گزارش نیویورک‌تایمز: اسرائیل، عامل نشت گاز و آتش‌سوزی‌های سریالی در ایران

ایران اینترنشنال: روزنامه نیویورک‌تایمز به نقل از سه مقام جمهوری اسلامی که نامشان ذکر نشده، گزارش داد بسیاری از انفجارهای منتسب به نشت گاز و آتش‌سوزی‌های روزهای گذشته «اقدام خرابکارانه» و احتمالا کار اسرائیل بوده‌اند.

طی بیش از دو هفته گذشته، انفجارها و آتش‌سوزی‌های مرموزی در نقاط مختلف ایران رخ داده‌اند؛ از مجتمع‌های مسکونی و پالایشگاه‌های نفت گرفته تا جاده‌ای در نزدیکی یک فرودگاه مهم و حتی یک کارخانه کفش، همگی طعمه حریق شده‌اند.


در حالی‌ که بسیاری از شهروندان این آتش‌سوزی‌ها و انفجارها را به حملات اسرائیل نسبت می‌دهند، مقام‌های جمهوری اسلامی این حوادث را تصادفی یا ناشی از نشت گاز، زباله‌سوزی، سوختن علف‌های هرز و فرسودگی زیرساخت‌ها دانسته‌اند.

جنگ روانی یا زدن اهداف خاص
در پشت درهای بسته، سه مقام جمهوری اسلامی از جمله یکی از اعضای سپاه پاسداران، به نیویورک‌تایمز گفتند باور دارند بسیاری از این حوادث، خرابکاری بوده‌اند.

به نوشته نیویورک‌تایمز، اگرچه جمهوری اسلامی «دشمنان» زیادی دارد، اما این مقام‌ها، اسرائیل را مظنون اصلی دانسته‌اند و به سوابق این کشور در انجام عملیات مخفیانه در ایران شامل انفجار و ترور اشاره کرده‌اند.

این گمانه‌زنی‌ها به‌ویژه با وعده یک مقام ارشد اطلاعاتی اسرائیل مبنی بر اینکه عملیات در ایران، پس از جنگ ۱۲ روزه نیز ادامه خواهد داشت، شدت گرفته است.

یک مقام اروپایی که در امور ایران دخیل است نیز این حملات را خرابکارانه ارزیابی کرد و بر اساس سابقه عملیات‌های مخفی اسرائیل در ایران، آن را به این کشور نسبت داد.

او گفت اسرائیل چه به‌عنوان «جنگ روانی» و چه با «هدف زدن افراد خاص» احتمالا این خرابکاری‌ها را در ایران انجام می‌دهد.

مقام‌های جمهوری اسلامی هنوز به شکل علنی توضیحی قانع‌کننده درباره آتش‌سوزی‌های روزافزون که آن را به نشت گاز نسبت می‌دهند، ارائه نداده‌اند. این درحالی‌ست که نرخ این آتش‌سوزی‌های مشکوک و انفجارهای گازی به روزی یک تا دو مورد در سراسر کشور رسیده است.

برخی از این حوادث در مراکز حساس زیرساختی رخ داده‌اند؛ از جمله آتش‌سوزی در یک پالایشگاه بزرگ نفتی در شهر آبادان که ۲۸ تیر رخ داد و یک کشته، چندین زخمی و توقف یک خط تولید را به‌دنبال داشت.

انفجارهایی نیز در مجتمع‌های مسکونی و کارخانه‌ها رخ داده که به فضای آشفتگی و بی‌ثباتی دامن زده‌اند.

برخی از انفجارها چنان شدید بودند که دود غلیظی به هوا بلند کردند و دیوارها و سقف‌ها را فروریختند.


در قم، یکی از ساختمان‌ها طوری آسیب دیده بود که گویی بمبی در آن منفجر شده است؛ دیوارهای واحد طبقه اول فرو ریخت و شیشه‌هایش شکست. تاکسی زردرنگی که در خیابان پارک شده بود هم زیر آوار له شد.

شدت انفجار که هفت زخمی بر جا گذاشت، سراسر بلوک اطراف را در آوار پوشاند.

تهران دخیل بودن اسرائیل را نمی‌پذیرد تا ناچار به اقدام تلافی‌جویانه نشود
دو تن از مقام‌های جمهوری اسلامی به نیویورک‌تایمز گفتند به نظر می‌رسد واحدی که منفجر شد، از سوی «عوامل عملیاتی اجاره شده بود» که پس از باز گذاشتن شیر گاز اجاق و فر، ساختمان را ترک کرده‌اند؛ انگار که قصدشان ایجاد آتش‌سوزی بوده است.

نمونه‌ بالقوه مشابه دیگری، انفجار در یک مجتمع بلندمرتبه در چیتگر تهران بود که محل سکونت کارکنان قوه قضاییه جمهوری اسلامی است.

این انفجار نیز دیوارها و پنجره‌ها را تخریب کرد.

سه مقام جمهوری اسلامی گفتند احتمال می‌دهند خرابکاران «قصد ایجاد رعب در میان قضات و دادستان‌ها» را داشته‌اند.

به گفته آن‌ها، این عملیات مشابه حملاتی بود که اسرائیل پیشتر علیه متخصصان برنامه هسته‌ای ایران انجام داده بود.

یک عضو سپاه پاسداران به نیویورک‌تایمز گفت تعداد و شدت انفجارهای تقریبا روزانه، حتی اگر برخی از آن‌ها واقعا حادثه باشند، به «افزایش حس اضطراب در میان مقام‌ها و همچنین مردم» منجر شده است.

به گفته این مقام‌ها، جمهوری اسلامی نسبت به مطرح‌کردن علنی احتمال دخالت اسرائیل محتاط‌ است، زیرا «نمی‌خواهد خود را در موقعیتی قرار دهد که ناچار به اقدام تلافی‌جویانه علیه اسرائیل شود».

اسرائیل سال‌هاست عملیات مخفیانه در داخل ایران انجام داده است؛ از انفجار و حمله پهپادی به افراد و تاسیسات هسته‌ای و نظامی گرفته تا ترورها.

در مقابل، جمهوری اسلامی نیز به کشتی‌های اسرائیلی در خلیج فارس حمله کرده، به ساختمان‌هایی در عراق که با اسرائیل مرتبط‌اند موشک زده و گروه‌های مسلحی همچون حماس در غزه را تامین مالی و تسلیحاتی کرده است.

مقام‌های اسرائیلی از اظهارنظر در این زمینه خودداری کرده‌اند، اما سازمان اطلاعات اسرائیل (موساد) به‌روشنی اعلام کرده که حتی پس از آتش‌بس نیز به عملیات در ایران ادامه خواهد داد.

جمهوری اسلامی در اظهارات علنی خود تلاش کرده علت آتش‌سوزی‌ها را عوامل غیرامنیتی جلوه دهد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۶
Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
تحقیر پشت تحقیر
‌چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۱
۴۳
paksan - ایران، ایران
تخریب مغازه ها و پاساژ ها و خانه های مردم دقیقا بصورت انتقامی صورت میگیره چرا که ایست بازرسی ها کار خرابکاری اینها را مختل کرده پس به اموال مردم حمله میکنند و با آتش زدن و تخریب کسب و کار مردم دنبال جنگ روانی و ایجاد نارضایتی و به نظر من انتقام گرفتن از مردم ایران هستند. موساد در جنگ 12 روزه 80 درصد امیدوار بود که در دو هفته اول که مراکز و افراد را ترور میکنه مردم به دادش برسند و حکومت نتونه پاسخی بده و درگیر بشه به کشتار مردم ولی مردم خیانت نکردند به میهن و حامی متجاوز نشدند و به نظر من این حملات کور که با شناسایی خانه های نوساز و خالی و باز کردن شیر گاز و یا تخریب کنتر گاز و دستگاری لوله های گاز و ایجاد نشتی های عمدی و سپس رها کردن آن تا بر اثر اتفاقی منفجر شوند. یا در انبارها و سقف کاذب پاساژها و مغازه ها مواد آتش زا میگذارند و آتش میزنند و جالبه خودشونم فیلم میگیرند و گردن برق و پزشکیان می اندازند. اینها همه داره توسط مجاهدین با حمایت موساد صورت میگیره. البته مجاهدین در اینکارها تبحر داره و حتی در زمان پهلوی هم مجاهدین و چپی ها آتش زدن خانه و ماشین و بازار و. دست داشتند
‌چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۷
۵۵
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
علاوه بر گاز متان، یه گاز خطرناک دیگه جدیدا سر و‌کله اش پیدا شده به اسم گاز نتان 😀. تا نزنه هتک اینها رو پاره نکنه ول نمیکنه.
‌چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۸
۶۴
vg2000 - اسلو، نروژ
با سر کله تو اسکول پیدات شد با این تحریرهای آبکیت اسرائیل نمی‌خواستید نابود کنید برید نابود کنید دیگه چرا به ... افتادید علی گدا نمی‌خواد از سوراخ بیاد بیرون رهبر معظمت
‌چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +190شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +136شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +127حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +121نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +120اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو