رویارویی هلیکوپتر ایرانی و ناوشکن آمریکایی؛ آیا ارتش جمهوری اسلامی باعث تغییر مسیر ناو آمریکایی شد؟

یورونیوز: رسانه‌های ایران روز چهارشنبه از تغییر مسیر یک ناوشکن آمریکایی در پی رویارویی و هشدار هلیکوپتر ارتش ایران خبر دادند. اما ساعاتی بعد، یک مقام وزارت دفاع ضمن تایید این رویارویی، ادعای رسانه‌های ایران مبنی بر تغییر مسیر ناوشکن آمریکایی را تکذیب کرد.

در گزارش خبرگزاری صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران آمده است: «در روز چهارشنبه حدود ساعت ۱۰ صبح، یک فروند ناوشکن آمریکایی به نام یو‌اس‌اس فیتزجزالد (USS Fitzgerald) قصد نزدیک شدن به آب‌های تحت نظارت جمهوری اسلامی ایران را داشت. تیم هوادریای منطقه سوم نبوت نیروی دریایی ارتش (نداجا) در سریع‌ترین زمان ممکن با هلیکوپتر بر فراز این شناور فرامنطقه‌ای به پرواز درآمد و هشداری برای دور شدن آن صادر کرد.»


صداوسیما افزود: «در پاسخ، ناوشکن آمریکایی با تهدید به هدف قرار دادن هلیکوپتر ایرانی، خواستار ترک منطقه شد. اما خلبان ایرانی به ماموریت خود ادامه داد و بار دیگر هشدار دور شدن از آب‌های ایران را تکرار کرد. در واکنش به تهدید مجدد ناوشکن آمریکایی، سامانه پدافند ارتش جمهوری اسلامی ایران وارد عمل شد و پیامی قاطع صادر کرد که هلیکوپتر نیروی دریایی تحت حمایت کامل پدافند قرار دارد و شناور آمریکایی موظف است مسیر خود را به سمت جنوب تغییر دهد. با پافشاری تیم پروازی و پشتیبانی پدافند ارتش ایران، ناوشکن آمریکایی در نهایت تسلیم شد و از آب‌های تحت نظارت جمهوری اسلامی ایران دور شد.»

ساعاتی بعد، یک مقام وزارت دفاع آمریکا ضمن تایید رویارویی ناوشکن ایالات متحده با هلیکوپتر ارتش ایران، گزارش صداوسیما مبنی بر تغییر مسیر این ناوشکن در پی هشدار ارتش را تکذیب کرد و آن را بخشی از تلاش سپاه پاسداران برای انتشار اطلاعات نادرست عنوان کرد.

این مقام آمریکایی با تاکید بر این که ناوشکن آمریکایی به هیچ‌وجه حریم دریایی ایران را نقض نکرده است، گفت: « این رویارویی هیچ‌گونه تاثیری بر ماموریت یواس‌اس فیتزجرالد نداشت و گزارش‌هایی که خلاف این را ادعا می‌کنند، نادرست بوده و تلاشی از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای نشر اطلاعات نادرست است. فرماندهی مرکزی آمریکا همچنان به عملیات ایمن و حرفه‌ای خود مطابق با هنجارها و عرف‌های شناخته‌شده بین‌المللی ادامه خواهد داد.»

او همچنین این رویارویی را «ایمن» دانست.
 

آمریکا همچنین هرگونه رفتار خصمانه، از جمله ادعای تهدید به سرنگونی هلیکوپتر توسط نیروهای آمریکایی در این رویارویی را رد کرد.

به گفته افشون استوار، استادیار مدرسه عالی نیروی دریایی آمریکا، آزار شناورهای آمریکایی توسط نیروهای ایرانی در این منطقه امر غیرعادی نیست.

به گفته او، نیروهای مسلح ایران، اعم از نیروی دریایی ارتش و نیروی دریایی سپاه پاسداران، از تاکتیک‌های مختلفی مانند به کار‌گیری قایق‌های تندرو و هواگردها برای مزاحمت استفاده می‌کنند و این هلیکوپتر نیز نمونه‌ای دیگر از همین رویکرد است.

آقای استوار گفت: «این گونه مزاحمت‌ها، علاوه بر رساندن پیام هشیاری ایران به ایالات متحده و آزمودن واکنش آن، ابزار تبلیغاتی موثری برای افکار عمومی داخلی ایران به شمار می‌رود. اما ایرانی‌ها، به‌ویژه تنها با یک هلیکوپتر نمی‌توانند ارعاب واقعی ایجاد کنند. در واقع آن هلیکوپتر ایرانی بیشتر از جانب فیتزجرالد در معرض خطر بود.»

او خاطرنشان کرد که این برخورد را نمی‌توان جدا از زمینه تنش‌آلود کنونی میان تهران و واشنگتن، به‌ویژه پس از حملات اخیر آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران دید. از دیدگاه او، چنین اقدامی ممکن است بخشی از تلاش ایران برای حفظ وجهه باشد.

استوار همچنین هشدار داد که اقدامات این‌چنینی می‌توانند خطرناک باشند و گفت: «به نظر می‌رسد ایران در این مقطع زمانی حاضر است برای به دست آوردن نوعی موفقیت تبلیغاتی اندکی بیشتر خطر کند.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۲۶
romano - تهران، ایران
در مقاله دلقک میگه چنین اقدامی ممکن است بخشی از تلاش ایران برای حفظ وجهه باشد. شاید هم برعکس باشه برای حفظ وجه آمریکاست چون ایران تیر آخر رو زد.
‌پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۵
۴۰
MrJason - جابلسا، انگلستان

هنوز نفهمیدن هلیکوپتر رییس جمهور منگلشون چطور شد سرنگون شد حالا با این ملخ های درپیت میخوان ناو امریکایی رو تهدید کنن 😂😂
‌پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۰
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

حتما ناوشکن ترسید و مثل عظما به مثل موش توی زیر زمین پنهان شد!
‌پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۴
۴۳
paksan - ایران، ایران

زدن این چرخبال قطعا میتونست کار را بسیار خطرناک و درگیری نظامی با آمریکا را تشدید کند. ارتش و سپاه دو نیروی دفاعی هستند که به نظر من برای رویارویی با آمریکا طراحی شدند نه با ماشین ترور اسرائیل. جنگهای اسرائیل جنگ نیستند بلکه روشهای ترور افراد و مردم هستش و آنها میدانند نمی توانند وارد کشوری شوند پس با ترور و زدن مردم و افراد سعی میکنند با ایجاد ناامنی از داخل آن کشور را تضعیف و ساختارهاش را بشکنند و این کار احتمالا در آینده برای بقیه دنیا هم الگو خواهد شد و به نظر میرسه بازنده بلند مدت این تغییر خودشان باشند چون گذاشتن حکومتهای دست نشانده جلوی ایجاد هسته های مردمی مقاومت را نمی گیرند و با یک شورش احتمال سرنگونی آن حکومت بدست می آید و حمایت تروری از این حکومتها خشم مردم را بیشتر میکند.
‌پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۲
۵۵
hamid4053 - اصفهان، ایران
یاد کاریکاتوری افتادم که یک خر (با ارز معذرت از خر) با مارک جمهوری منفور اشغالگر اسلامی جلوی اینه ‌ایستاده بود ولی خودش رو توی اینه شیر میدید. بابا بس کنید بچه پررویی تا کی الحق که ملاهای انگل توی اون حوزه های لواط خونه شون روشون رو از طریق سرویس دادن باز می‌کنند.
‌پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +187شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +134شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +125حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +120نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +119اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +102تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو