روایت محمد هاشمی رفسنجانی ازاجازه پخش آثار شجریان و ترانه گوگوش برای خمینی

روایت محمد هاشمی رفسنجانی از اجازه پخش آثار شجریان و ترانه گوگوش برای خمینی
رادیو فرانسه: محمد هاشمی رفسنجانی در گفت و گویی اعلام کرده که در زمان ریاست وی محمدرضا شجریان اجازه پخش آثارش از جمله «ربنا» را داده است. وی همچنین گفته که گوگوش «با چادر مشکی» به دفتر او آمده و گفته که ترانه ای برای آیت الله خمینی خوانده و مایل است آن را اجرا کند.

محمد هاشمی رفسنجانی، ریاست اسبق سازمان صدا و سیما در گفت و گویی مفصل با خبرگزاری ایسنا از دوران ریاست خود بر این سازمان گفته است.


وی که در فاصله سالهای ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۲رییس این سازمان بود می گوید که چون در دوران جنگ بوده تلویزیون و رادیو می بایست فقط به موضوعاتی می پرداختند که در جهت تقویت جوان ها برای رفتن به جبهه ها باشد.

وی می گوید: «برخی بحث‌ها، به‌خصوص آن‌هایی که توسط شخصیت‌هایی مثل آقای کیانوری یا بنی‌صدر مطرح می‌شد، حرف‌هایی بودند که می‌توانستند جوان‌ها را تحت تأثیر قرار دهند و شاید حتی باعث تردید در جبهه شوند.

در شرایط جنگی، چنین فضاهایی مناسب نبود. سیاست کلی این بود که رسانه باید در جهت تقویت روحیه جنگ باشد، نه ایجاد تردید.»

وی همچنین گفته که تقریبا سی قسمت از هزاردستان به دلیل عدم «همخوانی» برخی روایت های مربوط به رضا شاه و محمدرضا شاه با جمهوری اسلامی حذف شده است.

وی همچنین درباره حذف برخی شخصیت ها از صدا و سیما بعد از انقلاب گفته که «افرادی که قبل از انقلاب در رسانه فعالیت داشتند، باید متناسب با شرایط جدید و ارزش‌های انقلاب کار می‌کردند.»

یکی از این شخصیت ها احترام برومند بوده که محمد هاشمی رفسنجانی می گوید که از این موضوع چیزی به خاطر ندارد.

وی اما درباره فعالیت مرضیه برومند خواهر او توضیح داده که «مرضیه برومند با اینکه گرایش‌های چپ داشت؛ اما فردی منصف و کارگردانی حرفه‌ای بود. او «مدرسه موش‌ها» را ساخت که برنامه‌ای جذاب برای کودکان بود. منتها برداشت‌هایی درباره آن شد. برخی معلمان احساس کردند که این برنامه به نوعی آنها را مسخره کرده و پیش آقای  منتظری شکایت کردند.»

وی همچنین درباره پخش آثار محمدرضا شجریان می گوید که این کار با اجازه او انجام شده و حتی درباره پخش «ربنا» اجازه داده است.

به گفته وی شجریان در دیداری به او گفته که «صداوسیما خدمت بزرگی به موسیقی کرده، چراکه موسیقی‌های سطح پایین را کنار گذاشته و موسیقی اصیل ایرانی را زنده کرده است. او گفت که حالا موسیقی‌ای که در تلویزیون پخش می‌شود، موسیقی اصیل ایرانی است و خودش هم در همین سبک فعالیت دارد. بعد هم اجازه داد که ربنایش را از تلویزیون پخش کنیم.»

این اظهارات در حالی است که محمدرضا شجریان بارها نسبت به پخش ربنا از تلویزیون به ویژه بعد از وقایع سال ۸۸ در ایران اعتراض کرد و آن را اقدامی خودسرانه خواند.

رییس اسبق صدا و سیما همچنین درباره تسویه حساب مالی با هنرمندان قبل از انقلاب می گوید که این کار با گوگوش هم انجام گرفته است: «یک روز دیدیم که گوگوش با چادر مشکی به دفتر ما آمد که پولش را بگیرد. خیلی خوشحال شد وقتی چک را گرفت. همانجا گفت «من برای آقا (آیت الله خمینی) یک ترانه خواندم، می‌خواهید برایتان بخوانم؟» که ما از ایشان تشکر کردیم و اجازه خواندن ندادیم. »

گوگوش در گفت و گو با هما سرشار منکر خواندن این ترانه به نام «آقاجون» برای آیت الله خمینی شده و ادعا کرده که آن را برای پدر یکی از دوستانش خوانده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۰
Tornado1 - استانبول، ترکیه
شجریان گفت صدا و سیما آثار مرا پخش نکند به غیر از ربنا
جمعه ۰۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۳:۰۲
۵۴
bachchetehroon - ونکوور، کانادا
این برادر خر در چمن رفسنجانی هم مثل اخوی خاطره!! سازش یاد گذشته افتاده که کارنامه کثیفش در تلویزیون را توجیه کند که آن را به لجن کشیدند. خانم گوگوش البته شاه ماهی موسیقی ایران بوده و هست ولی از لحاظ اخلاقی و فرصت طلبی متاسفانه کارنامه خیلی قشنگی نداره.
جمعه ۰۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۱
۴۵
Adamat7775 - خارکف، اوکراین
۱) ربنا اثر نیست، بلکه آلودگی‌ صوتی است. - ۲) بهترین دوران صدا و سیمای پس از ۵۷ در ایران، مربوط به همین دوره‌ی ۱۲ساله‌ی ریاست آقای محمد هاشمی رفسنجانی می‌باشد (۱۳۶۰ - ۱۳۷۲). - تولیدات صدا و سیما در قالب سریال‌های فاخر ایران در دوران ایشان انجام شد، و پس از آن (یعنی پس از ۱۳۷۲)، آن سطح کیفی‌ ممتاز، دیگر تکرار نشد. - ساخت سریال‌های زرین و ماندگاری همچون؛ "هزار دستان - یادگار ماندگار علی‌ حاتمی‌"، "آینه - فصل اول و دوم به‌کارگردانی دکتر غلام‌حسین لطفی‌"، "بوعلی سینا - به‌کارگردانی کیهان رهگذار"، "امیر کبیر - به‌کارگردانی سعید نیک‌پور"، "ازدواج پرماجرا - به‌کارگردانی منوچهر پوراحمد"، "چراغ خانه - به‌کارگردانی منوچهر پوراحمد"، "مهمان - به‌کارگردانی خسرو ملکان"، و همچنین مجموعه‌های تلویزیونی ویژه‌ی کودکان و نوجوانان در طول دهه‌ی شصت ، و همچنین پخش فیلم‌های خوب سینمای فرانسه و ایتالیا در تلویزیون دوران دهه‌ی شصت (آثاری بسیار جاودان همچون فیلم ایتالیایی "کا‌او‌س" و فیلم فرانسوی "پروانه روی شانه").
جمعه ۰۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۲
۵۴
bachchetehroon - ونکوور، کانادا
خلایق هرچه لایق. پخش آثار فاخر! سربازهای عالی؟؟ فیلمهای برتر سینمای ایتالیا و فرانسه . یادم میاد یک دفعه حدود سال ۶۴ ، به فیلم ایتالیای را سر و ته پخش کرده بودند( سروته!!)، . محمد هاشمی قیافه بدن نما و‌کریهش کنار افکار و کردارش دنباله روی برادر باشرفش بود و لومپن واقعی بود . سانسورهای احمقانه فیلمهای دهه شصت واقعا تنوع اور بود( صحنه آمپول بیهوشی در فیلم ادلا که سانسور شده بود!!!))) . وقت جای مرحوم قطبی ، ارازشه مثل هاشمی بهرمانی بنشینند ، بهتر از این نمیشه
جمعه ۰۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۶
۴۵
Adamat7775 - خارکف، اوکراین
۱) گرامی‌، سپاس از توجه شما. - بهتر در جریان هستید که هر چیزی را باید با خودش مقایسه کرد، و نه با یک دوران متفاوت قبل یا بعد از آن. - در کامنت اولم نوشته بودم؛ "بهترین دوران صدا و سیمای پس از ۵۷ در ایران"، - یعنی تلویزیون دوران پس از انقلاب، که می‌شود شامل سال‌های پس از ۱۳۵۷ تا دوران کنونی. - دوران ریاست ایشان، در مقایسه با بیش از سه دهه‌ی پس از خود، بهترین دوران صدا و سیمای پس از ۵۷ محسوب می‌شود. - یک‌سری از مسایل را نمی‌توان به برکت یک دولت یا حکومت خاص گذاشت، چون ارتقا و پیشرفت آن امور، به برکت پیشرفت جهان می‌باشند، به برکت پیشرفت حاصل از زمان می‌باشند. - در تلویزیون دوران پیش از ۵۷، به جز دو سریال سلطان صاحب‌قران و دایی‌جان ناپلئون، سایر سریال‌های‌اش -از جهت ساختار- ضعیف بودند، (ادامه ....
جمعه ۰۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۶
۴۵
Adamat7775 - خارکف، اوکراین
۲) پس حال این پرسش را نیز می‌توان مطرح کرد، که اگر ۵۷ نمی‌شد، حتما با گذر زمان، سریال‌های دهه‌ی شصت به‌فرض شاهی‌، در هر حال به پیشرفت می‌رسیدند، شاید پایین‌تر از دهه‌ی شصت پس از انقلاب، و یا شاید بالاتر از آن. - نکته‌ی دیگر اینکه دوران کودکی هر شخص، مهمترین دوران خاطره‌ها برای اوست. کودکی من در میانه‌ی دهه‌ی شصت گذشته، و تماشای سریال‌ها و فیلم‌های بالا که گفتم، نوستالژیک‌ترین بخش زندگی‌ من است. - بازهم تاکید می‌کنم، که تولیدات صدا و سیمای رفسنجانی در دهه‌ی شصت، بسیار بالاتر از دهه‌های هفتاد و هشتاد پس از او بود. / سلامت باشید ~ وقت خوش ~
جمعه ۰۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۷
۵۴
bachchetehroon - ونکوور، کانادا
تشکر از توجه‌تون . هرچند بنظرمن نقش محمد هاشمی در بی کیفیت سازی، تحمیق، رواج لومپنیسم در تلویزیون وووو خیلی برجسته بود . ایشون کلا از اخوی بدتر از خودش الگو میگرفت. لطفا رجوع کتید به خطبه نماز جمعه که رفسنجانی در مورد مترو به اون صورت احمقانه تعریف میکنه
جمعه ۰۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.