تهران از پاریس خواست درمورد بازداشت یک زن ایرانی در شهر لیون توضیح بدهد

یورونیوز: تهران از پاریس خواست درباره بازداشت یک زن ایرانی در فرانسه که چند هفته است خبری از او در دست نیست، توضیح بدهد.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: «امیدواریم که هرچه زودتر دولت فرانسه در راستای حقوق بین‌الملل و تبعیت از آن امکانات کنسولی را برای این شهروند ایرانی فراهم کند و مشخص کند که که چرا این شهروند ایرانی بازداشت شده است.»


او در یک نشست خبری در پاسخ به خبرنگاران گفت: «این شهروند ایرانی چندین هفته است که بازداشت شده و اجازه دسترسی کنسولی به او داده نشده است.»

آقای بقای افزود: «از طریق سفارت ایران در پاریس و سفارت فرانسه در تهران پیگیر این موضوع هستیم و بخش کنسولی ما چند روز پیش بار دیگر در این ارتباط با سفارت فرانسه در تهران تعاملات و رایزنی‌هایی داشت.»

اما خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که وزارت خارجه فرانسه تاکنون نسبت به این اخبار اظهارنظری نکرده است.

نشریه فرانسوی لوپوئن چند روز پیش در گزارشی اختصاصی نوشت یک زن ایرانی به نام «مهدیه اسفندیاری» در شهر لیون فرانسه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

این زن ۳۵ ساله فارغ‌التحصیل رشته زبان فرانسه حدود هشت سال است که در شهر لیون زندگی می‌کند. به گزارش این نشریه او اوایل مارس امسال توسط پلیس فرانسه بازداشت شد، اما تاکنون مقام‌های فرانسوی دلیل رسمی بازداشت یا اتهامات وارده را اعلام نکرده‌اند.

خانواده مهدیه اسفندیاری که پس از مدت‌ها بی‌خبری از وضعیت او نگران شده بودند، موضوع را به اطلاع مقامات ایرانی رساندند و ایران در نهایت از طریق مقامات فرانسوی مطلع شده که او بازداشت شده است.

این پرونده در حالی خبرساز شده که روابط تهران و پاریس در سال‌های اخیر با تنش‌هایی همراه بوده است. در حال حاضر نیز چند شهروند فرانسوی در زندان‌های ایران در بازداشت هستند.

«سیسیل کولر» و شریک زندگی‌اش «ژاک پاریس»، دو شهروند فرانسوی که در سال ۲۰۲۲ در جریان سفری به ایران بازداشت شدند، از سوی تهران به جاسوسی متهم شده‌اند؛ اتهامی که خانواده‌هایشان آن را رد می‌کنند.

در ماه مارس گذشته نیز «اولیویه گروندو»، شهروند فرانسوی که از اکتبر ۲۰۲۲ در ایران در بازداشت بود، آزاد شد.

یک شهروند دیگر فرانسوی که نامش فاش نشده و مدتی در حبس خانگی به‌سر می‌برد نیز اخیرا اجازه یافت ایران را ترک کند.

جمهوری اسلامی، شهروندان ایرانی دوتابعیتی و اتباع خارجی را معمولا با اتهام‌هایی چون «اقدام علیه امنیت ملی» و «جاسوسی» بازداشت و به مجازات‌های سنگین محکوم می‌کند، اما مدارک و شواهد روشنی برای اثبات این اتهام‌ها ارائه نمی‌دهد.

دولت‌های غربی، گروه‌های حقوق بشری و خانواده‌ این زندانیان ایران را به «دیپلماسی گروگانگیری» متهم کرده‌اند؛ اتهامی که جمهوری اسلامی آن را رد می‌کند.

ژان-نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه چند روز پیش در مجلس ملی این کشور اعلام کرد که کشورش قصد دارد برای پیگیری پرونده بازداشت شهروندان فرانسوی در ایران، علیه جمهوری اسلامی ایران نزد دیوان بین‌المللی دادگستری شکایت کند و تحریم‌هایی را علیه تهران به تصویب اتحادیه اروپا برساند. پاریس جمهوری اسلامی را به «نقض حق حمایت کنسولی» از فرانسوی‌های زندانی در ایران متهم کرده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +190شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +136شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +127حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +121نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +120اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو