پوتین: اوکراین باید از دونباس عقب‌نشینی کند یا ما به زور آنجا را می‌گیریم

بی بی سی: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، بار دیگر هشدار داده است که نیروهای اوکراین باید از منطقه دونباس در شرق این کشور عقب نشینی کنند، در غیر این صورت روسیه این منطقه را با زور تصرف خواهد کرد.

او روز پنجشنبه - ۴ دسامبر / ۱۳ آذر - در گفت وگو با «ایندیا تودی» گفت: «یا ما این مناطق را با زور آزاد می‌کنیم، یا نیروهای اوکراین این مناطق را ترک خواهند کرد». مسکو اکنون حدود ۸۵ درصد دونباس را در کنترل دارد.


ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین بارها تاکید کرده که واگذاری سرزمین را رد می کند و تمامیت ارضی کشورش خط قرمز کی‌یف است.

این اظهارات پس از آن بیان شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا گفت مذاکره‌کنندگان او که درباره طرح صلح آمریکا گفت وگو می کنند، باور دارند رهبر روسیه «مایل است جنگ را پایان دهد».

فرستاده آقای ترامپ، استیو ویتکاف، که چند روزی در مسکو بود، قرار است اکنون با تیم اوکراینی مجددا در فلوریدا دیدار کند.

دونالد ترامپ گفت مذاکرات روز سه‌شنبه در کرملین «نسبتا خوب» بوده، اما افزود برای نتیجه‌گیری هنوز زود است، چون «برای توافق هر دو طرف لازم هستند».

نسخه اولیه طرح صلح آمریکا شامل واگذاری مناطق باقی مانده دونباس که هنوز در کنترل اوکراین است، عملا کنترل مسکو بر این مناطق توجه کرده بود، اما تیم استیو ویتکاف نسخه اصلاح شده‌ای را به مسکو بردند که نظرات اوکراین و متحدان اروپایی کی‌یف در آن اعمال شده بود.

ولادیمیر پوتین که به هند سفر کرده در گفت وگو با «ایندیا تودی» پیش از سفر به دهلی گفت که نسخه جدید را پیش از دیدار با آقای ویتکاف و جارد کوشنر، داماد ترامپ، ندیده بود.

او گفت: «به همین دلیل باید تمام بندها را بررسی می‌کردیم و به همین دلیل جلسه طولانی شد.»

آقای پوتین همچنین گفت که مسکو با بخش‌هایی از طرح آمریکا مخالف است: «بعضی موارد را گفتیم می‌توانیم درباره‌شان گفت وگو کنیم، اما با برخی موارد نمی‌توانیم موافقت کنیم.»

او موارد اختلاف را نام نبرد، اما دست کم دو موضوع کلیدی همچنان حل نشده باقی مانده‌اند: سرنوشت مناطق اوکراینی که نیروهای روسیه تصرف کرده‌اند و تضمین‌های امنیتی برای اوکراین.

یوری اوشاکوف، مشاور ارشد سیاست خارجی پوتین و مذاکره‌کننده اصلی روسیه، پیش‌تر و بلافاصله پس از مذاکرات گفته بود که این دیدار «هیچ سازشی» برای پایان جنگ به همراه نداشته است.

آقای اوشاکوف همچنین اشاره کرده بود که به باور مسکو، پیشروی‌های میدانی اخیر روسیه موضع مذاکره‌ای این کشور را تقویت کرده است.

اوکراین بارها روسیه را متهم کرده که با طولانی کردن مذاکرات آتش‌بس، در پی تصرف مناطق بیشتری از خاک اوکراین است.

آندری سیبیها، وزیر خارجه اوکراین، در واکنش به مذاکرات کرملین گفت پوتین «زمان جهان را تلف می کند».

اوکراین مدت‌هاست که بر دریافت تضمین‌های امنیتی محکم در هر توافقی تاکید دارد.

آقای زلنسکی روز چهارشنبه گفت «جهان به روشنی احساس می کند که فرصت واقعی برای پایان جنگ به وجود آمده»، اما تاکید کرد که مذاکرات باید «با فشار بر روسیه» همراه باشد.

آقای زلنسکی هفته گذشته گفته بود که تیم مذاکره‌کننده او توانسته است در مذاکرات ۲۳ نوامبر با هیئت آمریکایی در ژنو، برخی تغییرات مهم را در نسخه اولیه طرح صلح آمریکا که به باور اوکراینی‌ها به شدت به نفع مسکو بود، اعمال کند.
پوتین با هدف گسترش روابط دفاعی به هند سفر کردولادیمیر پوتین در فرودگاه دهلی به گرمی مورد استقبال نارندرا مودی قرار گرفتولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، برای دیداری دو روزه از هند با هدف گسترش روابط دفاعی دو جانبه به این کشور سفر کرده است. آقای پوتین که قرار است فردا در اجلاس سالانه دو کشور شرکت کند در فرودگاه مورد استقبال گرم نخست‌وزیر هند قرار گرفت.

