ببخشید، بقیه میوه هایی که خریده بودم رو پس می گیرین؟

محمدباقر تاج الدین می نویسد:
پدیده ای عجیب که به طور کامل نشان از فقیر و بلکه درمانده تر شدن مردم دارد که در برخی کسب و کارها دیده ام. یکی این که رفته بودم میوه فروشی محل که سال هاست با هم آشنایی داریم و دیدم که یکی از مشتریان بقیه میوه هایی که خریده بود را با خود آورده بود که پس بدهد و به فروشنده گفت حقیقتش مهمان داشتیم و چون وضعیت مالی بدی دارم فقط خواستم جلوی مهمان خجالت نکشم آمدم از شما میوه خریدم و حالا که مهمان ها میوه ها را نخورده اند می خوام پس شان بدهم.

میوه فروش به ایشان گفت: «خُب بمونه برای خودتون که مصرف کنید».


خریدار میوه گفت: «حقیقتش می خوام پس بدم که اگه بشه پولش رو بهم بدین چون خیلی وضع مالیم بده»!

میوه فروش هم به ناچار این کار رو کرد و به من گفت این پدیده ای است که مدتیه با اون روبرو هستم و انگار نشان از وخیم تر شدن وضعیت مردم داره!

تنها نانوایی سنگکی محله ما که با قیمت مثلا دولتی و به نسبت ارزان (10 هزار تومان) نان به دست مردم می داد همیشه شلوغ بود و بقیه نانوایی هایی آزادپز که نان را به قیمت 30 تا 40 هزار تومان می فروشند خلوت! تا این که از آغاز همین هفته نانوایی مورد اشاره نان را به صورت آزادپز عرضه می کند و به قیمت 30 تا 40 هزار تومان می فروشد و به ناگهان این نانوایی که همیشه شلوغ بود به سمت خلوتی رفت و نانوا می گوید بخش زیادی از مشتریانم را از دست دادم. این یعنی ناتوانی مردم در خرید نان سنگک!

سوپر مارکتی محله نیز می گوید شاید باورتان نشود که در این مدت دست کم 50 میلیون تومان کالای نسیه به مردم فروختم و هنوز هیچ کدام شان برای تسویه حساب نیامده اند و اگر وضعیت به همین صورت باشد ادامه کاسبی برای من غیرممکن خواهد شد.

صاحب سوپر مارکتی می گوید من می دانم که قصد مشتریان ندادنِ پول من نیست بلکه واقعا توان این کار را ندارند! آنان مشتریان چندین ساله من هستند و کم و بیش همه آن ها را می شناسم! قبلا اصلا کسی جنس نسیه نمی خرید و به راحتی خرید می کردند و پول کالاها را درجا می پرداختند اما از آغاز سال جدید رفته رفته خرید نسیه زیاد شده است!

حس کنجکاوی اَم برانگیخته شد و با خود گفتم سری به سایر مشاغل و کسب و کارها هم در محله و اطراف بزنم تا ببینم وضع از چه قرار است(مشاهدات میدانی)! از تعویض روغنی گرفته تا مکانیکی و خیاطی و فروشگاه پوشاک و سایر اصناف هم این موضوع را جویا شدم که همگی به اتفاق همین موضوع را مطرح کردند و این جا بود که دریافتم تمامی این ها نشانه های مهمی از گسترش و افزایش سطح فقر و درماندگی شهروندان دارد.

از سوی دیگر آمارهای رسمی و غیررسمی هم همین مشکل را به خوبی تأیید می کنند از آمار تورم حدود 50 درصد تا خط فقر 55 میلیون تومانی! حالا دیگر این مردم فقط فقیر نیستند بلکه به درماندگی رسیده اند یعنی این که نمی دانند چه اقدامی انجام دهند تا همین زندگی معمولی را فقط حفظ کنند!

تصور کنید این مردم درمانده برای‌شان برخی حوادث به اصطلاح ناخواسته هم روی بدهد مانند بیماری، خرابی لوازم خانگی، خرابی تآسیسات ساختمان و برخی حوادث دیگر که آن گاه ممکن است مجبور شوند دست به کارهای ناخواسته بزنند و این یعنی فروپاشی جسم و روان و فروپاشی زندگی!
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۹
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا

سکوت نشونه رضایته
‌پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۴ - ۰۱:۴۰
۴۸
پنجاه و هفتی - پلیموث، انگلستان

حالا نان گران شده ، کار نیست ، صنعتکار فروش نداره چه اشکالی داره ؟ بجاش قیمه حسین و نذری رقییه و سفر کربلا و غذای مجانی توی سطل آشغال و ووووو وجود داره ...
‌پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۴ - ۰۳:۴۴
۵۶
hamid4053 - اصفهان، ایران

هموطن دیگه چه اتفاقی باید برات بیفته و تو همچنین مانند مرده ای متحرک تماشاگر باشی
‌پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۴ - ۰۶:۵۲
۶۳
یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک

منم جوون بودم بهم میگفتند پس چرا هیچی نمیگی، اصن انگاری نه انگار.
‌پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۴
۵۶
Persiangulf2535 - لند‌ن، انگلستان

روح امام شاد، مردم برن عذاداری اهل بیت.
‌پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۶
۲۵
کمال تعجب - هنگکنگ، تاجیکستان
دلیلش این بوده که شما له له میزدی برای «اِسنِیک دِلیوِری» و اصولا راضی بودی،اعتراضی به صاحب مار نمیکردی دیگه حاج فاطی 😂😂😂
‌پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • بین علما اختلاف افتاد!/ اصرار خبرنگار برای گرفتن مصاحبه بدون حجاب و مخالفت شدید یک زن حامی حکومت
  • مارک روبیو: دونالد ترامپ آماده دیدار با رهبر جمهوری اسلامی است
  • بلومبرگ: توافق با جمهوری اسلامی ناممکن است، مذاکرات مانع جنگ نخواهد شد
  • مقام پیشین وزارت نفت: برخی با پول نفت ما، در امارات متحده عربی رولزرویس سوار شدند
  • از دام‌ تکنولوژیک تا جاسوس‌افزارها؛ جمهوری اسلامی چگونه معترضان را ردیابی می‌کند؟
  • رضا پهلوی: وقت پایان دادن به جمهوری اسلامی رسیده است؛ دنبال تاج و تخت نیستم
  • شاهزاده رضا پهلوی: هم‌وطنان از من خواسته‌اند نیروهای اپوزیسیون را یکپارچه کنم
  • نسرین ستوده، وکیل حقوق بشر ایرانی خواستار مداخله بین‌المللی به دلایل بشردوستانه شد
  • برگزاری تجمعات در حمایت از «اقدام در همبستگی با انقلاب شیر و خورشید» در شهرهای مختلف دنیا
  • باران آیفون ۱۷ در خیابان‌های هند؛ میلیونری که گوشی‌های گران‌قیمت را از بالکن پرتاب می‌کند! + ویدیو
  • +370شاهزاده رضا پهلوی خطاب به مردم ایران: امید خود را از دست ندهید، ایران را نجات خواهیم داد
  • +285شاهزاده رضا پهلوی: شامگاه ۲۵ و ۲۶ بهمن با سردادن شعار اتحاد خود را نشان دهید
  • +264شهبانو فرح پهلوی در مصاحبه با شبکه «آی۲۴ نیوز»: دوران گذار به ندرت ساده است، اما عمیقا امیدوارم
  • +221رضا پهلوی: آنچه در ایران می‌گذرد یک فرآیند نسل‌کشی است
  • +166علی کریمی: برای جلوگیری از هرگونه سو‌ء استفاده در مسیر‌های برگزاری مراسم ۲۲ بهمن تردد نکنید
  • +158پرچم شیروخورشیدنشان در دستان هاتف معیل، قهرمان ایرانی هنرهای رزمی ترکیبی؛ «بچه شاه باخت نمی‌دهد»
  • +140برگزاری دادگاه ابراهیم حکمت؛ مردی عراقی تبار که یک زن ایرانی معترض را در لندن به شدت کتک زده بود
  • +134استوری هولناک مهدی نصیری؛ پرده برداری فیگارو از طراحی ماشین کشتار در ایران به فرمان خامنه‌ای
  • +134ویدیوی برخورد یک شهروند با یک فرد حامی حکومت در روز ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
  • +133برگزاری تجمعات در حمایت از «اقدام در همبستگی با انقلاب شیر و خورشید» در شهرهای مختلف دنیا