قوه قضائیه: کشتی متعلق به یک پالایشگاه خصوصی به دلیل حمل سوخت قاچاق توقیف شد
رأی دهید
مجتبی قهرمانی با اشاره به اینکه این محموله مظنون به سوخت متعلق به یکی از پالایشگاههای خصوصی بوده است، اضافه کرد که بلافاصله پس از اطلاع از این موضوع ضمن اعلام جرم علیه پالایشگاه مذکور، کشتی آن هم توقیف شده است.
او به نام این پالایشگاه اشاره نکرده است.
این مقام قضایی جمهوری اسلامی در ادامه صحبتهایش اضافه کرده که پس از بررسیهای بیشتر مشخص شده که این محموله با فرآوردههای اصلی پالایشگاه و شرکت صادرکننده و اظهارنامه صاحب کالا که آن را هیدروکربن اظهار کرده بوده، مغایرت داشته است.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در بخش دیگری از صحبتهایش گفته است که با توجه به حجم زیاد محموله و نبود مخازن متناسب با آن در این استان، تصمیم گرفته شده که محموله مذکور به بندر ماهشهر منتقل و تخلیه شود.
قهرمانی پیشتر در روز ۲۲ دیماه هم از سرقت روزانه حدوداً ۷۰ هزار لیتری سوخت هواپیما از یک خط لوله در این استان خبر داده بود.
او اشاره کرده بود که در طول سه روز بیش از ۱۲۹ هزار لیتر کسری از یک خط لوله مشاهده شده با این حال او توضیح نداده بود که این حجم زیاد از سرقت روزانه سوخت و زمان طولانی انجام آن چگونه انجام شده، بدون اینکه مسئولان محلی متوجه آن شوند.
ارزان بودن سوخت در ایران همواره به عنوان یکی از دلایل اصلی قاچاق آن یاد شده است.
پیشتر و در شهریور ماه، علی شمس اردکانی، عضو اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران، در گفتگویی از قاچاق روزانه ۱۲ میلیون لیتر سوخت از کشور خبر داده و اضافه کرده بود ارزش سالانه این حجم از سوخت قاچاق حدود ۴ میلیارد دلار است که ۳ و نیم میلیارد دلار آن «سود خالص بادآورده» ارزیابی میشود.
ترکیه، افغانستان و پاکستان از جمله کشورهایی هستند که مقاصد این سوختهای قاچاق به شمار میروند.