عراقچی از دریافت کلیات پیشنهادی آمریکا برای رسیدن به توافق در مذاکرات خبر داد

 وزیران خارجه ایران و عمانرادیو فردا: وزیر خارجه جمهوری اسلامی از سفر کوتاه همتای عمانی خود به تهران برای ارائه کلیات طرح پیشنهادی آمریکا در ادامه مذاکرات هسته‌ای خبر داد.

عباس عراقچی روز شنبه ۱۰ خرداد در شبکه ایکس نوشت وزیر امور خارجه عمان «امروز سفری کوتاه به تهران داشت تا کلیات طرح پیشنهادی ایالات متحده را ارائه کند؛ که پاسخ شایسته‌ای به آن داده خواهد شد».


این طرح پیشنهادی می‌تواند همان چارچوبی باشد که پیشتر گزارش شده بود ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران در حال کار بر روی آن هستند تا بر اساس آن به توافق هسته‌ای برسند.

هشتم خرداد نیز یک مقام ارشد دولت آمریکا به وال استریت جورنال گفته بود که ایالات متحده در حال آماده شدن برای ارائه یک «نقشه راه کلی» به تهران است که شامل پایان غنی‌سازی خواهد بود.

این مقام آمریکایی در عین حال افزوده بود: «اگر ایرانی‌ها این شرایط را نپذیرند، روز خوبی برای آن‌ها نخواهد بود.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، نیز یک روز پیش از رسیدن پیشنهادش به تهران بار دیگر دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران را محتمل دانست.

او شامگاه جمعه ۹ خرداد در کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «فکر می‌کنم ما شانسی برای رسیدن به توافق با ایران هم داریم. آن‌ها نمی‌خواهند بمباران شوند.»

رسیدن «نقشه راه» پیشنهادی واشینگتن به تهران در حالی است که مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا که از ۲۳ فروردین آغاز شده، پس از برگزاری دور پنجم در رم در روز دوم خرداد، ظاهراً به بن‌بست خورده است؛ بن‌بستی که به‌دلیل اصرار واشینگتن بر توقف غنی‌سازی اورانیوم در ایران و رد این خواسته توسط مقامات تهران به وجود آمده است.

با این حال در روزهای اخیر گزارش‌هایی درباره پیشنهادهایی برای شکستن بن‌بست منتشر شد و در این فاصله تهران و واشینگتن نیز در اظهارات رسانه‌ای خود بارها بر موضع قبلی خود پافشاری کرده و در عین حال تأکید کردند که مذاکرات در رسانه‌ها برگزار نمی‌شود.

دونالد ترامپ در اظهارات امیدوارانه ۹ خرداد خود اشاره دست‌کم صریحی به غنی‌سازی نکرد و بار دیگر تأکید کرد تهران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد.

با این حال ایالات متحده بارها اعلام کرده خواستار توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم در خاک ایران است و مقامات تهران نیز این خواسته را به‌شدت رد کرده‌اند.

در تازه‌ترین مورد، عباس عراقچی روز شنبه دهم خرداد بار دیگر تأکید کرد که توقف غنی‌سازی هسته‌ای «تحمیلی» است و جمهوری اسلامی «زیر بار توقف غنی‌سازی نمی‌رود».

با همه این اوصاف، همزمان با رسیدن مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا به این مرحله که فرجام آن هنوز روشن نیست، همزمان شده است با این‌که آمریکا و سه کشور اروپایی طرف برجام در تدارک تصویب قطعنامه‌ای در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستند که عدم پایبندی ایران به تعهدات پادمانی‌اش را اعلام کند.

در همین راستا، آسوشیتدپرس از گزارش رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره همکاری ناکافی ایران در زمینه نظارت بر برنامه هسته‌ای‌اش خبر داد.

در این گزارش آمده: «در حالی‌که ایران به همکاری با آژانس در امور مربوط به اجرای پادمان‌های معمول ادامه می‌دهد، اما در چند زمینه همکاری ایران ناکافی بوده است.»

ساعاتی پس از انتشار این گزارش، وزارت خارجه جمهوری اسلامی و سازمان انرژی اتمی ایران در بیانیه‌ای مشترک گفتند این گزارش «با اهداف سیاسی از طریق فشار بر آژانس تهیه شده است».

در حال حاضر و بر اساس گزارش محرمانه‌ای که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تهیه و آسوشیتدپرس آن را نقل کرد، حکومت ایران طی ماه‌های اخیر میزان ذخایر اورانیوم با غنای نزدیک به سطح تسلیحاتی خود را باز هم افزایش داده است.

بر اساس این گزارش، تا ۲۸ اردیبهشت، ایران ۴۰۸.۶ کیلوگرم اورانیوم با غنای تا ۶۰ درصد ذخیره کرده که افزایشی نزدیک به ۱۳۴ کیلوگرم نسبت به گزارش پیشین آژانس نشان می‌دهد.

بر پایه گزارش‌های آژانس، ایران تنها کشور غیرهسته‌ای در جهان است که اورانیوم را تا سطح ۶۰ درصد غنی‌سازی می‌کند؛ سطحی که فاصله‌ای اندک با غنای ۹۰ درصدی مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته‌ای دارد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +190شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +138شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +128حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +122نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +121اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو