لاکروآ روزنامه مسیحیان فرانسه: ایران آبستن آشوب اجتماعی است

یکی از خیابان های تهرانرادیو فرانسه: لاکروآ : "بحران اقتصادی و بحران معیشت در این کشور به تشدید خشم عمومی علیه رهبران رژیم اسلامی منجر شده و این خشم آبستن آشوب اجتماعی است. دولت حتا به زحمت می‌تواند ابتدایی‌ترین خدمات از قبیل گاز و برق را تأمین کند. خطر چنین شرایطی به وجود آمدن آشوب اجتماعی، نارضایتی و اعتراض‌های عمومی، ورشکستگی اقتصادی، نوسان‌های شدید بهای ارز و فروپاشی نظم و قانون در کشور است."       

لاکروآ روزنامه مسیحیان فرانسه در مقاله‌ای به قلم گزارشگر خود در ایران نوشته است که بحران اقتصادی و بحران معیشت در این کشور به تشدید خشم عمومی علیه رهبران رژیم اسلامی منجر شده و این خشم آبستن آشوب اجتماعی است.


به نوشته لاکروآ تورم بی سابقه، سقوط ارزش ریال، سوءمدیریت حاکمان در کنار تحریم‌های بین‌المللی موجب استمرار و وخامت بحران اقتصادی ایران و همچنین تاثیر ویرانگر آن بر زندگی روزمره ایرانیان شده است.

به نوشته لاکروآ افزایش قیمت مایحتاج عمومی، ارزاق، خودرو، طلا و ارزهای خارجی فشار سنگینی بر خانوارهای ایرانی وارد می‌آورد و در عین حال آنان را از دسترسی به نیازهای حیاتی خود و آینده‌ای مطمئن محروم ساخته است.

یک دانشجوی بیست و چهار ساله به گزارشگر لاکروآ گفته است که مردم از پس هزینه‌های روزمره زندگی برنمی‌آیند. به نوشته لاکروآ بحران مسکن به تنهایی گویای وخامت بحران اقتصادی و اجتماعی ایران است. بر اساس آمار بانک مرکزی ایران در دوازده سال گذشته اجاره خانه‌ها ٢٤ برابر و قیمت املاک بیش از ٣٧ برابر در این کشور افزایش یافته‌اند به طوری که امروز اجاره یک آپارتمان محقر در یک محله متوسط در تهران بسیار بیش از حقوق ماهانه کارگران و مزدبگیران است.

عماد، جوان سی‌وپنج ساله‌ای که دارای سه فرزند است به خبرنگار لاکروآ گفته است که با افزایش مهارگسیخته قیمت‌ها، صاحبان املاک هر سال اجاره‌خانه‌ها را شدیداً افزایش می دهند و بیش از پیش خانواده‌ها را مجبور به سکونت در حاشیه شهرها می‌کنند و این امر به دلیل دوری از مرکز و کمبود یا نبود وسائل حمل‌ونقل عمومی شرایط کار را برای مزدبگیران دشوارتر می سازد. یک کسبه قدیمی بازار به لاکروآ گفته است : سال‌هاست که فروپاشی اقتصادی ایران آغاز شده است و تنها مسئله این است که این واقعیت چه زمانی و توسط کدامیک از مسئولان جمهوری اسلامی رسماً پذیرفته و اعلام خواهد شد. همین فرد افزوده است که شش سال تورم بالای چهل درصد برای جامعه و اقتصاد ایران فاجعه‌بار بوده است.

هادی دانشجوی رشته مهندسی به خبرنگار لاکروآ گفته است که مسببان این فروپاشی اقتصادی رهبران جمهوری اسلامی هستند که با آینده جوانان ایران بازی می‌کنند. او گفته است که کشور و نظام حکومتی آن به حیات و افکار تازه و دورنمای نو نیازمند است. مردم نیازمند تغییر سریع افکار رهبران جمهوری اسلامی هستند، زیرا لجاجت‌های آنان موجب کاهش کیفیت زندگی مردم شده است.

مهدی احمدی، اقتصاددان و پژوهشگر و استاد دانشگاه به لاکروآ گفته است که دلایل بحران‌های جاری ایران ساختاری یا "سیستمیک" هستند. به گفته او حکومت برای جبران کسری بودجه و افزایش درآمدهای خود نباید هزینه‌های عمومی را کاهش داده یا قیمت‌ها را افزایش دهد. به گفته این اقتصاددان، بالعکس، حکومت باید از هزینه‌های بیهوده خود بکاهد. به گفته او خشم ناشی از بحران و کاهش قدرت خرید فی نفسه آبستن آشوب‌های اجتماعی فراگیر است. به گفته این اقتصاددان کشور در یک وضعیت عسرت عمومی به سر می‌برد و دولت حتا به زحمت می‌تواند ابتدایی‌ترین خدمات از قبیل گاز و برق را تأمین کند و این ناتوانی باعث تعطیلی کارخانه‌ها شده است.

به گفته مهدی احمدی "خطر چنین شرایطی به وجود آمدن آشوب اجتماعی، نارضایتی و اعتراض‌های عمومی، ورشکستگی اقتصادی، نوسان‌های شدید بهای ارز و فروپاشی نظم و قانون در کشور است."       
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۱
Nasrol.Senvar.Hani - مسکو، روسیه

این حکومت نه در داخل برای مردم اعتباری دارد و نه در خارج
‌سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۹
۶۵
zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
چرا در خارج خیلی‌ اعتبار دارد. اپزیسیون ۵۷ تی. ما دو تا جمهوری اسلامی داریم یکی‌ در خارج کشور یکی‌ در داخل کشور.اول باید در خارج کشور را سرنگون کرد
‌سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +194شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +143شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +132حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +123نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +123اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +103شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم