فشار دولت ترامپ نتیجه داد: بغداد با از سرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان موافقت کرد

 میدان نفتی طقطق در اربیلرادیو فردا: وزارت نفت عراق در پی دیدار رهبران دولت مرکزی بغداد و اقلیم کردستان اعلام کرد بعد از دو سال وقفه، صادرات نفت اقلیم کردستان هفته آینده از سر گرفته می‌شود.

پیشتر خبرگزاری رویترز از قول منابعی گزارش داده بود که دولت دونالد ترامپ در چهارچوب کارزار خود برای کاهش صادرات نفت ایران، فشارها بر عراق را «افزایش» داده تا صادرات نفت اقلیم کردستان را دوباره «آغاز» کند و تهدید کرده در غیر این صورت، این کشور نیز مانند ایران با «تحریم‌های واشینگتن روبه‌رو خواهد شد».


وزارت نفت عراق وجود فشارها یا تهدید تحریم از طرف آمریکا را رد کرده، اما ساعاتی بعد از انتشار گزارش رویترز، محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق روز شنبه چهارم اسفند دیداری با نچیروان بارزانی رئیس اداره اقلیم کرد شمال عراق داشت و بر لزوم از سرگیری «فوری» صادرات نفت اقلیم کردستان به بندر جِیحان ترکیه خبر داد.

صادرات نفت اقلیم کردستان از طریق ترکیه به بازارهای جهانی از ماه مارس ۲۰۲۳ و در پی حکم دیوان دادرسی بین‌المللی برای توقف صادرات مستقل نفت اقلیم کردستان و جریمه ۱.۵ میلیارد دلاری ترکیه متوقف شده بود.

در بیانیه جدید وزارت نفت عراق نیز تصریح شده است که اقلیم کردستان باید نفت تولیدی خود را در اختیار شرکت ملی بازرگانی نفت دولت مرکزی عراق قرار دهد تا به بندر جیجان نقل شود.

میزان نفت صادراتی اقلیم کردستان بر اساس تعهدات دولت عراق به توافق کاهش تولید نفت اوپک و کشورهای هم‌پیمان خواهد بود.

پیش از توقف فعالیت خط لوله انتقال دهنده نفت شمال عراق به بندر جِیحان ترکیه، روزانه حدود ۴۰۰ هزار بشکه نفت اقلیم کردستان به همراه ۷۰ هزار بشکه نفت تولیدی منطقه کرکوک راهی بازارهای بین‌المللی می‌شد، اما گزارش‌ها حاکی است که طی دو سال گذشته روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت تولیدی این منطقه به ایران و بخشی از آن نیز به ترکیه قاچاق می‌شود.

یک مقام نفتی عراق که از نحوه انتقال نفت به ایران اطلاع دارد، در این خصوص به رویترز گفته است: «آمریکا به بغداد فشار می‌آورد تا نفت اقلیم کردستان به‌جای فروش ارزان به ایران، از طریق ترکیه به بازارهای جهانی صادر شود.»

رویترز می‌نویسد دولت دونالد ترامپ می‌خواهد با افزایش صادرات نفت عراق، جلو رشد قیمت‌های جهانی نفت را به خاطر افت صادرات نفت ایران در سایه احیای سیاست «فشار حداکثری» بگیرد.

عراق حتی بدون محاسبه نفت قاچاق شده اقلیم کردستان به ایران و ترکیه، در سال گذشته میلادی ۹۵ میلیارد دلار صادرات نفت داشت؛ رقمی که معادل بیش از سه برابر درآمدهای صادرات نفت ایران در ۱۰ ماه سال جاری خورشیدی است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۰
Tornado1 - استانبول، ترکیه
حالا دیگه هر بادی در شد خودباخته ها به فشار و . ربطش بدهند
یکشنبه ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +193شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +141شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +131حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +122نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +122اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +105تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو