درخواست از ترامپ: برگرداندن بودجه فدرال دانشگاه پرینستون به‌شرط اخراج حسین موسویان

ایران اینترنشنال: سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای، با استقبال از تعلیق بودجه ۲۱۰ میلیون دلاری بودجه فدرال دانشگاه پرینستون، از دونالد ترامپ رییس‌جمهوری آمریکا خواست که بازگرداندن این بودجه را به قطع همکاری این دانشگاه با حسین موسویان، سفیر سابق جمهوری اسلامی در آلمان، مشروط کند.

به‌گفته این سازمان جمهوری اسلامی بزرگ‌ترین حامی دولتی یهودستیزی است و به‌همین دلیل، یک مقام ارشد سابق حکومت ایران باید در دانشگاه پرینستون فعالیت کند.


علاوه بر سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای، شماری از فعالان سیاسی، مدنی و خانواده‌های دادخواه نیز پیش از خواستار اخراج حسین موسویان از دانشگاه پرینستون شده بودند. انجمن علمی محققان آمریکا نیز در ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ از دانشگاه پرینستون خواست فورا حسین موسویان، دیپلمات پیشین جمهوری اسلامی و از مذاکره‌کنندگان پیشین حکومت ایران را برکنار کند.

پیش از آن نیز شبکه فاکس نیوز در در ۲۸ آبان ۱۴۰۲ گزارش داده بود که کمیته آموزش کنگره آمریکا تحقیقات خود را درباره ارتباط دانشگاه پرینستون با حسین موسویان، دیپلمات پیشین جمهوری اسلامی و از نزدیکان حکومت، آغاز کرده است. موسویان در شهریور سال جاری در نشست سالیانه فرماندهی استراتژیک آمریکا سخنرانی کرد.

بر اساس این گزارش، کمیته آموزش و نیروی کار مجلس نمایندگان آمریکا که نفوذ زیادی در کنگره دارد روز پنجشنبه تحقیقاتی را درباره نقش موسویان ر دانشگاه پرینستون آغاز کرد، زیرا موسویان متهم به پیشبرد منافع جمهوری اسلامی است و جمهوری اسلامی نیز از گروه‌های تروریستی حمایت می‌کند.

رسانه آمریکایی سمافور نیز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت سال گذشته در گزارشی تحقیقی به روابط نزدیک دانشگاه پرینستون با مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر پرداخت.

بر اساس این گزارش، پس از شکستن یخ روابط تهران و واشینگتن در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما، دانشگاه پرینستون با استفاده از این فرصت، قصد داشت نقش یک بازیگر محوری را در ترمیم روابط حکومت ایران و ایالات متحده ایفا کند.

به‌نوشته سمافور، این دانشگاه مرکز مطالعات ایران را تاسیس کرد، یک دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی را در ساختار خود پذیرفت و برنامه تبادل دانشجو با ایران به راه انداخت.
توقف ۲۱۰ میلیون دلار بودجه فدرال دانشگاه پرینستون در پی تحقیقات درباره یهودستیزی
دولت دونالد ترامپ سه‌شنبه ۱۲ فروردین اعلام کرد که در جریان تحقیق درباره اتهامات یهودستیزی در دانشگاه پرینستون، مبلغ ۲۱۰ میلیون دلار بودجه فدرال این دانشگاه را به حالت تعلیق درآورده است.

یک مقام دولتی به پایگاه خبری دیلی کالر (Daily Caller) گفت: «دانشگاه پرینستون سیاست‌های نژادپرستانه و یهودستیزانه را تداوم بخشیده است.»

او افزود که این تصمیم به معنای پایان تحقیقات در این زمینه نیست، بلکه بررسی‌ها همچنان ادامه دارد.
تحقیقات گسترده درباره یهودستیزی در دانشگاه‌های آمریکا
وزارت آموزش آمریکا در اوایل این ماه، ۶۰ دانشگاه و کالج را به دلیل اتهامات تبعیض و آزار یهودیان مورد بررسی قرار داد و هشدار داد که ممکن است بودجه فدرال آن‌ها قطع شود.

در همین راستا، سازمان اتحادیه ضد افترا (ADL) سال گذشته به نحوه رسیدگی دانشگاه پرینستون به یهودستیزی، نمره مردودی (F) داد.

بر اساس گزارش دیلی کالر، تحقیق درباره یهودستیزی در دانشگاه پرینستون در دوران دولت بایدن آغاز شد. این بررسی‌ها از آوریل ۲۰۲۴ و در پی شکایت زکری مارشال، سردبیر پایگاه محافظه‌کار کمپوس رفرم (Campus Reform) آغاز شد.
شکایت علیه پرینستون و اعتراضات ضد اسرائیلی
مارشال در شکایت خود به وزارت آموزش آمریکا، به تجمع اعتراضی ضد اسرائیلی در ۲۵ اکتبر ۲۰۲۳ در دانشگاه پرینستون اشاره کرد که تنها چند هفته پس از حمله حماس به اسرائیل برگزار شده بود.

وی مدعی شد که در این تجمع، شعارهایی مانند «انتفاضه» و «آپارتاید باید آجر به آجر فرو بریزد» سر داده شد.

مارشال در شکایت خود نوشت: «این شعارهای خشونت‌آمیز، جنایات حماس علیه مردم اسرائیل، از جمله قتل، تجاوز و گروگان‌گیری را نادیده می‌گیرد.»
تعلیق بودجه دانشگاه‌ها و تحقیقات گسترده دولت ترامپ
وزارت آموزش و دانشگاه پرینستون هنوز به این گزارش واکنشی نشان نداده‌اند.

کارگروه مشترک دولت ترامپ برای مقابله با یهودستیزی، که شامل وزارت آموزش، وزارت بهداشت و خدمات انسانی و اداره خدمات عمومی می‌شود، پیش‌تر نیز ۴۰۰ میلیون دلار از بودجه دانشگاه کلمبیا را به‌دلیل اتهامات مشابه مسدود کرده بود.

دانشگاه کلمبیا برای بازگرداندن بودجه فدرال خود با پذیرش ۹ شرط موافقت کرده است. دولت ترامپ در حال بررسی این اصلاحات برای تصمیم‌گیری درباره بازگرداندن این بودجه است.

علاوه بر این، دولت ترامپ دوشنبه ۱۱ فروردین اعلام کرد که در حال بررسی بیش از ۸.۷ میلیارد دلار بودجه فدرال اعطا شده به دانشگاه هاروارد است.

بررسی‌های وزارت آموزش همچنین شامل ۲۵۵ میلیون دلار قراردادهای فدرال دانشگاه هاروارد می‌شود.
استناد به قانون حقوق مدنی برای تعلیق بودجه
دولت ترامپ برای متوقف کردن کمک‌های مالی فدرال به دانشگاه‌های مورد اتهام، از بند ششم قانون حقوق مدنی آمریکا استفاده کرده است. این قانون مؤسسات آموزش عالی را از دریافت کمک‌های مالی دولتی در صورت مشارکت در تبعیض نژادی، مذهبی یا ملیتی منع می‌کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۵
hamid4053 - اصفهان، ایران
خنده داره که یک مقام جمهوری منفور اسلامی به راحتی در یک دانشگاه در امریکا فعالیت داره و دولت امریکا حالا تهدید کرده که بودجه اش را قطع خواهد کرد.دمکراتی تا کجا؟؟ ایا جمهوری منفور و ضد مردمی اسلامی اجازه چنین فعالیتی به یک امریکایی در کشور تحت اشغالشون ایران میدهد؟
‌پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۳:۵۹
۳۷
Munchen - مونیخ، آلمان
نتیجه نفوذ ایدئولوژی چپ ها و وک هاست با حمایت غولهای سرمایه داری مثل جورج سوروس که راه رو برای نفوذ اینها هم باز کردند.مثل وقتی اینجا تو شب کریسمس تو مهمترین میدون میبینی شهر مهاجرهای مسلمون جمع میشن جلوی درخت کریسمس عرعر قرآن ثو نوحه خونی پخش میکنند و پرچم نکبت فلسطین میبندند.
‌پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • بازدید دختر و داماد پزشکیان از فروشگاه «تاربیا» در قزاقستان در طی سفر رسمی مسعود پزشکیان به این کشور
  • رحیم پور ازغدی: در پیاده روی اربعین من پسر ماندلا و پسر چگوارا را دیدم که برای زیارت حسین آمده بودند
  • حسین مرعشی در مورد به خیابان آمدن «مردم گرسنه» در پی بحران مواد غذایی هشدار داد
  • «قهرمان حقیقی» حمله سیدنی؛ «احمد الاحمد» مهاجم را با دست خالی متوقف کرد
  • از دنیای ورزش تا بازیگری؛ کریستیانو رونالدو ممکن است در «سریع و خشن ۱۱» در کنار وین دیزل ظاهر شود
  • بانگی که از خراسان برخاست؛ این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی
  • ترس حکومت از تبریز؛ بازی تراکتور و پرسپولیس در ورزشگاه ۳هزار نفری
  • ابراز نگرانی بقایی از احتمال عدم صدور ویزا برای اعضای تیم فوتبال ایران در جام جهانی آمریکا
  • خشم اسرائیل از استرالیا؛ «هشدارهای موساد درباره ایران نادیده گرفته شد»
  • رد پای تهران در «حمله خونین سیدنی»؛ مقام اسرائیلی: منشأ حمله مرگبار به یهودیان، ایران است
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +200شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +148شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +136حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +124اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم