اندونزی نفتکش ایرانی توقیف‌شده را با ۱.۲ میلیون بشکه نفت خام به مزایده می‌گذارد

ایران اینترنشنال: دادستانی اندونزی اعلام کرد از دوم دسامبر مزایده فروش یک نفتکش ایرانی و محموله عظیم نفت خام آن را آغاز می‌کند. پرونده‌ای که پس از محکومیت ناخدای این کشتی در مورد «آلودگی دریایی و انتقال غیرقانونی نفت» به جریان افتاد.

نشریه جاکارتا گلوب به نقل از دادستانی اندونزی اعلام کرد نفتکش «ام‌تی آرمان ۱۱۴» با پرچم ایران، همراه با ۱۶۶‌ هزار و ۹۷۵ تن نفت خام سبک (معادل ۱.۲ میلیون بشکه) به مزایده گذاشته می‌شود.


ارزش پایه این مزایده حدود ۷۰ میلیون دلار تعیین شده و متقاضیان باید هفت میلیون دلار به‌عنوان ودیعه شرکت در مزایده پرداخت کنند.
پرونده آلودگی دریایی و حکم مصادره
آنانگ سوپریاتنا، سخنگوی دادستانی اندونزی، یک‌شنبه دوم آذر اعلام کرد که این مزایده شامل کشتی و محموله نفتی آن می‌شود.

نفتکش آرمان ۱۱۴ که سال ۱۹۹۷ در کره جنوبی ساخته شده، بر اساس حکم دادگاه منطقه باتام توقیف و به مالکیت دولت درآمده است.

آژانس امنیت دریایی اندونزی تیر ۱۴۰۲ اعلام کرد این شناور سیستم شناسایی خودکارش را دستکاری کرد تا موقعیتش را در دریای سرخ نشان دهد؛ در حالی که در دریای ناتونای شمالی بود.

به گفته این آژانس دولتی، کاپیتان مصری، ۲۸ خدمه و سه مسافر نفتکش در آن زمان بازداشت شدند.

این توقیف پس از آن انجام شد که محمد عبدالعزیز محمد حطیبه، ناخدای کشتی، به‌دلیل تخلیه غیرقانونی پسماند در دریا مجرم شناخته شد.

او به هفت سال زندان و ۳۰۰ هزار دلار جریمه محکوم شده است.
تخلف: رادار خاموش و انتقال نفت کشتی‌به‌کشتی
تحقیقات زمانی آغاز شد که گشت آژانس امنیت دریایی اندونزی دو نفتکش را شناسایی کرد که سیستم شناسایی خودکار (AIS) خود را خاموش کرده و در کنار هم پهلو گرفته بودند.

تصاویر پهپادی نشان داد دو کشتی با یک خط لوله به یکدیگر متصل شده‌اند.

این تصاویر همچنین نشت نفت از نفتکش آرمان ۱۱۴ به دریا را تایید کرد.

بر اساس گزارش دادستانی اندونزی، عملیات غیرقانونی انتقال نفت کشتی‌به‌کشتی (STS) بین نفتکش ایرانی و نفتکش «ام‌تی اس تینوس» با پرچم کامرون انجام شده بود.
مزایده برای شرکت‌های دارای مجوز
دادستانی اعلام کرد تنها شرکت‌هایی می‌توانند در این مزایده شرکت کنند که مجوز فرآوری یا تجارت نفت و گاز داشته باشند یا بر اساس مقررات وزارت انرژی اندونزی، مجاز به فعالیت در بخش نفت و گاز باشند.

این نخستین بار نیست که اندونزی نفتکش‌های حامل نفت ایران را به‌‌دلیل تخلفات دریایی توقیف می‌کند اما مزایده هم‌زمان کشتی و محموله بزرگ آن، این پرونده را به یکی از مهم‌ترین برخوردهای سال‌های اخیر جاکارتا با نفتکش‌های ایرانی تبدیل کرده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +523آغاز عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی؛ بیت رهبری در تهران هدف حمله قرار گرفت
  • +464شاهزاده رضا پهلوی: آماده باشید تا در زمان مناسب برای اقدام نهایی به خیابان‌ها باز گردید
  • +329علی خامنه‌ای، دیکتاتور ایران کشته شد ؛ رویترز: جسد خامنه‌ای پیدا شد
  • +324شاهزاده رضا پهلوی: به لطف رئیس‌جمهور ترامپ، ساعت آزادی ایران فرارسیده است
  • +268محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین ایران در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شد
  • +267در پی انتشار خبر کشته شدن علی خامنه‌ای، جشن و پایکوبی سراسر ایران را فرا گرفت + ویدیو
  • +260پس از ساعت‌ها انکار، رسانه‌های جمهوری اسلامی کشته‌شدن علی خامنه‌ای را اعلام کردند
  • +222پیام تسلیت و قدردانی شاهزاده رضا پهلوی از ۳ نظامی کشته‌شده آمریکایی
  • +220خبرگزاری فارس می‌گوید خبر کشته‌ شدن دختر خامنه‌ای به همراه داماد و نوه خامنه‌ای صحت دارد
  • +214پیام شاهزاده رضا پهلوی به اقوام ایرانی: همه حقوق برابر خواهند داشت