشته انجام و کارهایی هم شروع شده، اما در باره چگونگی ادامه توسعه باید ارزیابی مجددی صورت بگیرد.»

به گفته او سرمایه مورد نیاز برای این کار «به طور قطع بیش از دو میلیارد دلار است.» اما حتی به فرض که سرمایه لازم تأمین، و چالش‌های فنی حل شود، به گفته کاشف آذر «باید بتوانیم سهم ایران را در بازار ترانزیت هوایی افزایش دهیم و سهمی که در حال حاضر در اختیار کشورهای همسایه قرار گرفته را از آنها بگیریم.»

معلوم نیست ایران چگونه می‌خواهد پروازهایی را که امروزه از دوبی، دوحه یا سایر فرودگاه‌های مهم منطقه می‌گذرند، به سوی تهران جذب نماید.

در حال حاضر فرودگاه بین‌المللی دوبی از نظر تعداد مسافر پذیرفته‌شده در مقام دوم جهان قرار دارد. این رقم در سال ۲۰۲۴ به بیش از  ۹۲ میلیون مسافر رسید. مقام اول جهانی را فرودگاه بزرگ شهر آتلانتا در ایالت جورجیا اشغال کرده است (فرودگاه هارتسفیلد-جکسون با بیش از ۱۰۸ میلیون مسافر).
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۲۶
romano - تهران، ایران
اول از همه که فرودگاه ترکیه و تورکیش ایر افتضاحه دوم از همه اینکه شما پول هم باشه نمیتونید ترکیه بشید چون یک عده دزد و دیپلمه با روابط سالیان سال مکانهای حساس مدیریتی رو در دست دارید حتی اگر دزد هم نباشید هوش و ذکاوت رقابت رو بخاطر محیط گلخانه‌ای ج ا و دستچین کردن عواملش ندارید. این وسط مردم بدبخت هم از دست شما از جوونی پیر میشن.
دوشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +204رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +179جنجال خالکوبی امضای محمدرضا شاه پهلوی بر روی دست مجتبی محرمی در برنامه زنده پرسپولیس
  • +143برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +135ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +129پیام شاهزاده رضا پهلوی به دانشجویان: در این فشار و خفقان، امید به تغییر را از دست ندهید
  • +114انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +89زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند
  • +89هشدار ابطحی به ایرانیان خارج : تو رو خدا دعوت دولت به برگشت رو جدی نگیرید اعتبارش فقط تا فرودگاه امامه
  • +75اشغالگران ایران، قاتلان ایرانیان
  • +68عبدالرحیم سلیمانی اردستانی، روحانی شیعه‌ای که با ادعا درباره وفات فاطمه دختر پیامبر در ایران جنجال به پا کرد