این اولین سفر آقای پوتین به هند از زمان جنگ اوکراین است.

این دیدار در زمانی صورت می‌گیرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مجموعه‌ای از مذاکرات با روسیه و اوکراین را برای پایان دادن به جنگ در دستور کار دارد.

این سفر در حالی انجام می‌شود که هند تحت فشار شدید آمریکا برای توقف خرید نفت از مسکو است.

هند به خریدار اصلی نفت روسیه تبدیل شده که با تخفیف خریداری می‌کند و پس از قطع ارتباط روسیه با خریداران سنتی در اروپا به دلیل جنگ اوکراین، بازار صادراتی را که بسیار مورد نیاز مسکو است، فراهم کرده است.

دونالد ترامپ در تابستان گذشته با استناد به خرید مداوم نفت روسیه توسط هند، تعرفه‌های ۵۰ درصدی بر اکثر محصولات هندی وضع کرد.

هند و روسیه چندین دهه است که متحدان نزدیکی هستند و ولادیمیر پوتین و نارندرا مودی رابطه گرمی با هم دارند.

آقای پوتین زمان و انرژی بیشتری را نسبت به دیگر رهبران روسیه برای این رابطه نزدیک با هند صرف کرده است.

او پیش از آغاز سفرش به هند در مصاحبه‌ای با روزنامه ایندیا تودی گفت:«از این که با دوستم نخست‌وزیر نارندرا مودی ملاقات می‌کنم، بسیار خوشحالم.»

آقای مودی قرار است میزبان ولادیمیر پوتین برای یک شام خصوصی در عصر پنجشنبه باشد. پس از آن نشست دو رهبر در روز جمعه برگزار خواهد شد.

آندری بلوسوف، وزیر دفاع روسیه هم آقای پوتین را در این سفر همراهی می‌کند و انتظار می‌رود در این دیداردرباره قراردادهای احتمالی در مورد جت‌های جنگنده و سیستم‌های دفاع هوایی بحث و مذاکره شود و تعدادی قرارداد هم امضا کنند.

پیش از سفر آقای پوتین، گزارش‌هایی منتشر شد که هند قصد دارد جت‌های جنگنده پیشرفته و سامانه‌های دفاع هوایی از روسیه را خریداری کند. اما دو عاملی که روابط با هند را برای کرملین مهم می‌کند یکی جمعیت نزدیک به یک و نیم میلیارد نفری هند و دیگری رشد اقتصادی بیش از ۸ درصدی آن است. هند سریع‌ترین رشد اقتصادی جهان را دارد.

هند همچنین بازاری بسیار جذاب برای کالاها و منابع روسیه به ویژه نفت آن است.

هند سومین مصرف‌کننده بزرگ نفت خام جهان است و حجم زیادی از آن را از روسیه خریداری کرده است. اما قبل از جنگ اوکراین، تنها ۲/۵ درصد از واردات نفت هند از روسیه بود.
نارندرا مودی میزبان ولادیمیر پوتین برای یک شام غیررسمی در اقامتگاه نخست‌وزیر هند استفروش تسلیحات به هند از اولویت‌های دیگر برای روسیه است و از دوران شوروی این‌چنین بوده است. روسیه که با کمبود نیروی کار مواجه است، هند را منبع ارزشمندی از نیروی کار ماهر می‌داند.

کرملین از نشان دادن شکست تلاش‌های غرب برای منزوی کردن این کشور به خاطر جنگ اوکراین لذت می‌برد. پرواز به هند و دیدار با نخست‌وزیر مودی یکی از راه‌های انجام این کار است.

نارندرا مودی، با وجود فشار شدید دولت‌های غربی برای انتقاد از روسیه به دلیل جنگ در اوکراین، همواره تأکید کرده است که گفت‌وگو تنها راه حل برای حل این مناقشه است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۷۱
senator x - تهران، ایران
اگر بیک نحوی این پوتین سقط بشه؛40%گرفتاری جهان برطرف میشود.اگر میشد؛چه خوب میشد.
جمعه ۱۴ آذر ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +246پرچم شیر و خورشید ایران بر فراز سکوی نخست المپیاد جهانی به اهتزاز درآمد!
  • +179رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +131برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +123ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +120ضربه آیت‌الله سیستانی به ساختار دینی-امنیتی حکومت خامنه‌ای با یک فتوای یک جمله‌ای
  • +119مهدی پرپنچی : خامنه‌ای درست می‌گوید که اسرائیل و آمریکا دست‌خالی برگشتند
  • +113درگیری شدید بین مردم و پلیس در پیست موتورسواری شیراز - ماموران عقب نشستند
  • +104انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +88همسر سقاب اصفهانی، معاون جدید رئیس‌جمهور در سانحه رانندگی درگذشت+ ویدیو
  • +87دو فلسطینی «در حال تسلیم» به ضرب گلوله سربازان اسرائیل کشته شدند + ویدیو