رژیم غذایی جدید هاروارد احتمال سلامت بدن در ۷۵ سالگی را دوبرابر می‌کند

ایندیپندنت فارسی: سال ۲۰۲۵ است و گویا هنوز هم نتوانسته‌ایم برسر اینکه کدام رژیم غذایی- گیاهی، کتو یا مدیترانه‌ای- «بهترین» است به توافق برسیم. البته کارشناسان معتقدند که «بهترین» یا حتی «سالم‌ترین» رژیم غذایی رژیمی است که به اهداف شخصی شما، چه کاهش وزن چه کمک به محیط زیست، نزدیک باشد.

اگر هدفتان این است که تا اوایل دهه ۷۰ زندگی‌تان سالم باشید، هاروارد برای دست‌یابی به این هدف رژیم غذایی جدیدی معرفی کرده است. رژیم غذایی جدید هاروارد به‌تازگی در قالب مطالعات طولی در نشریه «پزشکی طبیعت» (Nature Medicine) منتشر شده و جایزه برتر را کسب کرده است.


محققان در این مطالعه داده‌های بیش از ۱۰۵ هزار فرد ۳۹ تا ۶۹ ساله را طی ۳۰ سال بررسی کردند و متوجه شدند افرادی که از رژیم «شاخص تغذیه سالم جایگزین» (AHEI) پیروی کرده‌اند ۸۶ درصد بیشتر بختیار بودند که در ۷۰ سالگی سالم باشند، این درصد در ۷۵ سالگی دو برابر بود.

به گزارش نیویورک‌پست، محققان دانشکده بهداشت عمومی هاروارد تی‌.‌اچ چان «شاخص تغذیه سالم جایگزین» را به جای «شاخص تغذیه سالم» (HEI) پیشنهاد کردند. با آنکه هر دوی این روش‌ها ماهیت مشابهی دارند، وزارت کشاورزی ایالات متحده، شاخص تغذیه سالم را طراحی کرد تا مطابقت رژیم غذایی آمریکایی‌ها با دستورالعمل‌های غذایی توصیه‌شده را اندازه‌گیری کند. از سوی دیگر، «شاخص تغذیه سالم جایگزین» بیشتر بر پیشگیری از بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، سرطان و دیابت تمرکز دارد.

«شاخص تغذیه سالم جایگزین» بیش از «شاخص تغذیه سالم» بر چربی‌های سالم، آجیل و حبوبات تاکید دارد و مصرف متعادل الکل در آن مجاز است. این رژیم غذایی همچنین بر مصرف میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل تکیه دارد و مصرف کمتر گوشت‌های قرمز و فرآوری‌شده و نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر را - که هر دو در درازمدت برای سلامت قلب مضرند - توصیه می‌کند.

دانشگاه هاروارد در وبسایت رسمی‌اش به افرادی که می‌خواهند از رژیم «شاخص تغذیه سالم جایگزین» پیروی کنند توصیه می‌کند که وعده‌‌های سبزیجات را در رژیم غذایی‌شان بگنجانند. همچنین توصیه می‌کند که سیب‌زمینی و سیب‌زمینی سرخ‌کرده را کنار بگذارند و از نوشیدن بیش از حد آبمیوه که خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد پرهیز کنند. در این رژیم غذایی همچنین مصرف غلات تصفیه‌شده به حداقل می‌رسد و به جای آن از غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای و کینوا استفاده می‌شود؛ دست‌کم باید روزانه یک وعده پروتئین گیاهی مصرف کرد و هر هفته یک‌ وعده ماهی خورد و به جای کره از روغن زیتون استفاده کرد.

فرانک هو، نویسنده این مطالعه و رئیس بخش تغذیه دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، گفت که ما از چند وجه به این موضوع نگاه می‌کنیم و از خودمان می‌پرسیم که قابلیت افراد برای زندگی مستقل و لذت بردن از کیفیت خوب زندگی در دوران پیری چگونه با رژیم غذایی بهبود می‌یابد؟

این مطالعه نشان داد که ۹.۳ درصد شرکت‌کنندگان، یعنی حدود ۹ هزار و ۷۷۱ نفر، تا ۷۰ سالگی از نظر سلامت شناختی و جسمی در وضعیت خوبی قرار داشتند. محققان با این نتایج متوجه شدند که ممکن است رژیم غذایی مبتنی بر گیاهان در کنار مصرف متعادل غذاهای حیوانی سالم به سلامت کلی دوران سالمندی کمک می‌کند و در شکل گرفتن دستورالعمل‌های غذایی آینده موثر باشد.

با آنکه «شاخص تغذیه سالم جایگزین» در میان دیگر مطالعات پیروز شد، متخصصان می‌گویند که پایبندی به هر رژیم غذایی سالم پیری سالم‌تری را به همراه خواهد داشت. به باور محققان، رژیم غذایی یکسانی برای تمامی افراد وجود ندارد و باید با نیازها و ترجیحات فرد سازگار باشد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • عذرخواهی سیامک انصاری مجری و سعید طالبی کارگردان برنامه‌ «بازمانده» از مردم
  • ته چین خوردن کاردار سفارت آلمان در تهران و صحبت در مورد وضعیت ویزا و سفیر جدید آلمان صحبت می کند
  • ورود بابک زنجانی به جنگ خامنه‌ای با روحانی بر سر جانشینی: این آرزو را به گور خواهد برد
  • پایان موشک‌های چند میلیون دلاری؟ چین موشکی از جنس بتن ساخت که از یک خودروی لوکس هم ارزان‌تر است
  • تخت جمشیدِ دیگر: تصاویر نایاب حفاری باستان‌شناس آلمانی
  • پیش‌بینی عباس عبدی از اتفاقات آینده: بعید میدونم حکومت ایران به راحتی وارد سال ۱۴۰۵ بشه
  • عبدالرحیم سلیمانی اردستانی، روحانی شیعه‌ای که با ادعا درباره وفات فاطمه دختر پیامبر در ایران جنجال به پا کرد
  • زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند
  • امید کمرون فرخزاد، پزشک و مخترع ایرانی-آمریکایی کیست؟
  • مرگ از بیخ گوش گذشت! کابین کامیون آویزان شد، امدادگران جان راننده را خریدند
  • +189رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +137برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +129ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +125ضربه آیت‌الله سیستانی به ساختار دینی-امنیتی حکومت خامنه‌ای با یک فتوای یک جمله‌ای
  • +118درگیری شدید بین مردم و پلیس در پیست موتورسواری شیراز - ماموران عقب نشستند
  • +109انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +91همسر سقاب اصفهانی، معاون جدید رئیس‌جمهور در سانحه رانندگی درگذشت+ ویدیو
  • +86زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند
  • +83آقای غفوریان به جای استوری «یا امام حسین» عذرخواهی کن!
  • +74هشدار ابطحی به ایرانیان خارج : تو رو خدا دعوت دولت به برگشت رو جدی نگیرید اعتبارش فقط تا فرودگاه امامه