معاون امنیتی وزیر کشور بریتانیا: تروریستی خواندن سپاه پاسداران به‌طور جدی در دست بررسی است

ایران اینترنشنال: در پی انتقاد لیزا اسمارت، نماینده پارلمان بریتانیا از تعلل دولت در «تروریستی اعلام کردن» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دن جارویس، معاون امنیتی وزیر کشور بریتانیا، گفت این موضوع در حال بررسی جدی است و دولت در صورت لزوم، از انجام اقدامات جدید دریغ نخواهد کرد.

به گفته جارویس، وزارت کشور بریتانیا در حال بررسی امکانات قانونی برای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی است و گزارش این بررسی‌ها به زودی منتشر خواهد شد.


او گفت: «پس از دستگیری دو گروه ایرانی به وسیله پلیس مبارزه با تروریسم در عملیات‌های جداگانه آخر هفته گذشته، سفیر ایران در انگلیس احضار خواهد شد.»

روزنامه بریتانیایی تلگراف سه‌شنبه ۱۵ اردیبهشت به‌نقل از منابع مطلعی که نامشان را اعلام نکرد، گزارش داد یکی از هفت شهروند ایرانی که به تازگی در عملیات پلیس ضدتروریسم بریتانیا بازداشت شدند، روابط «بسیار نزدیکی» با حکومت ایران دارد و بسیار «بانفوذ» است.

پلیس ضدتروریسیم بریتانیا شنبه ۱۳ اردیبهشت در جریان دو عملیات جداگانه، هشت نفر از جمله هفت شهروند ایرانی را در نقاط مختلف این کشور بازداشت کرد.

تاکنون نه پلیس و نه رسانه‌های بریتانیا نام بازداشت‌شدگان را فاش نکرده‌اند یا مشخصاتی بیش از سن بازداشت‌شدگان و محل بازداشت آنان ارائه نداده‌اند.

جارویس چهارشنبه گفت که حساسیت‌ بر سر تهدیدات حکومتی، از جمله تهدیدات جمهوری اسلامی، باعث شده تا جاناتان هال، بازرس مستقل قوانین تروریسم، مامور بررسی چارچوب حقوقی مقابله با تروریسم در این زمینه شود.

به گفته او، هال بررسی خود را به پایان رسانده و دولت در حال مطالعه دقیق این گزارش است: «این گزارش به‌زودی منتشر خواهد شد و چنانچه نیاز به اصلاحات و اقدامات جدید باشد، دولت بدون تردید آن را دنبال خواهد کرد.»

معاون امنیتی وزیر کشور همچنین از همکاری نزدیک وزارت کشور و وزارت خارجه برای افزایش تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی خبر داد: «ما تلاش می‌کنیم پاسخ‌هایمان تا حد امکان هماهنگ و یکدست باشد. این موضوع قطعا مورد توجه وزارت خارجه قرار گرفته و من نیز در این خصوص همکاری دارم.»
از سوی دیگر پلیس بریتانیا ۱۵ اردیبهشت اعلام کرد حکم بازداشت موقت برای چهار تبعه ایرانی در تحقیقات مربوط به تروریسم در بریتانیا تا ۲۰ اردیبهشت تمدید شد و یک تبعه ایرانی دیگر با قید وثیقه و شرایط خاص آزاد شده است.

سه ایرانی دیگر در تحقیقات مشابه تا ۲۰ اردیبهشت در بازداشت هستند.

این تحقیقات از سوی واحد مقابله با تروریسم پلیس بریتانیا انجام شده و این افراد به ظن ارتکاب جرائم تروریستی بازداشت شده‌اند.

پنج مردی که شنبه در قالب عملیاتی از پیش برنامه‌ریزی‌شده در سطح ملی بازداشت شده‌اند، عبارتند از: مردی ۲۹ ساله که در منطقه سوئیندون دستگیر شد، مردی ۴۶ ساله که در غرب لندن دستگیر شد، مردی ۲۹ ساله که در منطقه استاک‌پورت دستگیر شد، مردی ۴۰ ساله که در منطقه راچدیل دستگیر شد و مردی ۲۴ ساله که در منطقه منچستر دستگیر شد.

همه این پنج نفر که تبعه ایران هستند، به ظن «تدارک برای انجام اقدام تروریستی» بر اساس بند پنج قانون تروریسم سال ۲۰۰۶ دستگیر شده‌اند.

چهار نفر از این افراد تحت قانون مبارزه با تروریسم در بازداشت باقی ماندند و نفر پنجم تا تاریخی در ماه می آزاد شده است.

مهلت بازداشت چهار تبعه ایرانی دست‌کم تا شنبه آینده، ۲۰ اردیبهشت خواهد بود و در این فاصله از آن‌ها بازجویی بیشتر خواهد شد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۷
Munchen - مونیخ، آلمان

ببینیم بالاخره حاضر میشید منافع و مذاکره و مماشات رو کنار بگذارید و این هیولای جنایتکار و تروریست محض رو در لیست تروریستی بگذارید؟ مزخرف ترین کشور اروپا از نظر سیاسی همین انگلیسه.یک زمان بروبیایی داشتند و قدرت،الان سالهاست افول کردند و فقط دنبال حفظ ظاهر.
‌چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۱۲
۲۶
romano - تهران، ایران
ببینید کی گفتم ج ا یک چیزی مثل احمد الشرع و طالبان میمونه که سال ۵۷ با ایر فقانس پست شد. اینها همه چرته باور نکنید نیم قرن شده (آقا نیم قرن تو نیم قرن فقط ۲ تا جنگ جهانی کردن). اینها الان روسیه تو لیست هزار چیز گذاشتن دارن میرن زیر همون لحاف باهاش. به کت و شلوارشون نگاه نکنید اینها هم روی دیگه سکه تهرانند اینها هم دزدند. راه حل تغییرات کسی نیست غیر از ملت بزرگ ایران اگر غم لشکر انگیزد که خون عاشقان ریزد من و ساقی بهم تازیم و بنیادش براندازیم.
‌چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۲:۲۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +200شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +148شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +136حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +123اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +106شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم