پیشنهاد یک رژیم غذایی برای حل فوری مشکل بی‌خوابی

ایندیپندنت فارسی: یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف مقدار توصیه‌شده روزانه میوه در طول روز می‌تواند ظرف تنها یک روز به «تغییری معنادار» در مقابله با بی‌خوابی منجر شود.

گسستگی خواب ممکن است پیامدهای گسترده‌ای داشته باشد، ازجمله اثرات منفی بر سلامت قلب، حافظه، یادگیری و تنظیم خلق‌وخو.


مطالعات نشان داده‌اند که خواب بی‌کیفیت همچنین ممکن است با ایجاد تمایل به رژیم‌های غذایی پرچرب و پرقند، افراد را به سمت سبک زندگی ناسالم‌تری سوق دهد.

با این حال، پژوهشگران دانشگاه کلمبیا و دانشگاه شیکاگو می‌گویند که درباره تاثیر رژیم غذایی بر الگوهای خواب اطلاعات بسیار کمتری وجود دارد.

مقاله‌ای جدید، که در مجله «سلامت خواب» (Sleep Health) منتشر شده است، نشان داد که تغییر سبک زندگی، از عدم مصرف میوه به مصرف پنج واحد میوه در روز می‌تواند خواب آرام شبانه را ایجاد کند.

یافته‌های این مطالعه نخستین داده‌هایی به شمار می‌روند که ارتباط زمان‌محور میان انتخاب‌های غذایی یک روز مشخص و کیفیت خواب به‌طور عینی اندازه‌گیری‌شده همان شب را نشان می‌دهند.

اسرا تاسالی، متخصص خواب و نویسنده همکار این مقاله، گفت: «این شگفت‌انگیز است که چنین تغییر معناداری بتواند در کمتر از ۲۴ ساعت مشاهده شود.»

دکتر تاسالی گفت: «تغییرات رژیم غذایی می‌توانند رویکردی جدید، طبیعی و مقرون‌به‌صرفه برای داشتن خواب بهتر باشند.»

این بررسی بزرگسالان جوان سالمی را شامل می‌شد که مصرف روزانه غذایشان را با استفاده از یک اپلیکیشن گزارش می‌دادند و از مچ‌بندی استفاده می‌کردند که به پژوهشگران امکان می‌داد الگوهای خواب آنها را به‌طور عینی [و دقیق] اندازه‌گیری کنند.

دانشمندان به‌طور خاص بر «گسستگی خواب» تمرکز کردند، شاخصی که نشان می‌دهد فرد چند بار در طول شب بیدار می‌شود یا از خواب عمیق به خواب سبک منتقل می‌شود.

پژوهشگران دریافتند که رژیم غذایی هر روز با «تفاوت‌های معناداری» در خواب شب بعد مرتبط است.

افرادی که در طول روز میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کرده بودند خواب شبانه‌ای عمیق‌تر و پیوسته‌تر داشتند.

دانشمندان مشاهده کردند که شرکت‌کنندگانی که کربوهیدرات‌های سالم‌تری مانند غلات کامل مصرف کرده بودند نیز ظاهرا خواب بهتری داشتند.

در مجموع، پژوهشگران تخمین زدند افرادی که سهمیه توصیه‌شده پنج واحد میوه و سبزی در روز را مصرف می‌کنند، در قیاس با کسانی که میوه یا سبزی مصرف نمی‌کنند، ممکن است افزایش ۱۶ درصدی در [بهبود] کیفیت خواب را تجربه کنند.

دکتر تاسالی گفت: «۱۶ درصد تفاوتی بسیار قابل توجه است.»

دانشمندان امیدوارند تحقیقات بیشتری را در جمعیت‌های متنوع انجام دهند تا سازوکارهای زیربنایی را که می‌توانند تاثیر مثبت میوه و سبزیجات بر کیفیت خواب را توضیح دهند بررسی کنند.

آنها بر اساس جدیدترین نتایج توصیه می‌کنند که برای حفظ سلامت خواب در بلندمدت، بهتر است به‌طور منظم رژیمی سرشار از کربوهیدرات‌های پیچیده، میوه‌ها و سبزیجات مصرف شود.

ماری‌ـ‌پیر سن‌اونژ، نویسنده دیگر این مقاله، گفت: «تغییرات کوچک می‌توانند بر خواب تاثیر بگذارند. این حس قدرت و اختیار به شما می‌دهد - استراحت بهتر در کنترل شماست.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • پزشکیان: مجبور باشیم، زمستان هم برق را قطع می‌کنیم
  • حسن آقامیری: وضع سیستان وبلوچستان خرابه، یکی از حضار: تقصیر پهلویه، آقامیری: شما۴۰ساله چه غلطی کردید
  • کپسول بتنی تنها راه مجاز ورود زنان به ورزشگاه‌ از نظر علم الهدی؛ خب، مستقیم بگویید راه نمی‌دهیم!
  • نتانیاهو قرارداد ۳۵ میلیارد دلاری صادرات گاز به مصر را تأیید کرد
  • گروگان‌گیری مجدد سپاه برای مبادله زندانی؛ این بار دو شهروند کره جنوبی در ازای دونده‌های متجاوز
  • پوتین: در صورت توقف روند صلح اراضی بیشتری در اوکراین تصرف می‌کنیم
  • دانشمند هسته‌ای حامی اسرائیل چگونه کشته شد؟ تل‌آویو به دنبال ردپای تهران در قتل مشکوک ماساچوست
  • بی‌خبری از وضعیت ده‌ها معترض مشهدی؛ «گفت آن‌قدر کتک می‌خورند تا پهلوی را فراموش کنند»
  • عکس جنجالی «چشم‌بادامی» دختر شایسته فنلاند، طوفانی از اتهام نژادپرستی به‌پا کرد
  • «دشمن نقره‌ای در آشپزخانه؛ حقایق تکان‌دهنده درباره خطرات فویل آلومینیوم که کسی به شما نمی‌گوید!»