اخراج یک مقام ایرانی-آمریکایی از وزارت خارجه آمریکا

ایران اینترنشنال: وزارت خارجه آمریکا، شاهد قریشی، شهروند ایرانی-آمریکایی را که مقام ارشد رسانه‌ای این وزارتخانه در امور اسرائیل و فلسطین بود، پس از چندین اختلاف بر سر چگونگی توصیف سیاست‌های کلیدی دولت دونالد ترامپ در مورد غزه اخراج کرده است.

واشینگتن‌پست و آسوشیتد‌پرس به نقل از مقامات آمریکایی و اسنادی که بررسی کرده‌اند، گزارش دادند که قریشی پیشنهاد کرده بود با خبرنگاران کشته‌شده در غزه، ابراز همدردی و با جابه‌جایی اجباری فلسطینی‌ها مخالفت شود.


آسوشیتدپرس گزارش داد که اخراج قریشی پس از شکایت‌هایی از سوی سفارت آمریکا در اورشلیم صورت گرفته است.

بر اساس این گزارش‌ها، او چند روز بعد از این پیشنهاد، اخراج شد.

قریشی پیش از اخراج، بیانیه‌ای برای رسانه‌ها صادر کرد که در آن آمده است: «ما از جابه‌جایی اجباری فلسطینی‌ها در غزه حمایت نمی‌کنیم.»

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، قریشی این جمله را تنظیم کرده و این جمله‌ شبیه به اظهارات قبلی ترامپ و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه رییس‌جمهوری آمریکا در امور خاورمیانه بود که در ماه فوریه گفته بودند ایالات متحده به دنبال «طرح اخراج» فلسطینیان از غزه نخواهد بود.

واشینگتن‌پست نوشت که وزارت خارجه به مقامات دستور داده: «جمله‌ مشخص‌شده با خط قرمز را حذف کنید.»

مقامات آمریکایی به این رسانه گفتند اخراج قریشی «پیامی هراس‌آور برای کارکنان وزارت خارجه فرستاده» مبنی بر این‌که «هرگونه پیامی که از ابراز طرفداری قوی از اسرائیل فاصله بگیرد حتی اگر مطابق با سیاست دیرینه ایالات متحده باشد، تحمل نخواهد شد».

واشینگتن‌پست هویت این مقامات را فاش نکرد.

بر اساس این گزارش‌‌ها، وزارت خارجه هیچ دلیلی برای اخراج قریشی ارائه نکرده است.

تامی پیگوت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در این زمینه گفت: «ما در مورد ایمیل‌های افشاشده یا ادعاها اظهار نظر نمی‌کنیم. وزارتخانه تحمل صفر برای کارمندانی دارد که با افشاگری مرتکب سوءرفتار می‌شوند .... کارمندان فدرال هرگز نباید ایدئولوژی‌های سیاسی شخصی خود را بالاتر از دستور رییس‌جمهور منتخب مردم قرار دهند.»

قریشی به واشنگتن‌پست گفت که برای اخراجش هیچ توضیحی دریافت نکرده؛ امری که وزارت خارجه به دلیل وضعیت قراردادی او موظف به انجام آن نبوده است.

او گفت این حادثه پرسش‌های نگران‌کننده‌ای درباره موضع وزارتخانه نسبت به احتمال اخراج فلسطینی‌ها از غزه برانگیخته است و افزود: «با وجود شهرت خوب و روابط کاری نزدیک با بسیاری از همکارانم، نتوانستم از این اختلافات جان سالم به در ببرم.»

قریشی تاکید کرد زبانی که او برای بیانیه‌ رسانه‌ای پیشنهاد کرده، از زمان روی کار آمدن ترامپ در ۲۰ ژانویه بارها از سوی وزارت خارجه تایید شده بود.

یک اختلاف دیگر
واشینگتن‌پست نوشت اختلاف دیگری در داخل وزارت خارجه آمریکا، اوایل همین ماه و پس از کشته شدن انس شریف، خبرنگار الجزیره و چندین خبرنگار دیگر در شهر غزه رخ داد.

اسرائیل اعلام کرد شریف عضو حماس بوده اما الجزیره این اتهام را رد کرد.

زمانی که مقامات درباره‌ نحوه‌ واکنش وزارت خارجه آمریکا به این حادثه می‌اندیشیدند، قریشی پیشنهاد کرد جمله‌ای اضافه شود که می‌گفت: «ما برای از دست رفتن خبرنگاران سوگواری می‌کنیم و به خانواده‌هایشان تسلیت می‌گوییم.»

مدیریت وزارت خارجه در ایمیلی به تاریخ ۱۰ اوت با این جمله مخالفت کرد.

در این ایمیل آمده است: «نیازی به پاسخ نیست. اگر از اقدامات این فرد مطمئن نباشیم، نمی‌توانیم تسلیت بفرستیم.»

یکی از مخالفان اصلی قریشی در وزارت خارجه، دیوید میلستین بوده که مشاور ارشد مایک هاکبی، سفیر ایالات متحده در اسرائیل است.

واشینگتن‌پست بنا به گفته‌ مقامات آگاه نوشت که میلستین به‌ قصد دفاع از دولت اسرائیل با کارکنان وزارتخانه درگیر می‌شده است.

میلستین به درخواست اظهار نظر پاسخ نداده است اما پیگوت انتقادها از میلستین را محکوم کرد و او را «مدافعی ارزشمند برای سیاست‌های دولت ترامپ و مردم آمریکا» خواند.

«کارآموزی» قریشی در نایاک
واشینگتن‌پست افزود که نوع لحن ترامپ درباره اسرائیل از انتقادی تا به شدت حمایتی، متفاوت بوده و به گروه‌های مختلف اجازه داده که بگویند با او همسو هستند.

لورا لومر، یک مشاور غیررسمی ترامپ، چهارشنبه از قریشی انتقاد کرد و او را «یک جهادی مسلمان طرفدار رژیم ایران که بانایاک در ارتباط است» خواند.

قریشی گفت او در سال ۲۰۱۳ در شورای ملی ایرانیان آمریکا (نایاک) کارآموزی کرده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۲
سهراب هیچستانی - لاهه، هلند

مار در آستین خود نپروید. مزدوران و همکاران و وابستگان فکری رژیم را در هر پست و مقامی هستند بر کنار و اخراخ کنید . و بفرستید به جهنمی که آخوندها در ایران دست کرده اند.
‌پنجشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۲
۲۶
romano - تهران، ایران
کاملا کشور آزادی بیانه. شغلته، کارتم دادن مشاوره به دولته، به کشور خودت وفاداری و بر حسب وظیفه نظر کارشناسیت رو میگی بعد به خواست یک کشور ثالث از شغل منفصل میشی هزارتا حمله هم بهت انجام میشه. فکر کنم دیکتاتوریها هم از این مستقل ترند و آزادتر. البته ما اینجا ایرانیانی داریم که در کار پر کردن قفسه و پاک کردن توالت هستند و پناهنده شدن هرسال هم حداقل 1 بار ایران تردد میکنند بعد با نام مستعار نظرشون از کارشناس ارشد وزارت خارجه آمریکا بالاتره و پرو اسرائیلی ترند
‌پنجشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۵
۴۵
Momijii - توکیو، ژاپن
سهراب جان ، پس با این حساب ترامپ و ویتکاف هم که در فوریه همین گفته بقول شما مار ( قریشی ) رو بعنوان اظهار نظر در مورد غزه عنوان کرده بودند ، اونزمان مار بودند ، ولی الان تبدیل به فرشته ای برای موافقت با اشغالگریهای اسرائیل شدند !؟ غیر از منفی دادن ، اگر جوابی داشتی خواهشاً مغلطه نکن و به بیراهه نرو !!
‌پنجشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۵
۴۳
paksan - ایران، ایران
دیکتاتوری کامل و نقوذ کامل اسرائیل در حکومت آمریکا خیلی واضح هستش. یک خط در محکومیت دو پهلوی کشتن یک خبرنگار را هم تحمل نمیکنند . خبرنگاران با خیلی از افراد عکس میگیرند و مصاحبه میکنند ولی آیا این افرادی که با نتانیاهو مصاحبه و بعد عکس میگیرند عامل موساد هستند و میشه آنها را کشت؟ اگر کسی اینکار را با یکنفر از همین مجری های آمریکایی که با نتانیاهو مصاحبه میکنند و بعد عکس میگیرند بکنه آیا میشه ادعا کرد بر اساس آن عکس که عامل موساد هستش؟
‌پنجشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +200رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +143برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +133ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +127ضربه آیت‌الله سیستانی به ساختار دینی-امنیتی حکومت خامنه‌ای با یک فتوای یک جمله‌ای
  • +123درگیری شدید بین مردم و پلیس در پیست موتورسواری شیراز - ماموران عقب نشستند
  • +114انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +91همسر سقاب اصفهانی، معاون جدید رئیس‌جمهور در سانحه رانندگی درگذشت+ ویدیو
  • +88زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند
  • +87جنجال خالکوبی امضای محمدرضا شاه پهلوی بر روی دست مجتبی محرمی در برنامه زنده پرسپولیس
  • +86آقای غفوریان به جای استوری «یا امام حسین» عذرخواهی کن!