پزشکیان: از زمانی که دولت را به دست گرفتیم، هنیه را ترور کردند و هر روز یک بلایی سر ما آوردند

اسماعیل هنیه رهبر سیاسی گروه فلسطینی حماس ساعاتی پس از شرکت در مراسم سوگند مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران در تهران هدف قرار گرفت و کشته شد/ عکس مربوط به آخرین دیدار آقای پزشکیان و هنیه در نهم مرداد ماه ۱۴۰۳بی بی سی: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران در یک سخنرانی درباره مشکلات اقتصادی و مشکلات ناشی از ناترازی انرژی در ایران به موضوع ترور اسماعیل هنیه،‌ رهبر سیاسی گروه فلسطینی حماس در اولین روز شروع به کار رسمی دولتش اشاره کرد و گفت که در دولتش هر روز با «بلایی» روبرو شده است. او در یک سخنرانی دیگر باز موضوع جنجال‌برانگیز انتقال تهران،‌ پایتخت را مطرح کرد.

آقای پزشکیان روز ۲۹ آبان ماه در نشست فعالان اقتصادی در استان قزوین گفت: «روز اول هنیه را زدن،‌ یعنی هر روز یه بلایی سر ما آوردند و و ما باید در این بلا و ناترازی‌ها جلو برویم.»


دهم مرداد سال گذشته،‌ اسماعیل هنیه ساعاتی پس از شرکت در مراسم سوگند مسعود پزشکیان و در اولین روز شروع دولت او در تهران هدف قرار گرفت و کشته شد.

او در ادامه سخنانش منتقدان دولت را خطاب قرار داد و گفت: «مطمئن هستم که اگر دست به دست هم دهیم مشکلات را می‌توانیم حل کنیم یعنی با یکدیگر دعوا نکنیم و گیر به یکدیگر ندهیم.»

آقای پزشکیان اذعان کرد که در همه جا مشکلات و گیرهایی وجود دارد: «از دولت بگیم گیر داریم،‌ از مجلس هم گیر داریم.»

او افزود: «به هیچ وجه نمی‌پذیریم که از کشور‌های دیگر عقب بمانیم بنابراین هرکاری از دستمان بر بیاید انجام می‌دهیم.»

رئیس جمهور ایران ابراز امیدواری کرد که دیگر مجبور نشوند «برق را قطع کنند» و افزود: «قادریم بدون نفت زندگی کنیم؛ خورشید و انرژی را در اختیار داریم، فقط باید بپذیریم که با کار کردن و تلاش‌کردن به طرف خودکفایی حرکت کنیم.»

او گفت که در آینده دیگر در خانه‌ها از گاز استفاده نمی‌شود و فقط از برق استفاده خواهد شد و گاز را به صنایع خواهند داد.

این اظهارات در حالی مطرح شده است که قطعی‌های برق که دولت ایران آن را ناشی از ناترازی انرژی می‌داند به غیر از مختل کردن روند عادی زندگی و کسب و کارها، بخش‌های حیاتی اقتصاد ایران را هدف قرار داده است و بارها باعث تعطیلی شهرها شده است.

کمبود گاز در زمستان‌ها و کاهش فشار آن در سرمای هوا از معضلات بخش انرژی در ایران است.

آقای پزشکیان چند روز پیش در پیامی در شبکه ایکس نوشته بود که «ناترازی انرژی مسئله‌ای جدی و انباشته است؛ با دستور حل نمی‌شود و باید واقع‌بینانه و مرحله‌به‌مرحله پیش رفت.»

مسعود پزشکیان در حالی به عنوان رئیس جمهور ایران انتخاب شد که وضعیت در بخش انرژی بحرانی بود و گزارش‌ها حاکی از کسری در بخش‌های انرژی از جمله برق، گاز طبیعی، بنزین و گازوئیل است.

بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران،‌ در پی فعال شدن مکانیزم ماشه و سیاست فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ چشم انداز روشنی از حل معضل ناترازی انرژی در ایران ارائه می‌دهد.
پزشکیان: مجبور به انتقال پایتخت هستیممسعود پزشکیان در میان فعالان اقتصادی استان قزوین گفت که دولتش از روز اول کارش هر روز با «بلایی» روبرو شده استآقای پزشکیان در یک سخنرانی دیگر در قزوین بار دیگر به مسئله جابجایی تهران،‌ پایتخت ایران اشاره کرد.

او در جمع دانشگاهیان این شهر گفت که ادامه مسیر فعلی، به ویژه در مدیریت آب و توسعه شهری،‌ منجر به آینده‌ای تاریک خواهد شد.

آقای پزشکیان گفت: «آن وقت که می‌گفتیم پایتخت را می‌خواهیم منتقل کنیم - تازه پول نداشتیم وگرنه برده بودیم - می‌گفتند این چه می‌گوید؟ این انتخاب نیست، اجبار است. ما دیگر نمی‌توانیم در اینجا بارگذاری جمعیتی انجام دهیم. می‌توانیم ولی نمی‌توانیم مشکل آبش را حل کنیم. [حتی] می‌توانیم مشکل آبش را حل کنیم ولی باید از خلیج فارس آب بیاوریم که برای هر متر مکعب آب باید ۵۰۰ هزار تومان پول بدهیم.»

«کدام منطقی می‌گوید که ما ۵۰۰ هزار تومان پول بدهیم که آب را از خلیج فارس بیاوریم؟ باید یک نقشه جدیدی برای کشور و آینده رسم کنیم و اگر تناسب بین منابع و مصارف را به هم بزنیم، یعنی فاجعه ایجاد کرده‌ایم.»

آقای پزشکیان هفته گذشته هم درباره کمبود آب تهران گفته بود که مجبور هستند تهران را خالی کنند. این اظهارات او با انتقادهای زیادی روبرو شد. از جمله غلامحسین کرباسچی، شهردار پیشین تهران گفت که صحبت از انتقال پایتخت، راهی برای از سر باز کردن مشکلات است.

اظهارات آقای پزشکیان در حالی مطرح می‌شود که ایران با کمبود شدید آب مواجه است و مقامات به دلیل خشکسالی و بارندگی کم و خالی شدن مخازن سدها، نسبت به جیره‌بندی آب هشدار داده‌اند.

در مقابل اما منتقدان دولت می‌گویند که بحران فعلی آب در نتیجه ناکارآمدی سیاست‌های مدیران درحوزه منابع آبی است که به وضعیت کنونی منجر شده است.

در ماه‌های اخیر، مقامات ایرانی طرح‌هایی در مورد احتمال انتقال پایتخت از تهران به منطقه سواحل مکران در جنوب شرقی ایران را مطرح کردند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۷۲
senator x - تهران، ایران
هنیه را ترورکردن بتوچه. دندش نرم غلط کردن برای گرفتن دلار آمد ایران
‌پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۸
۴۱
MrJason - جابلسا، انگلستان
پایتخت رو منتقل نکنید. خودتون و فک و فامیلاتون رو به دارالمجانین منتقل کنید تا اصل قضیه حل شود.
‌پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۱
۴۲
karaji - کرج ، ایران
شاید بهتر باشه از کشورهای دوست بپرسید !
جمعه ۳۰ آبان ۱۴۰۴ - ۰۴:۵۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +523آغاز عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی؛ بیت رهبری در تهران هدف حمله قرار گرفت
  • +464شاهزاده رضا پهلوی: آماده باشید تا در زمان مناسب برای اقدام نهایی به خیابان‌ها باز گردید
  • +329علی خامنه‌ای، دیکتاتور ایران کشته شد ؛ رویترز: جسد خامنه‌ای پیدا شد
  • +324شاهزاده رضا پهلوی: به لطف رئیس‌جمهور ترامپ، ساعت آزادی ایران فرارسیده است
  • +268محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین ایران در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شد
  • +267در پی انتشار خبر کشته شدن علی خامنه‌ای، جشن و پایکوبی سراسر ایران را فرا گرفت + ویدیو
  • +260پس از ساعت‌ها انکار، رسانه‌های جمهوری اسلامی کشته‌شدن علی خامنه‌ای را اعلام کردند
  • +222پیام تسلیت و قدردانی شاهزاده رضا پهلوی از ۳ نظامی کشته‌شده آمریکایی
  • +220خبرگزاری فارس می‌گوید خبر کشته‌ شدن دختر خامنه‌ای به همراه داماد و نوه خامنه‌ای صحت دارد
  • +214پیام شاهزاده رضا پهلوی به اقوام ایرانی: همه حقوق برابر خواهند داشت